Actionarea si Automatizarea Liniei de Producere a Cheramzitului

Extras din licenta Cum descarc?

REZUMAT
Lucrarea este dedicata studiului actionarii si automatizarii liniei de producere a cheramzitului. Lucrarea contine 63 pagini, 33 figuri, 10 tabele, anexe si surse bibliografice. 
Obiectul de studiu: Sistemul de reglare automata a cuptorului rotitor
Scopul lucrarii: automatizarea si modernizarea a sistemului de control a proceselor ce decurg la fabricarea argilei expandate. 
Obiective generale:
o Analiza si calculul actionarilor electrice reglabile principale ale liniei de cheramzit
o Alegerea si descrierea traductoarelor sistemului de automatizare a liniei
o Algoritmul de lucru al SRA a cuptorului rotitor
Rezultatele principale prezentate in raport:
1.Procedeele tehnologce de producere a cheramzitului si procesele ce decurg in cuptorul rotitor.
2.Analiza si calculul actionarilor electrice reglabile principale a liniei de producere a cheramzitului
3.Alegerea si descrierea traductoarelor sistemului de automatizare a cuptorului rotativ.
4. Analiza sistemului central de automatizare a liniei de cheramzit
Introducere
Actualitatea lucrarii
In prezent, argila expandata este folosita pe larg in lucrarile de constructie astfel, ducind la cresterea eficientei energetice ale lor. Folosirea cheramzitei ca material de umplere reduce considerabil pierderile de caldura si greutatea constructiilor. Pe langa aceasta, cheramzitul in ultimult timp se utilizeaza in alte domenii de constructie, in special la constructia drumurilor, crescind considerabil durabilitatea lor si reducindu-se costurile acestora.
Concomitent cu cresterea cererii la intreprinderi pentru producerea cheramzitei cresc si cerintele lor de productie. In primul rand, imbunatatire in gama sa de densitate. In al doilea rand, reprezinta solutia reducerii consumului de energie pentru producerea unui volum specific de cheramzita.
Cea mai mare parte de argila expandata ( mai mult de 65%), este produsa in cuptoare rotative in care procesul tehnologic principal consta in arderea si expandarea argilei in principalele zone ale cuptorului.
Liniile nationale si internationale de producere a cheramzitei sunt echipate cu utilaj modern de control si gestionare, care este destinat pentru monitorizarea proceselor, informarea cu privire la situatii de urgenta, arhivarea si pastrarea tuturor datelor si controlul situatiei tehnice a utilajului.
In prezent, controlul si gestionarea procesului de producere a cheramzitei este efectuat in mare parte manual de catre operator, care in unele cazuri duce la esecuri, pierderi energetice si de productie, considerabile pentru intreprindere. 
Scopul acestei lucrari este de automatizare a actionarilor electrice si de modernizare a sistemului de control a proceselor ce decurg la fabricarea argilei expandate. 
I1. Destinatii si proprietati principale ale cheramzitului
Cheramzita reprezinta un material poros obtinut prin prelucrarea termica a materiei prime de silicat ( argile, sihturi, argile nisipoase etc.). Pentru cheramzit este caracteristica structura microporoasa a granulelor de forma cilindrica rotunda sau prelungita cu suprafata topita (inchegata).
Structura granulei de cheramzit in sectiune reprezinta o multime de pori de aer despartite una de alta prin pereti subtiri. Datorita structurii sale celulare si a formei granulelor cu crusta solida inghetata, cheramzitul in ciuda porozitatii esentiale se caracterizeaza prin rezistenta inalta la o densitate de umplutura (greutate volumetrica) relativ redusa a materialului - insusirea care determina o inalta eficacitate de constructie a acestuia. Cheramzitul este rezistent la fenomene atmosferice si durabil.
Materia prima minerala a Republicii Moldova este constituita din substante minerale utile dintre care predomina rocile carbonatice, silicioase si argiloase. Aceasta si reprezinta avantajul principal pentru producerea argilei expandate. Cheramzita are proprietati ridicate de izolare si este folosita, la general, ca substanta de umplere pentru beton usor (care nu are o alta alternativa serioasa), hidroponica sau mediu de filtrare a apei.
I2. Materii prime pentru producerea cheramzitului 
Amestecul de materie prima pentru obtinerea cheramzitului contine materie prima argiloasa, adaos mineral si produs petrolier. Totodata, in calitate de adaos se utilizeaza precipitate vinicole de cleire care au un continut bogat de fier.
Practica de productie arata ca pentru fabricarea chermazitului cel mai potrivite sunt rocile fuzibile de lut , caracterizate prin capacitatea de a se expanda in timpul de ardere. Rocile argiloase trebuie sa fie alese conform urmatoarelor cerinte:
-expandarea la temperatura nu mai joasa de 1250oC in interval nu mai mic de 50 oC
-sa contina nu mai mult de 30% nisip si oxizi in intervalele SiO2 - 50-55%, Al2O3 - 15-25%, CaO - de pana la 3%, MgO - 4%, Fe2O3 + FeO - 6,5 - 10%, Na2O + K2O - 3 5,5% .[1,p 58]
-particolele de carbonat de calciu si magneziu sa nu depaseasca marimea de 0.2 mm
I3. Tipuri principale de argila expandata 
Dupa densitate si marime, cheramzitul se imparte in mai multe clase:
- marimea 5-10 mm,
- marimea 10-20 mm,
- marimea 20-40 mm.
Ca densitate, cea mai mare parte de cheramzita este impartita in 10 clase 250-800. Astfel, cu cit e mai mare granula de cheramzita cu atit are densitatea mai mica si invers din cauza ca, la expandare contine bule mai mari de aer, avand proprietati de termoizolare mai buna.
Nisipul de cheramzit se obtine la distrugerea granulelor in procesul de ardere in cuptorul rotativ. Nisipul de cheramzit este folosit din nou la reproducerea cheramzitului sau ca adaos la producerea blocurilor de cheramzit sau ca mediu filtrant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actionarea si Automatizarea Liniei de Producere a Cheramzitului.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!