Activitati Specifice Executate de Ofiterii de Politie Pentru Prevenirea si Descoperirea Infractiunilor si a Altor Fapte Antisociale la Regimul Armelor si Munitiilor

Extras din licenta Cum descarc?

1. Consideratii generale privind regimul armelor de foc si al munitiilor
Personaj principal in evolutia omenirii, din primul moment al existentei sale, omul a simtit si nevoia de a se apara, pe sine si pe ceilalti membri ai grupului din care facea parte. Actiunile sale de aparare aveau drept destinatie fie mediul natural ostil, animalele salbatice si nu in cele din urma aceste actiuni se indreptau impotriva semenilor sai, ca o consecinta directa a rivalitatii nascuta din nevoia de hrana in primul rand si, de ce nu, si din aceea de suprematie asupra unui spatiu, teritoriu.
Consecinta directa a acestei nevoi de aparare, de care practic era legata existenta si supravietuirea lui ca specie, acel ,,animal ganditor", omul, a inceput sa creeze mijloace necesare realizarii scopului propus, respectiv "acele mijloace care de atunci si pana astazi au inceput sa poarte numele de arme".
La inceput, armele au fost simple obiecte desprinse din mediul inconjurator (pietre, bete), pe care individul le-a perfectionat pe masura folosirii lor si a trecerii timpului. 
Neexistand in prima faza a evolutiei istorice o diviziune sociala a muncii, marea majoritate a uneltelor erau folosite si ca arme pentru ca omul isi impletea in viata sa cotidiana ocupatia de agricultor cu cea de vanator, de mestesugar etc.
Diviziunea sociala a muncii, organizarea oamenilor primitivi in familii, ginte, triburi, aparitia democratiilor militare, au avut si consecinta perfectionarii, diferentierii nete de unelte si aparitiei de noi mijloace ce se puteau incadra in acest concept de ,,arma".
Am amintit la inceput de nevoia de aparare in stransa legatura cu notiunea de arma, dar vom vedea ca pentru ocuparea de pamanturi mai fertile pentru cultura si pasunat, din nevoia de extindere, armelor li s-a dat si a doua destinatie, si anume, aceea de mijloace de atac, de nimicire a semenilor, pentru care in perioada democratiilor militare, barbatul avea drepturi si obligatii depline in cadrul grupului, functie de capabilitatea de a purta o arma.
Ulterior, in societatile care au urmat Comunei Primitive, si anume, in epoca sclavagista si apoi in cea feudala, armele au cunoscut o perfectionare continua. Drept pentru care, cei care le-au stiut mestesugul si au detinut suprematia lor, au creat din statele lor imperii si au stapanit teritorii intinse si popoare numeroase cu ajutorul fortei acestora.
Acum s-au creat adevaratele arme, masini de razboi, au fost purtate primele razboaie dupa regulile adevarate ale artei militare, s-au separat armele de atac de cele de aparare.
Specific acestor tipuri istorice de societate este faptul ca armele erau considerate apanajul unor clase sociale, si anume: stapanii de sclavi, cetatenii, nobilii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitati Specifice Executate de Ofiterii de Politie Pentru Prevenirea si Descoperirea Infractiunilor si a Altor Fapte Antisociale la Regimul Armelor si Munitiilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!