Lucrări de licență și disertație pentru domeniul Industria Alimentară

docx

Proiectul încăperilor de depozitare și a secției legume-semipreparate a restaurantului tip Kebab cu 50 locuri

1 Caracteristica restaurantului de tip Kebab Potrivit reglementarilor legale in vigoare, principalele tipuri de unitati de alimentatie publica din tara noastra sunt urmatoarele: res taurante clasice; restaurante cu specific; restaurante specializate; res taurante cu autoservire; berarii; birturi; rotiserii; bodegi; ceainarii; bu fete; baruri de noapte; baruri de zi; cafe-baruri; discoteci; cofetarii; patiserii-placintarii; simigerii, covrigarii, gogoserii; unitati specializate in produse de bombonerie, dulciuri, cafea; uni tati de desfacere a dulciurilor si racoritoarelor; case de comenzi; ... vezi detalii

docx

Tehnologia de obținere a cașcavalului din lapte de oaie și elemente de control al calității

I. TEMA DE PROIECTARE. DATE INITIALE Fig. I.1. Cascaval din lapte de oaie Laptele, prin numeroasele insusiri pe care le poseda, constituie unul din cele mai importante alimente necesare organismului uman si o materie prima indispensabila pentru diverse procese productiveDin definitia reprodusa anterior, intelegem ca laptele reprezinta produsul rezultat din secretia glandelor mamare ale unor mamifere sanatoase, hranite corespunzator, rezultat prin procesul de mulgere igienica, conform normelor de igiena impuse. Laptele si produsele lactate reprezinta principala sursa de alimentatie, avand in... vezi detalii

doc

Stagiul actual al cercetării în industria obținerii berii cu drojdii imobilizate

REZUMAT Metodele de imobilizare a microorganismelor au castigat atentia in ultimi anii si au fost cu succes aplicate in producerea de: alcool (etanol, butanol, izopropanol), acizii organici (malic, citric, lactic), enzime (amilaze si lipaze), precum si in industria alimentara in tehnologia vinului si a berii. Cele mai importante metode de imobilizare sunt: absorbtia sau fixarea intr-o suprafata, incapsularea intr-o matrice poroasa, metoda flocularii si izolarea in spatele unei bariere. In prezenta cercetare am urmarit imobilizarea drojdiilor prin metoda incapsularii intr-o matrice poroasa c... vezi detalii

docx

Poluarea urbană din unitățile de

INTRODUCERE Industria panificatiei si patiseriei, la fel ca si oricare alta industrie din domeniul alimentar, produce un anumit numar de poluanti. Acesti poluanti nu se pot numi chiar periculosi, toxici, sau nocivi, dar participa intr-o oarecare masura la poluarea mediului inconjurator si au un impact negativ asupra omului si animalelor. Fabricarea produselor de panificatie si patiserie au in componenta lor diverse materii prime care trebuie procesate inainte de a forma un produs finit, din procesul de obtinere rezultand diversi poluanti, diverse deseuri, ape uzate si poluarea fonica. In t... vezi detalii

docx

Implicațiile funcțional - tehnologice ale tratamentului termic asupra laptelui de consum

INTRODUCERE Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea laptele a constituit circa 50% din hrana zilnica a poporului roman. Date privind primele incercari de prelucrare a laptelui in tara noastra sunt putine. In ultimii ani, ca urmare a unor cercetari arheologice, s-a descoperit la sud-est de Sarmisegetuza tipul de asezare "stana dacica" unde apar elemente privind prelucrarea laptelui in acea perioada. Cele mai vechi informatii despre productia de lapte si prelucrarea laptelui se refera la laptele de vaca. Ele ar proveni de la sumerieni, un popor indogermanic, care prin anii 5000-4000 i.Hr. s-au... vezi detalii

pdf

Perfecționarea tehnologiilor de producere a vinului spumant original în flux la Cricova S.A.

Vinul este bautura obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica completa sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nezdrobiti, ori a mustului de struguri. Taria alcoolica a vinului nu poate fi mai mica de 8,5% volume. Vinul spumant reprezinta cea mai importanta si apreciata grupa a vinurilor speciale. Vinul spumant se obtine din vinuri naturale, prin a doua fermentatie alcoolica asa-zisa ,, secundara" care se realizeaza in butelii speciale sau in rezervoare metalice inchise (cuves closes). La deschiderea recipientilor, aceste vinuri degaja CO sub forma de bule (fenomen numit perlar... vezi detalii

pdf

Proiectarea unui complex agroturistic cu specific vânătoresc

TEMA PROIECTULUI Proiectarea unui complex agroturistic cu profil vanatoresc in Municipiul Sacele, Judetul Brasov, alcatuit din: - Restaurant de 40 de locuri - Spatiu de cazare de 20 de locuri. DENUMIREA COMPLEXULUI: "COLT DE RAI" CAPITOLUL 1. STUDIU DOCUMENTAR 1.1 JUSTIFICAREA ALEGERII TEMEI. PREZENTAREA UNITATI PROIECTATE Alimentatia publica reprezinta un domeniu de activitate economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor, consumul acestora realizandu-se in unitatile publice proprii, amenajate special, in functie de specificul ... vezi detalii

Hopa sus!