Agent Patogen in Sindromul Imunodeficientei Dobandite si Efectele Acestuia asupra Sistemului Imunodeficitar

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I
I.1.Scurt istoric 
I.2.Informatii generale despre HIV si SIDA 
I.3.Stadiile infectiei cu HIV? 
I.3.1.Transmiterea pe cale sexuala
1.3.2. Transmiterea pe cale parenterala
1.3.3. Transmiterea pe cale verticala
I.4.. Testarea HIV. Principalele teste de laborator 
I.5. Medicamente existente pentru tratamentul anti-HIV
CAPITOLUL II
Aspecte epidemiologice actuale la nivel mondial si national privind pandemia HIV/SIDA
II.1.Preventia raspandirii infectiei HIV/SIDA
II.1.1.Prevenirea infectiei HIV/SIDA in randul tineretului
II.1.2.Prevenirea HIV/SIDA in randul populatiei vulnerabile
II.1.3.Prevenirea infectiei HIV/SIDA in randul populatiei defavorizate
II.2. Etica si deontologie profesionala 
II.3. Aspecte legislative in domeniul HIV/SIDA 
II.4.. Implicatii psihosociale ale infectiei HIV/SIDA
CAPITOLUL III.STUDIU DE CAZ


Extras din licenta Cum descarc?

TESTAREA SEROLOGICA PENTRU HIV IN LABORATOR
INTRODUCERE
Probabil singurul lucru stiut cu siguranta in incercarea de a intelege Sindromul Imuno-Deficientei Umane (SIDA) este faptul ca exista mai multe intrebari decat raspunsuri. Intrebarile incep in momentul in care incerci sa definesti SIDA. Problemele de definire a SIDA sunt generate de faptul ca se folosesc mai multe definitii pentru SIDA. Organizatia Mondiala a Sanatatii are definitia ei, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA are definitia lui, folosita in scopuri de monitorizare. Aceasta definitie s-a tot schimbat de la inceputul epidemiei SIDA in 1981. Au existat doua schimbari majore.
Prima a fost in lista indicatorilor si a infectiilor ocazionale asociate cu SIDA, al caror numar a crescut de la 14 in 1982 la 29 in 1993. Aceste infectii ocazionale sunt rezultatul infectarii cu diferite microorganisme. Nu toate aceste afectiuni sunt insa infectioase - unele sunt diferite forme de cancer fara o etiologie sau cauza clara. Mai important, in 1993, a fost adaugata o afectiune specifica femeilor - cancerul cervical invaziv. A doua schimbare importanta a fost faptul ca in 1982 o persoana trebuia sa aiba o cauza necunoscuta pentru rezistenta redusa a sistemului imunitar, in timp ce in 1987 persoana trebuia sa aiba o cauza cunoscuta pentru acea rezistenta redusa. 
Intre 1983 si 1984 au fost anuntate trei descoperiri de catre trei grupuri diferite, cu trei denumiri diferite, cu privire la virusul care ar declansa SIDA. In 1986 virusul a fost numit HIV - human immunodeficiency virus (virusul imuno-deficientei umane). Controlul infectiei HIV/SIDA ocupa un loc determinat in cadrul politicii nationale de sanatate si prezinta o parte organica componenta a sistemului de supraveghere asupra bolilor infectioase in intregime, care la rindul sau este integrat in sistemul de informare in domeniul ocrotirii sanatatii. Organizarea si coordonarea supravegherii a infectiei HIV/SIDA ca o parte integrala a supravegherii epidemiologice a bolilor infectioase, interactiunile cu ministerele si departamentele sint functii de nivel national. Actualele sisteme nationale in ansamblu servesc drept temei eficace ale retelelor de control regional si global care functioneaza in cadrul Programului Global UNAIDS si OMS.
Toate activitatile de supraveghere se efectueaza de catre sistemul organelor sanatatii publice (de stat). Supravegherea se bazeaza pe colectarea informatiilor necesare pentru indeplinirea sarcinilor controlului. Efectuarea supravegherii epidemiologice a infectiei HIV/SIDA este bazata pe colectarea continua a informatiei speciale, pe monitorizarea incidentei si prevalentei infectiei HIV in societate, precum si depistarea cazurilor noi de imbolnavire cu SIDA, aplicind controlul serologic specific.
CAPITOLUL I
I.1.Scurt istoric
SIDA - Sindromul de Imunodeficienta Dobandita - a fost raportata pentru prima data in SUA in 1981 in Los Angeles si New York, la un grup de barbati la care s-a produs o epidemie de Pneumonie cu Pneumocystis Carinii si sarcom Kaposi in conditiile unei aparente stari de sanatate. In anul 1983, Dr. Luc Montagnier a izolat in ganglionii limfatici virusul imunodeficientei umane (HIV1). In 1986, in Africa de Vest a fost descoperit HIV2. Pentru ambele tipuri sunt valabile aceleasi cai de transmitere si aceleasi cai de protejare.
La numai un an de la primele descrieri ale bolii la adulti au aparut si primele cazuri de SIDA la copii, mai intai in SUA si apoi in Africa si Europa. La noi in tara, primul caz de SIDA a fost diagnosticat in anul 1985, la un adult homosexuala.
SIDA a fost diagnosticata prima data cu zece-douazeci de ani inainte de a fi descoperita in SUA (poate chiar in anii '60): simptome asemanatoare cu cele ale SIDA au fost descoperite la unii locuitori ai tarilor vest-africane care au venit in Europa. S-a spus ca HIV ar fi ajuns in America prin Haiti, in urma unui schimb inter-cultural intre Zair si Insulele Caraibe. 
Apoi este posibil sa fi ajuns in New York prin intermediul mediilor homosexuale si al comunitatilor de consumatori de droguri, de unde s-a raspandit cu rapiditate in SUA, infectand alte comunitati homosexuale si de consumatori de droguri, in cadrul carora infectia beneficia de un climat ideal pentru raspandire. Persoanele bisexuale de sex masculin au transmis apoi infectia sotiilor si partenerilor sexuali, iar femeile, copiilor lor inca nenascuti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Agent Patogen in Sindromul Imunodeficientei Dobandite si Efectele Acestuia asupra Sistemului Imunodeficitar.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!