Abilitati de Comunicare

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5 
Capitolul 1. Suntem inzestrati inca de la nastere 6
1.1 Liberul arbitru 6
1.2 Legile sau principiile naturale 8
1.3 Omul are patru tipuri de inteligenta 10
Capitolul 2. Cunoasterea de sine si controlul asupra 
comportamentului nostru 14
2.1 Cum sa ne cunoastem si sa comunicam mai bine 
2.1.1 Analiza tranzactionala 14
2.1.2 Starile eului 16
2.1.3 Stroke 23
2.1.4 PNL (Programarea Neurolingvistica) 26
2.2 Comunicarea nonverbala; Cum ne controlam emotiile.
2.2.1 Limbajul trupului 29
2.2.2 Gesturi care ne tradeaza 33
2.2.3 Cum ne influenteaza emotiile 35
2.3 Relatiile interpersonale (Cum sa ne comportam cu interlocutorul)
2.3.1 Ce ar trebui sa facem in relatia cu interlocutorul 38
2.3.2 Abilitati de ascultare 43
Capitolul 3. Abilitati de comunicare in afaceri 45
3.1 Cum ne modelam comportamentul 
3.1.1 Conditii esentiale si strategii mentale ale reusitei 45 
Capitolul 4. 
4.1 Studiu de caz 51
4.2 Concluzii 77
Bibliografie 79


