Actiunea a Doua Tipuri de Menta Asupra Unor Grupe de Microorganisme

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 
1. IMPORTANTA CULTIVARII PLANTELOR MEDICINALE 
1.1 Menta- istoric, raspandire, taxonomie, descriere, compozitie chimica si importanta 
2. SPECIILE MICROBIENE LUATE IN STUDIU 
2.1 Staphylococcus aureus 
2.2 Escherichia coli 
2.3 Salmonella 
2.4 Klebsiella pneumoniae 12
2.5 Enterococcus faecalis 
2.5 Candida albicans 21
3. STADIUL ACTUAL AL CUNOASTERII IN DOMENIU 
MATERIAL SI METODE 
REZULTATE SI DISCUTII 
CONCLUZII 
ANEXE 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Plantele medicinale sunt specii vegetale care acumuleaza in unele parti ale plantei diverse principii active utile in tratarea diferitelor afectiuni ale corpului uman sau animal. 
Omul a folosit resursele naturale de la inceputul existentei sale. El a gasit in lumea vegetala si animala mijloace de existenta, hrana, imbracaminte, iar pentru remedierea suferintelor si-a sporit mereu tezaurul de plante tamaduitoare -"de leac''(3).
Pana in urma cu catva timp, aproape toate "leacurile" folosite de om erau de origine vegetala (5). Odata cu dezvoltarea chimiei au aparut si cele de sinteza. De cele mai multe ori efectul folosirii plantelor medicinale este mai lent, necesita un tratament de lunga durata, dar este mai putin "riscant" si mai ieftin. 
Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca medicamentele "de sinteza", cu structuri necunoscute organismului uman, pot declansa reactii de respingere, cu toxicitate si uneori, urmari destul de intarziate. Agresiunea produselor de sinteza asupra organismului uman, precum si reactiile de respingere a organismului, determina in primul rand reactii de tip alergic, da si multe alte efecte (5).
Tot mai multi sunt cei care cunosc efectele dezastruase ale medicamentelor de sinteza asupra sanatatii si renunta la tratamentele aleopate si la medicina conventionala, apeland la tratamente naturiste si plante medicinale, regimuri alimentare de purificare, programe de dezintoxicare a organismului de substante chimice.
Ovidiu Bojor sustine ca cel putin 50% din medicamente pot fi inlocuite cu produse din plante (6).
Plantele medicinale si aromatice reprezinta surse inepuizabile de materii prime pentru industria alimentara si industria farmaceutica.
Flora spontana nu poate asigura necesarul de materie prima vegetala in continua crestere si de aceea s-a trecut treptat la cultivarea unui numar insemnat de specii de plante (3).
Prin cultura plantelor medicinale se pot valorifica unele terenuri mai putin productive, asigura cultivatorilor insemnate venituri, pot fi valoroase plante ornamentale sau melifere, iar recolta de plante medicinale constituie un important material de export.
Cultura plantelor medicinale este importanta si prin faptul ca acestea sunt, de regula, culturi ecologice sau chiar biologice. Nu le este permisa aplicarea la aceste culturi de pesticide care sa polueze produsul finit care serveste la vindecarea oamenilor. In ultimul timp, in industria farmaceutica si cosmetica, se utilizeaza tot mai mult materie prima vegetala provenita din zone rustice, nepoluate, cum sunt numeroase in tara noastra. Se stie ca marile companii farmaceutice sau cosmetice occidentale cumpara diverse produse vegetale, mai ales plante medicinale recoltate din flora spontana, din tarile in care inca nu s-a aplicat o chimizare intensa a agriculturii. (6)
In scopul stabilirii efectelor antimicrobiene a extractelor din cele doua specii de menta au fost preparate 5 extracte din diferite organe vegetale, in cadrul Laboratorului de Chimie anorganica din cadrul USAMVB Timisoara. Aceste extracte au fost testate microbiologic, utilizand 6 culturi microbiene: Staphylococcus aureus , Escherichia coli, Salmonella, Klebsiella pneumoniae , Enterococcus faecalis , Candida albicans. Activitatea antimicrobiana a fost stabilita in cadrul laboratorului de Microbiologie, Facultatea de Horticultura si Silvicultura.
1. IMPORTANTA CULTIVARII PLANTELOR MEDICINALE
Plantele medicinale sub diferite forme slujesc sanatatea inca de la inceputurile lumii. Pe masura ce industria chimica se dezvolta, o parte din remediile populare au primit o alta forma, au fost modernizate. De cele mai multe ori efectul folosirii plantelor medicinale este mai lent, necesitand un tratament mai indelungat, dar este mai putin ,,riscant" si mai ieftin.
In trecut preparatele farmautice se numeau droguri ( Drug =doctorie, medicament). In zilele noastre acest termen se foloseste mai mult pentru stupefiante. Plantele medicinale se pot folosi ca atare, cu usoare preparari, sau pot constitui materie prima in industria farmaceutica sau alimentara. Sub forma de preparate simple isi poate face efectul in cateva zile si nu mai necesita medicatie in paralel pentru afectiuni usoare, insa, trebuie stiut, ca in cazul unor afectiuni severe, plantele medicinale nu trebuie sa suprime total medicamentele, ci sa le completeze in ameliorarea simptomelor bolii. 
