Activitatea Motrica de Cultura Fizica la Scolari

Extras din licenta Cum descarc?

I.Argumentarea teoretica a lucrarii
1.1.Actualitatea si importanta studiului
In cadrul caracterului global al educatiei, educatia fizica si sportul prezinta continuturi si sarcini specifice, cu influente de sistem asupra individului, in plan fizic, motric, intelectual, estetic si moral. In acelasi timp, educatia fizica si sportul pot fi considerate drept forme speciale de educatie prin fizic, care conduc nu doar la finalitati biologice, ci si la importante aspecte psihologice si sociale. 
Educatia formala si informala beneficiaza de valorile transmise prin educatie fizica si sport, cum sunt acumularea de cunostinte, motivatie, aptitudini, dispozitia de a depune eforturi personale, precum si de calitatile sociale, cum sunt munca in echipa, solidaritatea, voluntariatul, toleranta si fair-play-ul, totul intr-un context multicultural.
In zilele noastre, datorita unui flux continuu de mutatii economice si tehnologice, viata se usureaza din punct de vedere al efortului fizic, iar in acest sens timpul liber existent va trebui exploatat pentru a compensa lipsa aceasta de miscare. Modul in care membrii colectivitatilor reusesc sa foloseasca acest timp liber determina, in ultima instanta, gradul lor de cultura si civilizatie. Aspectul recreativ al educatiei fizice si sportului capata dimensiuni si responsabilitati decisive. Dirijarea timpului liber devine un concept fundamental care duce la progresul culturii si al societatii implicit la progresul individului.[1] Activitatile de timp liber - activitatile de loisir (din latinescul ,,licere" insemnand ceea ce este permis) presupun in primul rand recreere, apoi educatie estetica si nu in ultimul rand presupune sanatate. Activitatile fizice din timpul liber al tinerilor au o pondere tot mai mica, care se situeaza undeva in a doua jumatate a clasamentului sau chiar la limita inferioara.[2]
,,Utilizarea timpului liber pune probleme delicate, in special pentru tanara generatie, care trebuie orientata spre acele activitati profitabile pe termen lung, in detrimentul distractiilor facile sau deseori periculoase" [3]. 
Avand in vedere toate aceste aspecte si tendinte, se doreste gasirea unor solutii optime de atragere a tinerilor spre practicarea exercitiilor fizice, a activitatilor motrice in general, in timpul liber, care pe langa efectele anatomo-fiziologice deja cunoscute, vin cu un aport recreativ, mobilizator si de creare a bunei dispozitii, ce completeaza dezvoltarea tanarului in ansamblu. Aceste activitati extrascolare, parte a educatiei non-formale, ar putea constitui o prelungire a actului educational scolar, dar cu desfasurare sub o alta ,,cupola" metaforic vorbind.
Activitatile propuse de noi, in timpul liber al copiilor urmaresc dezvoltarea individului din punct de vedere fizic, psihic si socio-afectiv, prin mijloace simple, prin cultivarea voluntariatului si responsabilitatii in cadrului grupului mic iar apoi in cadrului grupului mare, acesta fiind reprezentat de societate.
Dezvoltarea in concept biosocial se defineste ca suma modificarilor survenite in cursul vietii fiecarui organism, inclusiv evolutia intregii specii. Astfel, dezvoltarea fizica defineste particularitatile morfofunctionale ale diferitelor etape de viata. Dezvoltarea fizica este un fenomen cu determinare multifactoriala, deci ea depinde in egala masura de patrimoniul ereditar si de conditiile de mediu, in special economico-sociale. Dezvoltarea fizica poate fi considerata si chiar este un indicator fidel al starii de sanatate.[4]
Datorita marii lor accesibilitati, educatia fizica si sportul se practica sub cele mai diferite forme, insotind omul de la nastere pana la batranete, creand astfel un stil de viata echilibrat si sanatos. Educatia fizica si sportul dispun de strategii de aplicare si metode adaptate pentru realizarea obiectivelor diferentiate, pentru fiecare varsta. Incluse in educatia permanenta acestea actioneaza in sistem global, fizic, psihic si cultural favorizand integrarea sociala a oamenilor indiferent de rasa, cultura sau orientare politica. 
Educatia fizica si sportul sunt totodata factori de consolidare a rezistentei la incovenientele vietii moderne, o bogatie comuna cu profund caracter educativ pe parcursul intregii vieti, reprezentand un tonic pentru activitatile de timp liber individuale sau in grup.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Motrica de Cultura Fizica la Scolari.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!