Agresivitatea Familiala Aspecte Medico-Legale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere si motivarea temei 
CAPITOLUL I Scurt istoric al sistemelor de organizare a familiei. 
CAPITOLUL II Aspecte socio-culturale, functionale si psihopatologice referitoare la statutul familial. 
CAPITOLUL III Aspecte conceptuale si terminologice ale agresivitatii familiale cu risc patologic. 
CAPITOLUL IV Relatiile familiale ca eco-sistem. 
CAPITOLUL V Demersul experimental. 
CAPITOLUL VI Rezultate si discutii. 
CAPITOLUL VII Aspecte ale clasificarii violentei extrafamiliale. 
CAPITOLUL VIII Aspecte terapeutice ale conjugapatiilor cu acte violente intrafamiliale. 
CAPITOLUL IX Limitele modelului disfunctional intrafamilial. 
CAPITOLUL X Agresivitatea intrafamiliala, aspecte psihorelationale si medico-legale. 
CAPITOLUL XI Concluzii. 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE SI MOTIVAREA TEMEI
Prin dimensiunile ei problematice, violenta a devenit o preocupare de mare actualitate teoretica si practica, atat pentru starea de sanatate mentala si comportament cat si pentru morbiditate si mortalitate, stari supuse impactelor deseori contradictorii in ritmul si alerta vietii din lumea zilelor noastre. 
Tema aleasa ca lucrare de licenta isi propune sa trateze deliberatele optiunii asupra bio-eticii, in particularitatile psihologiei si psihopatologiei, precum si a cunoasterii factorilor de risc si a prevenirii acestora.
O astfel de tratare avertizeaza asupra unor limite ce stabilesc competentele conceptuale ale psihologiei relationale, prin care cercetarea poate proiecta receptarea sensibila a cunoasterii si informarea asupra conditiilor existentei noastre umane.
Starile de devianta comportamentala sau de alienatie mentala sunt realitati tulburatoare in disfunctionalitatea si destructurarile lor. Destul de frecvent, ele devin un potential de nocivitati ale naturii si vietii pentru cultura si civilizatia noastra, potential care poate dispune si poate promova generoasele sale surse mereu perfectibile de anticipatie si asistenta umanitara.
In analiza noastra, psihopatologia conduitelor violent-agresive, cauzele si semiologia lor, sursele deviantei si ale alienatiei mentale sunt tratate in geneza frustratiilor si conflictelor prin expresia lor de violente victimalogice, axate preponderent pe agresivitatile intrafamiliale.
De altfel, am putea spune ca in prezent violenta si criminalitatea au devenit un nou flagel social. De unde oare aceasta monstruoasa hipertrofie a spiritului de violenta tocmai in aceste vremuri de elevata civilizatie?
Psihiatri, psihologi, medici legisti, sociologi, biologi, preoti si altii au luat aceasta tema intr-un studiu concentric in speranta ca vor descoperii atat resorturile intime de ordin etiologic ale acestui fenomen, cat si posibilitatile de preventie si asanare bioetico-morala ale violentei.
CANNON(1915), a constatat ca in sangele prelevat din vena cava a animalelor violente (caini si pisici aflate intr-o cusca metalica cu doua 
compartimente separate), prezenta unei cantitati mari de adrenalina, mediator chimic care a fost incriminat de autor ca fiind substratul posibil al violentei; demonstrat apoi (de acelasi autor) si prin injectarea de adrenalina la alte doua animale de experienta, la care a reusit sa declanseze acelasi tip de comportament dominat de furie si agresivitate.
KLUVER si BUCY (1939), cautand sa elucideze sectorul in care este secretata adrenalina, au implantat in creierul unei pisici doi electrozi si explorand din aproape in aproape reactivitatea diverselor suprafete ale cortexului (prin intermediul unui curent de unitati de 5 volti), au constatat ca pisica reactioneaza in mod diferentiat, in functie directa de zona topografica excitata.
Uneori aceasta excitatie era acompaniata de senzatia de foame interioara, alteori de somn, de agitatie sau de frica.
Dar la verificarea zonei inferioare a emisferei cerebrale pisica actiona prompt prin furie si violenta, fenomen ce a dus la presupunerea ca a elaborat teoria dupa care in afara "instinctului vietii" in om ar exista si un "instinct al mortii" manifestat prin tendintele organismului de a se integra (sau de a reveni) in neant (in nefiinta).
Cu cat acest instinct este mai puternic cu atat individul isi descarca pulsiunile sale asupra obiectelor si persoanelor din jur, chiar si asupra propriei persoane (automutilari, suicid, etc).
Totusi, se presupune ca furia si violenta isi au sorgintea in esecul metodelor educationale si a modelelor familiale, prin saracia si incapacitatea justitiei de a scapa omenirea de spectrul sangeriu al criminalitatii prin prezenta violentei si crimei in mass media si pe ecranele televizoarelor. De altfel, dupa multi autori, societatea, civilizatia si cultura pe care acesta a exercitat-o ar fi cele mai responsabile de frecventa ridicata a actelor de violenta.
Dar, ce este violenta? Pentru a ajunge la actiuni violente ne vom opri putin asupra definirii termenului de "violent, violenta", "violenta" si "violentare".
o "Violent, violenta" sunt doi termeni adecvati sexului masculin si feminin 
prin care se evidentiaza trasaturile lor temperamentale si de personalitate, 
(mai mult sau mai putin definitive) dominate de firi impulsive, cu accese de 
manie nestapanita si care se infurie usor devenind brutali si violenti;
o "Violentare" defineste actiunea de a violenta si rezultatul ei (silire, siluire, fortare etc);
o "Violenta", se refera la caracterul savarsirii unui act de violenta (constrangere, forta etc);
o "Violenta" defineste insusirea a ceea ce este violent, nestapanit de sine, brutalitate, constrangerea liberei vointe si altele.


Fisiere in arhiva (3):

  • Agresivitatea Familiala Aspecte Medico-Legale.doc
  • power point lucrare de licenta.ppt
  • Titlu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!