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Prezenta lucrare cuprinde importante notiuni referitoare la abilitatile si comportamentul uman in practica de comunicare, atat in viata de zi cu zi cat si in domeniul afacerilor. 
Am ales aceasta tema deoarece consider ca abilitatile de comunicare si comportamnetul nostru in societate sunt destul de importante, iar uneori acestea pot juca un rol foarte important in viata si/sau cariera noastra, mai ales daca ne alegem o profesie unde avem de a face cu oamenii. Oameni de diferite ,,talii" care in mod subtil si chiar obligatoriu ,,cer" o anumita conduita.
In aceasta lucrare am pus accent pe comportamentul si abilitatile de comunicare ale oamenilor in diferite ipostaze. E bine sa stim sa ne controlam emotiile si defectele comportamentului atat in fata obstacolelor cotidiene si cu atat mai mult celor din viata noastra profesionala.
In plus un detaliu foarte important si cunoscut, insa nu si practicat foarte des, este acela de a invata sa-i ascultam pe cei din fata noastra. Relatia interpersonala devine bine functionabila atunci cand noi insine suntem dispusi sa ne schimbam si sa ne adaptam la orice si mai mult decat atat dupa cum spunea marele Gandhi: ,,Trebuie sa devenim noi insine intruchiparea schimbarii pe care o cautam in lume". 
Cred ca oamenii ar trebui sa tina cont in ceea ce priveste comportamentul lor in societate, la fel de mult ca si cel fata de oamenii pe care ii intalnim zi de zi si nu numai. Oamenii sunt fiinte complicate si chiar daca unii nu adopta un comportament adecvat, il cer altora. Pe de alta parte tine si de noi ca persoana cum vrem sa fim priviti si cum vrem sa-si aminteasca de noi oamenii, intr-un mod pozitiv sau negativ. Prima impresie ne poate deschide sau nu urmatoarea ,,usa" spre orice alegere care vrem sa o facem. 
Ultimul capitol cuprinde abilitati de comunicare in domeniul afacerilor si am incercat sa evidentiez strategii si conditii esentiale in reusita acestora. Acest capitol este mai bine aprofundat de ceea ce urmeaza, adica studiul de caz care a fost efectuat in Banca Sigma.
Capitolul I
Suntem inzestrati inca de la nastere
,,Toti copiii se nasc genii; 
la fiecare 10.000 de nou-nascuti, 
9.999 isi pierd rapid geniu,
din cauza neglijentei sau indiferentei adultilor."
- RICHARD BUKMINSTER FULLER
,,Puterea de a ne descoperi vocea este data de potentialul pe care l-am mostenit atunci cand ne-am nascut. Cand am venit pe lume, am adus cu noi germenii maretiei, latenti si nedezvoltati. La nastere ni s-au oferit haruri fabuloase - talente, capacitati, calitati absolut unice, inteligente, ocazii favorabile - daruri care de cele mai multe ori raman inchise si nu vor fi niciodata folosite in viata, exceptie facand oamenii care iau in mod constient decizia de a le ,,deschide" si de a le valorifica. In virtutea acestor daruri, potentialul fiecarui om este fenomenal, infinit chiar. Practic niciunul dintre noi nu are nici cea mai vaga idee de ce este in stare o fiinta umana. Chiar daca un nou-nascut este cea mai dependenta creatura din univers, dupa numai cativa ani, el devine cel mai puternic din intregul univers. Cu cat ne folosim mai mult si ne perfectionam talentele pe care le avem in prezent, cu atat ne sunt date mai multe talente si capacitatile noastre cresc tot mai mult". 
1.1 Liberul arbitru
,,Istoria omului liber nu este niciodata scrisa la intamplare, 
ci cu buna stiinta si intentie
intentia sa si a nimanui altcuiva."
- DWIGHT D. EISENHOWER 
Totalitatea calitatilor umane are capacitatea de a imprima o directie vietii noastre. Noi oamenii facem alegeri bazandu-ne pe un sistem de valori, de aceea actionam, in timp ce animalele reactioneaza. Deoarece aceasta capacitate permite valorificarea tuturor celorlalte daruri inzestrate exercitand o influenta asupra lumii inconjuratoare, se dezvolta puterea noastra de alege directia vietii noastre, ne permite sa ne reinventam, sa ne schimbam viitorul. Este darul care ne permite sa ne ridicam viata la niveluri tot mai inalte.
,,Liberul arbitru se refera la libertatea de a decide ce vrem sa facem cu viata noastra. Divinitatea ne-a inzestrat cu acest dar. Insa aceasta libertate nu este absoluta. Cum nici in societate nu dispunem de o libertate fara limite. Trebuie ca prin actele noastre sa nu lezam libertatea celorlalti. Altfel spus, beneficiem de o libertate limitata de respectarea anumitor reguli, pe care le-a stabilit societatea. Pentru ca societatea trebuie sa functioneze ca un tot organic, ca un sistem." 
Puterea de a alege nu ne face sa fim doar un produs al trecutului nostru sau al genelor pe care le-am mostenit si niciun efect al modului in care oamenii din jur ne trateaza. Noi singuri ne determinam soarta prin deciziile pe care le luam.
Spatiul este foarte important, el este mare atunci cand oemenii cresc intr-o atmosfera de dragoste neconditionata manifestata intr-un mediu familial de sprijin si incurajare. Pentru altii insa, datorita diverselor influente genetice si a influentelor mediului inconjurator, spatiul poate fi extrem de mic. Esential este insa ca si in acest caz exista un rastimp si ca ocazia de a mari acest rastimp exista atunci cand il utilizam optim. Unii oameni, care in virtutea inzestrarii genetice au un spatiu foarte mare, aleg uneori sa se inchida in sine atunci cand sunt pusi in fata unor imprejurari potrivnice, reducand astfel dimensiunea spatiului care separa stimulul de raspuns. 
,,Intre stimul si raspuns exista un spatiu temporal. In acest spatiu se manifesta libertatea si puterea de a alege raspunsul. Dezvoltarea si fericirea noastra depind de aceste alegeri pe care le facem.Controversatul doctor psihiatru R.D. Laing a sintetizat foarte bine modul in care neconstientizarea faptului ca avem la dispozitie acest spatiu ne anuleaza abilitatea de a ne schimba. Oamenii sunt singurele fiinte inzestrate cu, constiinta de sine: Gama lucrurilor la care ne gandim si pe care le facem este limitata, de ceea ce nu reusim sa observam. Si pentru ca nu reusim sa observam, sunt prea putine lucrurile pe care le putem face pentru a ne schimba, pana in momentul in care ne dam seama cat de mult ne modeleaza gandurile si actiunile faptul ca nu reusim sa observam."


Fisiere in arhiva (1):

  • Abilitati de Comunicare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!