Adoptia Interna

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins:
Intoducere
Capitolul I. Aspecte introductive privind adoptia
1.1 Scurt istoric al adoptiei
1.2 Definirea notiunii si clasificarea adoptiei
1.3 Scopul adoptiei
1.4 Principiile adoptiei
1.5 Conditiile de fond ale adoptiei
Capitolul II. Procedura si efectele adoptiei
2.1 Procedura adoptiei
2.1.1 Faza prealabila incuvintarii adoptiei interne
2.1.2 Faza incuvintarii adoptiei interne
2.1.3 Formalitati ulterioare incuvintarii adoptiei interne
2.2 Efectele adoptiei interne
Capitolul III. Incetarea adoptiei
3.1 Desfacerea adoptiei
3.2 Nulitatea adoptiei
3.3 Efectele incetarii adoptiei
Concluzii 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Abordarea domeniului adoptiei trebuie sa acorde consideratia cuvenita tuturor implicatiilor profunde traite de copii, familii, profesionisti si chiar de intreaga comunitate. Aceasta viziune presupune o responsabilitate foarte mare, asumata atat de familiile care doresc sa adopte, cat si de specialistii care intervin in diversele etape ale procedurii adoptiei deoarece adoptia, prin esenta sa, schimba destine si vizeaza un grad deosebit de sensibilitate sufleteasca.
Prin prisma interesului superior al copilului, profesionistii din adoptie trebuie
sa acorde prioritate potrivirii dintre copilul adoptabil si familia adoptatoare. Familia adoptatoare va evita astfel capcana de a se raporta la un ,,copil ideal" (cu toate consecintele neplacute care pot aparea) si isi va asuma tot ceea ce tine de istoria de viata a ,,copilului real", cu punctele lui sensibile, dar si cu resursele sale. Tot in acest context, doresc sa mentionez ca absolut necesara informarea copilului ca este adoptat, de indata ce capacitatea lui de intelegere ii permite sa afle ace . In caz contrar, se instaureaza un climat de neincredere, nefast pentru dezvoltarea copilui deoarece ii induce reale probleme legate de propria identitate.
O descriere pe scurt a familiilor care doresc sa adopte implica disponibilitate, generozitate, acceptare si deschidere catre o alta fiinta umana. Asteptand o perioada indelungata sa devina parinti, dorinta lor se cristalizeaza si creste afectiunea cu care sunt capabile sa inconjoare un copil. De multe ori o familie adoptatoare intelege mai bine decat o familie biologica ce inseamna daruirea fata de copil si ar putea sa impartaseasca experientele sale in cadrul unei posibile ,,scoli a parintilor" unde parinti biologici si parinti adoptivi ar trebui sa fie sprijiniti de catre profesionisti in dezvoltarea abilitatilor parentale. Situatii dificile, tensionate pot surveni in evolutia unei familii adoptatoare, ca si in a oricarei alte familii. O perceptie corecta a acestui fapt, fara exagerarea proportiilor problemelor, incurajeaza abordarea deschisa a acestora pentru a se gasi solutiile optime. Eliminarea prejudecatilor este necesara pentru a combate atitudinile discriminatorii fata de copilul adoptat si fata de adoptatori. 
In prezent, adoptia in tara noastra este reglementata de o legislatie moderna, europeana, care pune accent pe respectarea si garantarea drepturilor copiilor.
Prezenta lucrare abordeaza domeniul adoptiei interne, astfel ca in primul capitol dezbate cateva elemente introductive cu privire la adoptia din tara noastra, in capitolul al doilea vom dezbate pe larg procedura adoptiei interne si efectele acesteia, iar in final in cel de-al treilea capitol vom prezenta modalitatile de incetare a adoptiei.
Capitolul I. Aspecte introductive privind adoptia
Adoptia este unul dintre instrumentele esentiale de protectie a drepturilor copilului, in perspectiva asigurarii unei familii pentru fiecare copil.
Spre deosebire de familia de plasament, familia care adopta un copil devine familia copilului, acesta ne mai intorcandu-se in familia biologica. Statutul copilului adoptat ii confera acestuia nu numai siguranta, dar mai ales stabilitate si continuitate de viata si dezvoltare in noua familie. 
In consecinta, adoptia nu reprezinta o modalitate de protectie temporara, alternativa ocrotirii rezidentiale, ci mai mult decat atat, inseamna asigurarea unei familii permanente pentru copilul adoptat. 
In Romania nu exista o traditie reala in ceea ce priveste adoptia copiilor, in sensul ca numarul copiilor implicati in aceasta forma de protectie a fost, in timp, mult mai mic decat numarul copiilor institutionalizati.


Fisiere in arhiva (2):

  • Adoptia Interna
    • Adoptia Interna.doc
    • Bibliografie.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!