Acreditivul Documentar

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
RISC SI SIGURANTA IN COMERTUL INTERNATIONAL
1.1Mediul operational
Globalizarea economiei mondiale faciliteaza accesul pe pietele straine. Acest lucru inseamna, insa, si ca agentii economici care doresc sa se implice in schimburile economice internationale sunt obligati sa actioneze intr-un mediu competitiv dur. In acest context, incheierea cu succes a Rundei Uruguay (GATT) si crearea Organizatiei Mondiale a Comertului vor avea o influenta benefica asupra dezvoltarii in continuare a comertului international cu bunuri si servicii. Se apreciaza ca acest lucru va fi de natura sa impulsioneze eforturile indreptate spre reforma economica ale tarilor foste comuniste.
Transformarile economice si politice petrecute in ultimii ani nu au ajuns inca la final. Politica externa a Statelor Unite ale Americii, care doresc sa-si asume un rol global, de aparator al pacii mondiale, a inceput sa isi arate, deja, limitele. Procesul de pace din Orientul Mijlociu este, categoric, aflat pe calea cea buna, dar obstacolele si pericolele nu au disparut cu totul. Africa de Sud depune eforturi sustinute pentru a-si construi o societate multirasiala. Daca va reusi, posibilitatile de afaceri in aceasta regiune vor fi considerabile. China ofera, si ea, un potential atractiv. Deschiderea economiei chineze a generat o cerere importanta de resurse pentru finantarea comertului, desi riscurile implicate nu trebuie trecute cu vederea. Procesul de integrare a Europei Occidentale a continuat, in ciuda unei scaderi de ritm, datorata in special situatiei de criza din economia mondiala, astfel ca in prezent putem vorbi de o Uniune "a celor 15", cu perspective de extindere in chiar primii ani ai secolului urmator.
In acelasi timp, schimburile economice straine cunosc o dinamica foarte accentuata. 
1.2.Conceptul de risc
Pe parcursul derularii contractului comercial pot aparea, atat pentru exportator, cat si pentru importator o serie de riscuri. Prin risc, in acceptiune larga, se intelege posibilitatea aparitiei unei pierderi in cadrul unei tranzactii economice internationale (import/export, cooperare) ca rezultat al producerii unor evenimente, fenomene imprevizibile.
Cauzele care genereaza riscurile sunt numeroase si pot fi de natura comerciala sau necomerciala. Astfel, sunt socotite riscuri comerciale: insolvabilitatea cumparatorului, neplata la termen a contravalorii marfurilor sau a serviciilor, neacceptarea de cumparator a marfurilor etc. In grupa riscurilor necomerciale sunt incluse cele determinate de: starea de razboi, exproprierea sau interventia guvernamentala care impiedica plata, schimbarea regimului politic, adoptarea de restrictii privind transferurile valutare, anularea licentelor de export sau de import, calamitatile naturale etc.
Pentru evitarea sau atenuarea acestor riscuri, practica comerciala internationala a imaginat numeroase tehnici si metode a caror utilizare reclama:
- cunoasterea ansamblului metodelor utilizate pe plan mondial in acest sens si a domeniului in care se pot utiliza;
- cunoasterea legislatiei si/sau a uzantelor specifice anumitor domenii in general (titluri de credit, acreditive documentare, asigurari etc.) si a legislatiei din tara partenerului, in mod special (care poate permite utilizarea sau nu a unei anumite metode);
- evaluarea anticipata si cat mai realista a riscurilor ce pot apare pe parcursul derularii afacerii.
Multe din tendintele evidentiate la inceputul capitolului anterior implica riscuri sporite pentru exportatori. Din punctul lor de vedere, securitatea platii a capatat, de aceea, o importanta din ce in ce mai mare. In acelasi timp, acestia au de a face cu o perceptie tot mai acuta a riscului printre cumparatori.


Fisiere in arhiva (12):

 • Acreditivul Documentar
  • Acreditivul_documentar.doc
  • Anexe.doc
  • capitol_I.doc
  • capitol_II.doc
  • capitol_III.doc
  • capitol_IV.doc
  • concluzii.doc
  • cuprins_.doc
  • Cuprins_AD.doc
  • ORGANIGRAMA_ING_BANK.doc
  • Prezentare_ING.doc
  • rezumat.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!