Indelungata folosire a plantelor medicinale in medicina este un indiciu sigur al valorii si utilitatii acestora si in viitor. Se apreciza ca pe plan mondial se folosec in prezent in fitoterapie aprox. 20.000 de specii de plante aromatice si medicinale, dintre care mai utilizate sunt aprox. 300 de specii.
Efectul plantelor medicinale este mai complex, actionand asupra mai multor organe sau sisteme concomitent.Plantele medicinale produc mai putine si mult mai reduse efecte secundare (13).
Plantele din punct de vedere biochimic fiind organisme vii, contin substante analoage sau compatibile ale corpului uman sau animal. In contrast, cele mai multe dintre medicamentele de sinteza actuale sunt substante inexistente in natura, cu efecte imprevizibile in organismele vii.
Orientarile actuale in medicina sunt tot mai mult indreptate spre utilizarea fitoterapiei, care reprezinta o posibilitate in terapeutica moderna, ca alternativa la chimioterapie sau alaturi de fizioterapie, electroterapie, igiena alimentatiei etc.
Medicina naturala se bazeaza in primul rand pe Fitoterapie si colaboreaza cu alte specialitati medicale inrudite cum ar fi: Homeopatia, Dietoterapia, Aromaterapia.
Plantele medicinale si preparatele facute din acestea ocupa un loc important in viata sanatoasa a omului si animalelor. Un mare numar de preparate provin din plante. 77% din preparatele pentru boli cardiovasculare si 74% din preparatele pentru boli digestive sunt obtinute din plante. Exista peste 1700 de specii de plante medicinale din care mai mult de 50 sunt cultivate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actiunea a Doua Tipuri de Menta Asupra Unor Grupe de Microorganisme.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Ali M. A., M. Saleem, W. Ahmad, M. Parvez and R. Yamdagni (2002). "A Chlorinated Monoterpene Ketone, Acy-lated-Sitosterol Glycosides and a Flavanone Glycoside from Mentha longifolia (Lamiaceae)," Phytochemistry, Vol. 59, No. 8, pp. 889-895. 
Anghelescu Eufimia si colab. (1996). Bacteriologie medicala, Editura Mirton Timisoara
Basa Adrian Gheorghe, (2001). Cercetari privind producerea si valorificarea plantelor medicinale si aromatice in sistemul agriculturii ecologice pentru zona de sud a Romaniei, Bucuresti (Rezumatul tezei de doctorat). 
Borozan Aurica Breica, (2006). Microbiologie (indrumator de lucrari practice), Editura Mirton Timisoara, p.62-70.
Burt S.A., Reinders, R.D. (2003). Antibacterial activity of selected plant essential oils against Escherichia coli O157:H7, Letters in Applied Microbiology, pp,36, 162-167.
Catalina Tudora, (2011). Tehnologii de cultivare a plantelor medicinale si aromatice in zona Calarasi-Silistra, Bucuresti.
Delamare APL, Moschen-Pistorelo IV, Artico L, Atti-Serafini L, Echeverrigary S (2007). Antibacterial activity of the essential oils of Salvia officinalis L. And Salvia triloba L. cultivated in South Brazil. Food Chem.,100:603-608.
Giurgiu Eugen, Octavian Claudiu Giurgiu (2012). Plante medicinale importante in tratamentele naturiste, Editia ilustrata.
Imbrea Florin, (2006). Plante medicinale si aromatice,Editura Eurobit, Timisoara.
Jansenn MA. ET AL. (1987). Antimicrobial ativities of essential oils. Pharmaceutische Week blad ( Scientific Edition).
Juarez Castillo, Gonzalez V, Jaime-Aguilar H, Martinez G, Linares E, Bye R, Romero I. (2009). Anti-Helicobacter pylori activity of plants used in Mexican traditional medicine for gastrointestinal disorders. J Ethnopharmacol.
Kazemi M., Rostami H. and Shafiei S. (2012). Antibacterial and Antifungal Activity of some Medicinal Plants from Iran. Journal of Plant Sciences,pp 7: 55-66.
Lazureanu Aurel, Agrotehinca, (1994). Editura Helicon, Timisoara.
Moldovan Roxana si colab., (2008). Curs de Microbiologie Medicala, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara.
Muntean Leon S., Tamas Mircea, . Duda Marcel M., Varban Dan I., Florian Simion (2007). Tratat de plante medicinale cultivate si spontane, Ed. Risoprint Cluj-Napoca.

Murray, BE. (1990). "The life and times of the Enterococcus.". Clin Microbiol Rev 3 (1): 46-65. PMID 2404568.
Nascimento G.G.F., Juliana, Locatelli, Freitas, P.C., Giuliana, L.Silva (2000). Antibacterial activity of plant extracts and phytochemicals on antibiotic-resistant bacteria, Brazilian Journal of Microbiology, 31:247-256.
18a. Niculae Mihaela , Spinu Maria, Carmen Dana Sandru, F. Brudasca, P. Bolfa (2008). Studii preliminare asupra potentialului antimicrobian al unor extracte vegetale. Analele SNBC Vol. XIII.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!