Activități de agrement practicate în pensiuni turistice studiu de caz Pensiunea Frații Jderi

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I: TURISMUL RURAL ..4
1.1 Concepte si definitii ale turismului rural 4
1.2 Forme ale turismului rural ..8
1.3 Particularitatile turismului rural ..14
CAPITOLUL II .17
2.1 Concepte si definitii ...20
2.2 Forme de agrement 26
2.3 particularitati 26
CAPITOLUL III 29
3.1 Asezarea geografica si scurt istoric al zonei Pascoaia 29
3.2 Prezentarea satului de vacanta Fratii Jderi .31
3.3 Activitati de divertisment si de agrement in cadrul satului de vacanta Fratii Jderi .34
CONCLUZII .47
BIBLIOGRAFIE ...51


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul reprezinta, prin continutul si rolul sau, un fenomen caracteristic al civilizatiei actuale, intercorelat cu celelalte componente ale vietii economice si sociale, tinzand sa ocupe o pondere tot mai mare in ansamblul economiei.
Se poate sublinia faptul ca dezvoltarea turismului, cu o remarcabila rapiditate si continuitate, constituie unul din principalele evenimente socio -  economice ale secolului XX. Volumul in continua crestere si importanta tot mai mare acordata pe plan mondial activitatile de prestari servicii (in general), justifica incadrarea acestora intr-un sector distinct al economiei nationale, cunoscut in literatura de specialitate sub denumirea generata de ,,sector tertiar''. Esenta sectorului tertiar rezida in principal in prestarea unei game diverse de servicii, indeplinind astfel o functie social -  economica importanta: functia de veriga de legatura intre ramurile economiei nationale.
Includerea turismului in sectorul tertiar se justifica si prin aceea ca toate activitatile turistice sunt activitati de prestatii, atat in cazul serviciilor specifice, cat si in cazul serviciilor conexe de care beneficiaza direct sau indirect, industria turistica. Datorita caracterului eterogen al acestor activitati si datorita interferentelor serviciilor turistice cu alte activitati ale sectorului tertiar, indicatorii economiei folositi pentru masutrarea volumului activitatii turistice nu sunt in toate cazurile suficient de reprezentativi pentru a permite determinarea cu precizie a poderii turismului in totalul efectelor economice ale sectorului tertiar. Rolul turismului in economia unei tari a crescut tot mai mult, impactul sau asupra altor ramuri si sectoare ale economiei, contributia sa la crearea PNB devenind tot mai evidenta. Turismul este si un factor de diversificare a structurii sistemului economiei nationale prin aparitia unor ramuri a caror activitate este legata de cea turistica prin largirea si reorientarea productiei unor ramuri consacrate.
Turismul contribuie de asemenea la utilizarea mai buna a fortei de munca. Importanta turismului decurge si din faptul ca, aceasta contribuie la atenuarea unor dezechilibre teritoriale, permitand integrarea in circuitul mondial a unor zone mai sarace din punct de vedere al resurselor pentru industrie, al resiurselor umane, etc. In ceea ce priveste contributia turismului la protejarea mediului, specialistii sunt unanimi in a aprecia ca, prin amenajarea turistica se incearca punerea in valoare a resurselor concomitent cu protejarea lor.
Turismul contribuie si la ridicarea nivelului de instruire si civilizatie a omului, asigura un plus de informare prin contracte cu alte civilizatii, intensifica legaturile dintre populatii. Nivelul de dezvoltare al turismului reprezinta un indice de calitate al progreselor inregistrate in comertul mondial. 
Turismul contribuie si la diversificarea exporturilor.
Toate cele mentionate mai sus reprezinta tot atatea argumente in favoarea dezvoltarii turismului. Analizand dinamica dezvolotarii turismului pe plan mondial in ultima perioada, rezulta ca, circulatia interna si internationala se dezvolta ascendent, in ritmuri care depasesc ritmurile inregistrate in multe alte sectoare ale economiilor tarilor care isi dezvolta industria turismului.
CAPITOLUL I
TURISMUL RURAL
1.1. Concepte si definitii ale turismului rural
Inca de cand oamenii au inceput sa strabata pamantul, tot de atunci a inceput sa se manifeste o traditie conservata de locuitorii regiunilor rurale de a oferi "casa si masa" celor care ii viziteaza. Multe zone rurale ale Europei si Asiei au fost strabatute in lung si in lat, de-a lungul secolelor, de numeroase "rute vechi", pe care drumetii le-au parcurs spre diverse destinatii.
Inca din perioada antica, multe sate primeau drumetii care se gaseau in pelerinaj la temple renumite sau pentru cure balneare in terme ( Grecia, Italia, Spania).
Turismul rural este o forma a turismului care se desfasoara in mediul rural, orientata spre utilizarea resurselor turistice locale (naturale, culturale etc.), cunoasterea obiceiurilor si traditiilor locale, gospodariilor taranesti, de fermier etc.
In Romania, primele actiuni turistice in mediul rural s-au realizat incepand cu anii 1967-1968, pentru grupe de turisti aflati pe litoralul romanesc si in Delta Dunarii. Un moment semnificativ s-a inregistrat in anul 1972, cand in urma unui studiu realizat de catre Centrul de Cercetari pentru Promovarea Turismului International, s-a stabilit, prin Ordinul Ministerului Tineretului (OMT nr.297), ca pot fi introduse in turismul intern si international 118 localitati rurale.
Dupa anul 1980, turismul rural era deja rentabil, avand in vedere ca 25% din populatia tarilor Comunitatii Europene isi petrec cea mai mare parte a concediului in zonele rurale, iar 23% in zonele montane.


Fisiere în arhivă (1):

  • Activitati de agrement practicate in pensiuni turistice studiu de caz Pensiunea Fratii Jderi.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Cocean Pompei Geografia generala a turismului, Ed.Meteor Press
2. Cosmescu I. Turismul, Ed. Economica, Bucuresti
3.Chiriac Crina Alexandra si Cristea Adriana Anca Animatia in turism si industria ospitalitatii, Ed. Gemme Print, Bucuresti
4. Glavan Vasile Turismul in Romania, Ed.Economica
6. Henchel Blanca Garcia Marketing in turism rural, Ed,Irecson, Bucuresti
7. Iordache Carmen Economia turismului, Ed.Independenta Economica, 2008
8. Ioncica Maria si Gabriela Stanciulescu Economia turismului si serviciilor, Ed.Economica
10. Minciu R. Economia turismului, Ed.Uranus
11. Matei D. Turism rural romanesc. Actualizare si perspective, Ed.Economica
12. Nistoreanu P. Turism rural, o afacere mica cu perspective mari, Ed.Economica 
14. Neacsu N., Baron P., Snack O. Economia turismului, Ed.Preuniversitara
15. Statie Gheorghe Turism rural si managementul pensiunilor turistice, Ed.Independenta Economica, Pitesti
16. Stanciulescu G., Lupu N., Tigu G. Dictionarul poliglot explicativ de termeni utilizati in turism, Ed.All, Bucuresti
- **************************autor Abimatia si animatorul in turism
17. Zaharia Marian Economia serviciilor
www.turismrural.com
www.agrement.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!