Abordari Teoretice - Definitia Dumpingului

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I
Abordari teoretice 5
1.1 Definitia dumpingului 5
1.2 Masuri anti-dumping 7
1.2.1 Impunerea unor taxe anti-dumping provizorii si definitive 8
1.2.2 Durata si reexaminarea (revizuirea) 9
1.3 Reglementari anti-dumping 11
1.4 Acordul cu privire la implementarea Articolului VI al Acordului General pentru Tarife si Comert din 1994 (Acordul Anti-Dumping) 13
1.4.1 Determinarea dumping-ului si determinarea pierderilor 15
1.4.2 Initierea si conducerea investigatiilor 16
1.4.3 Impunerea masurilor temporare si colectarea taxelor 17
1.4.4 Durata,finalizarea si revizuirea masurilor anti-dumping 19
1.4.5 Comitetul si solutionarea disputei 19
1.5 Instiintari cu privire la legislatia si/sau reglementarile Anti-Dumping 21
Capitolul II 
ArcelorMittal - Prezentare generala 24
2.1 Scurt istoric 24
2.2 Evolutii recente 26
2.3 Filosofia firmei 29
2.4 Aspecte financiare 31
Capitolul III
Cazul fostului combinat Sidex - actual ArcelorMittal 34
3.1 Cazul fostului combinat Sidex 34
3.2 Schimbarea numelui din Sidex in Mittal Steel 38
3.3 Taxa anti-dumping impusa de Mexic 39
3.4 Riscurile legate de industria siderurgica 41
Concluzii 44
Bibliografie 46


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Scopul lucrarii de fata este de a contura atat notiunea de dumping cat si a masurilor anti-dumping impuse pentru combaterea dumping-ului. Lucrarea este structurata pe trei capitole: in primul capitol am prezentat si am comentat dumping-ul, subiectul principal al acestei lucrari prin evidentierea aspectelor legate de trasaturile acesteia. Tot aici am evidentiat si caracteristicile masurilor anti-dumping care sunt folosite de Uniunea Europeana pentru apararea comertului, fiind principalul instrument inca din 1980. O mare importanta o are WTO care este o organizatie a tarilor si a guvernelor, permitandu-le acestora sa actioneze, fie prin plata directa a subventiilor, fie solicitandu-le companiilor sa-i subventioneze pe unii clienti.
O mare parte din lucrare este dedicata Acordului cu privire la Implementarea Articolului VI al Acordului General pentru Tarife si Comert din 1994 si anume Acordul Anti-Dumping. Acest Acord stabileste unele cerinte de baza care trebuie indeplinite pentru a se impune o masura anti-dumping si cerinte procedurale detaliate referitoare la conducerea investigatiilor anti-dumping si la impunerea si mentinerea masurilor anti-dumping.
Al doilea capitol se refera la prezentarea companiei ArcelorMittal. Am prezentat istoricul acestei firme inca din anul 1989 evidentiind evolutiile acesteia de-a lungul anilor. De asemenea am trecut in revista si aspectele financiare pe care le-a inregistrat in ultimii ani.
Al treilea capitol se concentreaza pe caracterul aplicativ al acestei lucrari. In acest context am abordat cazul fostului combinat Sidex, actual Mittal Steel, deoarece piata produselor siderurgice este probabil cea mai distorsionata piata din lume datorita subventiilor si a barierelor comerciale. Aici am evidentiat taxele provizorii stabilite de catre Comunitatea Europeana pentru exporturile Sidex S.A. Galati, ca masuri de protectie impotriva dumping-ului la importurile in Uniunea Europeana.
Vom sublinia natura angajamentelor bilaterale si multilaterale de politica comerciala in domeniul bunurilor si serviciilor, precum si perspectivele de evolutie a acestor politici in deceniile urmatoare.
Vom incerca, de asemenea, sa conturam posibile asemanari si deosebiri intre politicile comerciale practicate de Uniunea Europeana si cele ale altor grupari regionale.
Scopurile stabilite pentru cercetarile intreprinse sunt in stransa legatura cu problemele si aspectele prezentate in fundamentarea studiului, practic decurg din acestea. Dupa stabilirea scopului cercetarii, s-a trecut la elaborarea obiectivelor si ulterior a ipotezelor. In formularea ipotezelor s-a plecat de la doua categorii de informatii si anume: informatii rezultate din studiul unei bibliografii actuale si complete (carti, articole, studii etc.) redate in lista bibliografica si concluziile care au putut fi stabilite in urma cercetarii calitative, organizate in prealabil.
Pentru cercetarea intreprinsa am apelat atat la surse primare - obtinute special pentru realizarea obiectivelor cercetarii - cat si la surse secundare, care au permis: cresterea gradului de intelegere a problemelor vizate in studiu; elaborarea ipotezelor cercetarii; identificarea metodei de cercetare si a naturii datelor ce trebuie utilizate pentru a obtine informatiile dorite; proiectarea schemei de esantionare si validarea rezultatului obtinut.
In concluziile finale am reluat si am subliniat aspectele principale puse si discutate in lucrare, reliefand cu aceasta ocazie cele mai importante idei la care am ajuns in urma cercetarii intreprinse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Abordari Teoretice - Definitia Dumpingului.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!