Aditivi Alimentari

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
PARTEA TEORETICA
1. Date generale
Anumite comportamente alimentare ale tinerilor constituie o problema de sanatate, fie prin aport insuficient de alimente (mai ales in unele tari sarace) fie ca urmare a unui regim alimentar neechilibrat (frecvent intalnit in tarile bogate) (38). 
Cauze ale obiceiurilor alimentare necorespunzatoare:
o Saracia (lipsa alimentelor)
o Traditii familiale
o Lipsa unor notiuni elementare despre alimentatia sanatoasa
o Industria alimentara moderna care promoveaza produse alimentare prelucrate si rafinate, continand aditivi alimentari din ce in ce mai numerosi
o Reclamele publicitare
o Teama de obezitate.
Obiceiurile alimentare dobandite in tinerete au repercursiuni importante asupra starii de sanatate, atat pe termen scurt si pe termen lung. 
Riscuri pentru sanatate:
- Bauturi racoritoare, dulciuri, guma de mestecat sunt preferate de tineri, ele scad pofta de mancare, distrug dantura, favorizeaza aparitia obezitatii, diabetului.
- Studii nutritionale arata ca gustarile (snack) constituie un model alimentar frecvent intalnit la tineri, iar folosirea de fast-food-uri a inregistrat o impresionanta crestere. Aceste produse sunt bogat calorigene (40-50% din calorii provin din grasimi, in mare majoritate saturate), au continut scazut de calciu, sunt bogate in sodiu si contin aditivi alimentari variati.
- Produsele de carne (mezelurile) sunt folosite in alimentatie datorita gustului placut, satietatii crescute si usurintei procurarii. Ele contin aditivi alimentari (nitriti/nitrati de sodiu si potasiu, cu efect methemoglobinizant sau pot forma nitrozamine cu rol in carcinogeneza).
- Renuntarea la mese, in special la micul dejun, a devenit o obisnuinta la tineri, acesta reprezentand un obicei nesanatos; micul dejun trebuie sa fie consistent, cu un continut crescut de proteine, avand in vedere faptul ca in cursul diminetii solicitarea fizica si psihica este maxima.
Masuri de prevenire si combatere:
o Educatie igienico-sanitara privind alimentatia sanogena.
o Controlul riguros al meniurilor pus la dispozitie de catre cantinele scolare si studentesti.
o Monitorizarea continutului alimentelor in aditivi (10,38).
2. Metode de evaluare a consumului alimentar 
(Anchete alimentare)
Studiul alimentatiei umane a intrat relativ tarziu in domeniul preocuparilor medicale, desi inca din cele mai vechi timpuri s-au facut diferite corelatii intre alimentatie si patologie.
Starea de nutritie a unui individ si implicit starea lui de sanatate, depinde de numerosi factori printre care alimentatia ocupa un rol important, alaturi de factorii individuali (factori genetici, varsta, sex, intolerante si alergii, status patologic) si cei ai mediului extern (conditii de clima, locuinta, locul de munca, conditii socio-economice, etc.).
Importanta evaluarii consumului alimentar si clasificarea metodelor de investigare:
-Furnizeaza informatii asupra existentei sau absentei factorilor de risc implicati in maladiile nutritionale.
-In planul cercetarii este utila in compararea comportamentelor alimentare a unor grupuri populationale cu ale aceluiasi grup la intervale diferite de timp.
-Anchetele alimentare stau la baza planificarii politicii agricole a unei tari.
Metodele de ancheta alimentara sunt clasificate in functie de marimea esantionului pe care se lucreaza si de tipul informatiei aduse (11).


Fisiere in arhiva (1):

  • Aditivi Alimentari.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!