Activitatea de Creditare la BCR

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. 1. Operatiuni de creditare Introducere 3
1.1. Continutul si functiile creditului 6
1.2. Elementele si trasaturile creditului 8
1.3. Formele creditului 11
1.4. Criteriile de clasificare a creditelor si principiile activitatii de creditare 17
Cap.2. Metodologia privind activitatea de creditare a agentilor economici
2.1. Documentatia produselor de creditare 22
2.2. Categorii de produse tip credit 23
2.3. Costurile produselor de creditare 25
2.4. Analiza si aprobarea produselor tip credit 30
Cap.3.Studiu de caz
Acordarea unui credit unei persoane fizice 41
Concluzii si propuneri 46
Bibliografie 50
Anexe 52


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Primele dovezi ale desfasurarii unei activitati bancare au fost descoperite intre anii 1786-1855, reprezentand 55 de placi de piatra, gasite intr-o zona de mine aurifere. Aceste mine datau din perioada Daciei Traiane si contin detalii referitoare la contractul privind infiintarea unei institutii bancare. Clauzele principale se refereau la faptul ca bancile ofereau imprumut in numerar si percepeau dobanzi.
In epoca moderna, primele incercari de creare a unei banci au avut loc la
inceputul secolului al XIX-lea.
In anul 1861, a fost ridicata problema crearii unei Banci Nationale de catre I.C.Bratianu, care, in discursul sau rostit in Camera, in ziua de 10 ianuarie, a afirmat ca : "atata timp cat nu avem o banca nationala nu vor dispare crizele financiare din tara".
Cuvantarea din 10 ian 1861 a lui I.C.Bratianu nu a ramas fara ecou. In februarie 1861 Manolachi Costache Epureanu , presedinte al Consiliului de Ministri si Ministru de Finante a publicat in Monitorul Oficial un proiect de lege pentru infiintarea unei banci (nationale) de scont si circulatie, cu un capital de 12 milioane lei vechi din care 3 milioane sa fie subscris de stat, iar restul de 9 milioane de catre particulari. Proiectul nu a fost votat, deoarece, Guvernul Manolachi Costache a demisionat.
In 1864 a fost fondata Casa de Depuneri si Consemnatiuni. Aceasta institutie a avut un rol foarte important pana la crearea Bancii Nationale a Romaniei, in 1880, intrucat a fost principala banca de emisiune de pe teritoriul ,,Principatelor Unite".
In perioada urmatoare au avut loc tot felul de proiecte si incercari , mai ales
din cercuri straine, in vederea organizarii unei banci de scont si de circulatie.
La 27 februarie 1880 ,,Guvernul I.C. Bratianu" a depus in Camera proiectul unei banci nationale care trebuia sa ajute economia nationala mai mult ca oricare alta institutie. La 17 apr. 1880 , proiectul depus de ministrul de finante I.C.Bratianu , a devenit Legea prin care se statorniceau normele de organizare a Bancii Nationale a Romaniei, care urma sa-si inceapa activitatea la 1 iulie 1880. Acest moment important a fost caracterizat de Stefan Zeletin ca ,,cel mai de seama eveniment in dezvoltarea burgheziei romane moderne, metropola capitalismului nostru bancar".
B.N.R. este cea mai importanta banca infiintata in acea perioada, care, din punct de vedere organizatoric a fost conceputa dupa modelul Bancii Nationale a Belgiei. Acesta a fost inceputul dezvoltarii unui sistem bancar nou si modern. Infiintarea Bancii Nationale a Romaniei a creat premisele pentru aparitia altor banci si pentru dezvoltarea sistemului bancar romanesc.
La 1 ianuarie 1901 BNR devine institutie cu caracter privat , statul iesind din
asociatie.
La sfarsitul secolului al XIX-lea a inceput sa se faca simtita o puternica
centralizare a capitalului bancar in Romania. In acea perioada, unele case
bancare sau asociatii bancare aparute anterior , dar care in contextul nou nu dispuneau de suficient capital financiar, si-au schimbat statul juridic sau au fost absorbite de altele.
In perioada primului razboi mondial s-a intensificat activitatea bancara in Romania, ca rezultat al neutralitatii Romaniei. In acea perioada au aparut oportunitati noi de comert cu toate partile implicate in conflict. Nivelul ridicat al comertului a adus beneficii sistemului bancar.
Dupa primul razboi mondial, numarul bancilor din Romania a continuat sa creasca pana la criza economica din perioada 1929 - 1933 Aceasta perioada de depresiune a determinat falimentul multor banci. Guvernul Romaniei din acea perioada a trebuit sa intervina pentru contracararea efectelor crizei economice, bancare si monetare. Guvernul a adoptat o serie de politici de conducere si control in vederea acordarii ajutorului necesar revigorarii sistemului bancar.
Politicile adoptate au contribuit la salvarea bancilor mai mari, dar, din cele 1204 banci existente in 1934 , circa 600 au fost lichidate sau au fuzionat.
In anii `40 sistemul bancar romanesc a fost dominat de 6 banci principale: Banca Romaneasca, Banca de Credit Romana, Banca Comerciala Romana, Banca Comerciala Italiana si Romana si Societatea Bancara Romana. Aceste banci realizau 50% din totalitatea operatiunilor bancare.
Pana in 1947 sistemul bancar romanesc a cunoscut o dezvoltare remarcabila. Bancile detineau resurse importante si functionau conform standardelor internationale; personalul bancar era format din specialisti formati in conditii de concurenta si standarde profesionale foarte ridicate, asa cum erau stabilite de Banca Nationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea de Creditare la BCR.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!