Activitatea Internationala a Bancilor Comerciale

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I: 
Tendinte ale sectorului financiar-bancar pe plan international . Pag. 3
1.1. Rolul bancilor comerciale in sistemul bancar . Pag. 3
1.2. Liderii bancari pe plan international . Pag. 4
1.2.a. Fortis Bank (Belgia) . Pag. 5
1.2.b. Deutsche Bank (Germania) . Pag. 6
1.2.c. BNP Paribas (Franta) . Pag. 6
1.2.d. Bank of America si Citigroup Inc. (USA) . Pag. 7
1.3. Redefinirea Procesului de Achizitii si Fuziuni la nivelul mediului bancar . Pag. 7
1.4. Tendinte si perspective ale sectorului financiar-bancar pe plan international Pag. 11
CAPITOLUL II: 
Creditarea internationala - Creditul sindicalizat . Pag. 15
2.1. Abordari conceptuale privind finantarea internationala . Pag. 15
2.2. Dezvoltarea pietei creditului sindicalizat . . Pag. 17
2.3. Creditul sindicalizat - caracteristici, structura, forme 
2.4. Creditul sindicalizat vs. Eurocreditele . Pag. 19
2.5. Avantajele contractarii unui credit sindicalizat . Pag. 21
CAPITOLUL III: 
Retail Banking . Pag. 23
3.1. Cardurile bancare . Pag. 23
3.1.1. Clasificarea cardurilor Pag. 23
3.1.2. Rolul cardurilor in dezvoltarea comertului global si al activitatilor bancare . Pag. 25
3.2. Servicii de plata cu acces la distanta . Pag. 27
3.2.1. Consideratii teoretice privind Internet/Home/Mobile Banking . Pag. 27
3.2.2. Avantajele si dezavantajele utilizarii Internet Banking . Pag. 29
3.3. Principalele modalitati de economisire: depozitele . Pag. 30
CAPITOLUL IV:
Studiu de caz privind activitatea de retail banking a ING Romania IFN . Pag. 34
4.1. Activitatea de retail banking a ING Group pe plan international . Pag 34.
4.2. Strategia de retail banking a ING Group pe piata romaneasca . Pag. 36
4.3. Produsele si serviciile de retail ale ING Romania . Pag. 38
CONCLUZII 
ANEXE 
Anexe Capitolul I 
Anexe Capitolul II 
Anexe Capitolul III 
Anexe Capitolul IV 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
Economia de piata presupune in mod necesar existenta unui sistem bancar care sa asigure mobilizarea tuturor disponibilitatilor monetare ale economiei si orientarea lor temporara in desfasurarea de activitati economice eficiente. 
Diversitatea si complexitatea activitatilor bancare, diferentierea si specializarea instrumentelor financiare utilizate de catre acestea, delimitarile si complementarile institutionale, si indeosebi implicarea masiva a bancilor pe toate segmentele pietei financiare, in conditiile unei evolutii internationale si globale a sistemului bancar au plasat banca, in calitate de institutie financiara a intermedierii si transformarii, in pozitia de avangarda a proceselor inovatoare si restructurative specifice sistemului financiar actual.
In lucrarea ,,ACTIVITATEA INTERNATIONALA A BANCILOR COMERCIALE. FORME ORGANIZATORICE SI MODALITATI DE EXTINDERE" am incearcat sa prezint, sa explic si sa interpretez aspectele si problemele esentiale, definitorii ale sistemului bancar international, prin evidentierea de instrumente de creditare destinate marilor companii, produse si servicii pentru persoane fizice, precum si perspectivele evolutive ale acestora.
Prin activitatea desfasurata de banci, de colectare de resurse financiare concomitent cu plasarea acestora spre unitatile care resimt nevoi temporare suplimentare, acestea indeplinesc un rol important de intermediere bancara. In acest sens, finantarea proiectelor marilor companii prin acordarea unui credit sindicalizat devine un instrument activ in stimularea dezvoltarii economiei, prin intermediul acesteia incurajindu-se actiunea anumitor fenomene, in functie de obiectivele urmarite a se realiza.
In ceea ce priveste produsele si serviciile destinate persoanelor fizice, bancile si dezvoltarea fara precedent a activitatii de retail au condus la introducerea cardului in banalul cotidian, alternativa la plata in numerar si una dintre cele mai eficiente arme de lupta impotriva cash-ului. Mai mult decat atat, economia de timp, disponibilitatea, costurile reduse chiar si la jumatate, controlul si securitatea maxima sunt elementele pe care mizeaza bancile pentru a-si convinge clientii de avantajele serviciilor bancare la distanta: Internet-Banking, Home-Banking si Mobile-Banking.
Lucrarea de fata este structurata pe 4 capitole.
In Capitolul I, intitulat ,,Tendinte ale sectorului financiar-bancar pe plan international" sunt prezentati liderii bancari pe piata internationala, caracteristicele procesului de achizitii si fuziuni, pentru intelegerea rolului si impactului activitatii bancare asupra economiei si a societatii.
Cel de-al doilea capitol ,,Creditarea internationala - Creditul sindicalizat", analizeaza notiunea de finantare internationala in ansamblul sau, caracteristicile, formele si structurile creditului sindicalizat, cat si avantajele contractarii unui astfel de credit. De asemenea este prezentata evolutia si dezvoltarea pietei imprumutului sindicalizat, precum si o comparatie a mecanismului de functionare a acestuia cu cel al eurocreditului.
In cel de-al treilea capitol ,,Retail Banking" am prezentat structura ofertei bancare pentru persoanele fizice, respective cardurile, serviciile de plata cu acces la distanta, depozitele, precum si rolul acestora in dezvoltarea comertului global si al activitatii bancare.
,,Studiu de caz privind activitatea de retail banking a ING Romania" constituie ultimul capitol al lucrarii de licenta, in care am prezentat activitatea de retail a grupului ING pe plan international, strategia de implantare si dezvoltare pe piata romaneasca a produselor si serviciilor destinate persoanelor fizice, precum si structura ofertei bancare disponibila in Romania.
Lucrarea de licenta se incheie cu concluziile pe care mi le-am exprimat in urma analizei realizate prin studiul unor lucrari de specialitate.
CAPITOLUL I: 
TENDINTE ALE SECTORULUI FINANCIAR BANCAR PE PLAN INTERNATIONAL
1.1. Rolul bancilor comerciale in sistemul bancar
In epoca contemporana, locul si rolul bancilor in economie este strans legat de calitatea lor de intermediar principal in relatia economii-investitii, relatie hotaratoare in cresterea economica.
Un moment important in evolutia bancilor l-a reprezentat criza economica din anii 1929 - 1933, care s-a manifestat in toate tarile dezvoltate, dar a avut efecte devastatoare in SUA prin crahul bancar de proportii (36% din banci fiind declarate in stare de faliment). Acest eveniment a impus o reglementare severa in regimul bancilor, care sa actioneze in directia protejarii deponentilor. In mod necesar, statutul bancii comerciale a trebuit sa fie bine conturat, impunandu-se un regim limitativ de control asupra institutiilor de credit ce primesc depuneri si asupra modului de folosire a acestor resurse in procesul creditarii.
In acest cadru s-a delimitat, mai exact, acceptiunea de banca comerciala (sau de depozit), spre deosebire de celelalte banci. S-a ajuns astfel la o delimitare clara in banci de depozit si banci specializate, generalizata in toate structurile nationale ale sistemelor bancare in ciuda diferentelor de la tara la tara, diferente care sunt rezultatul fie al evolutiilor anterioare, fie al elementelor traditionale ce se perpetueaza , fie al suflului innoirilor la care sunt supuse.
O caracteristica a bancilor comerciale sau de depozit (acceptate de regula fara o asemenea calificare expresa) este aceea ca efectueaza toate tipurile de operatiuni bancare. Activitatea lor este diversa si se poate modifica liber in functie de cerinte, posibilitati si propria orientare.
Totusi, operatiunile de baza sunt reprezentate de constituirea de depozite si utilizarea lor in scopul acordarii de credite agentilor economici. Ele sunt organizate ca societati comerciale si urmaresc obtinerea de profit.
Astfel, bancile comerciale isi exercita rolul lor de intermediar nu numai intre agentii din afara sistemului bancar, ci au un rol major in reciclarea si valorificarea capitalului, in mobilizarea de resurse si distribuirea de credite in insusi sistemul bancar, deci intermediaza intre verigile sistemului bancar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Internationala a Bancilor Comerciale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!