Lucrari de Licenta pentru Agronomie

doc

Cercetari privind Cultura Cartofului in Zonele Colinar - Montane

CERCETARI PRIVIND CULTURA CARTOFULUI IN ZONELE COLINAR- MONTANE MOTTO: Deviza celor ce muncesc si traiesc in comuna Cisnadioara, este o veche vorba romaneasca, care are la baza experienta si profesionalismul la cote maxime: ,,OMUL SFINTESTE LOCUL''. Figura 1. Flori de cartof CAPITOLUL 1 ISTORICUL, PRODUCTIA SI IMPORTANTA CULTURII CARTOFULUI 1.1. Istoricul culturii cartofului Cartoful este originar din America de Sud si a fost pentru prima data intalnit in regiunile inalte si umede din Peru, Columbia. Introducerea lui in Europa din America de Sud s-a facut in urma cuceri... vezi detalii

doc

Fundamentarea Economica a Activitatii de Promovare a Produselor Agroalimentare

INTRODUCERE In vederea derularii si dezvoltarii unei afaceri de success, orice intreprindere, indiferent de dimensiunile ei sau domeniul de activitate careia ii apartine, are nevoie de un departament de marketing care sa puna in aplicare politica de marketing, politica ce trebuie sa reflecte cele patru componente ale sale: politica de pret, politica de produs, politica de distributie si politica de promovare. Varietatea mare a formelor, metodelor, tehnicilor si mijloacelor de promovare este un atu important al acestei componente a marketingului, dar in acelasi timp, impune luarea lor in c... vezi detalii

doc

Crecetari privind Abatorizarea Puilor Broiler

INTRODUCERE A. IMPORTANTA CRESTERII PASARILOR Produsele de baza obtinute de la pasari sunt carnea si ouale, considerate a fi alimentele cele mai importante pentru om, atat datorita rolului plastic si energetic cat si datorita calitatilor dieteticeale acestora. Datorita acestor calitati, carnea de pasare este accesibila tuturor categoriilor de varsta, iar datorita costului de productie mai redus decat la alte specii, aceasta devine accesibila tuturor categoriilor sociale. In tara noastra, ca de altfel in toate tarile cu aviucultura avansata, cea mai insemnata cantitate de pasare se obtine... vezi detalii

doc

Proiect Diploma - Carnati Porc

CAPITOLUL I. GENERALITATI 1.1. Istoric Din totdeauna, asigurarea alimentatiei a fost una din problemele vitale ale omenirii. Despre mancare se spune ca reprezinta o ,,necesitate ce da nastere la toate celelalte" sau ,,placerea tuturor varstelor, tuturor conditiilor, tuturor tarilor si tuturor zilelor, care se poate asocia cu toate placerile si ne ramane la ultima pentru a ne consola de pierderea celorlalte"; de asemenea, se confirma faptul ca : ,,nu traiesti din ceea ce mananci, ci din ce digeri". Rezolvarea problemelor legate de alimentatie a necesitat o actiune concertat... vezi detalii

doc, xls

Influenta Lucrarilor Solului Asupra Productiei de Porumb

I. INFLUENTA LUCRARILOR SOLULUI ASUPRA PRODUCTIEI DE PORUMB 1.1. Importanta culturii porumbului Porumbul este una din principalele cereale ale lumii, ocupand locul trei ca suprafata cultivata dupa orez si grau. Aceasta planta are mai multe avanteje, cum ar fi: o capacitate mare de productie; o plasticitate ecologica mare; este o cultura mecanizabila 100 %, recoltarea facandu-se fara pericolul scuturarii; valorifica foarte bine ingrasamintele organice si minerale, cat si apa de irigatie. Porumbul are foarte multe intrebuintari in alimentatia omului, animalelor cat si ca materie prima pent... vezi detalii

doc

Studii Biotehnologice Privind Obtinerea unui Inoculant pe Baza de Lactobacillus Acidophilus pentru Silozuri de Coceni de Porumb

Capitolul 1 Introducere Scopul tezei de licenta a fost de a identifica un inoculant pe baza de Lactobacillus acidophilus care va proteja silozul de coceni de porumb de la degradarea aeroba. Introducerea inoculantilor a facilitat foarte mult conservarea silozului, a oferit o calitate superioara acestuia, iar o industrie mare de inoculanti a contribuit la dezvoltarea pietei. Din nefericire calitatea superioara a silozului este predispusa la degradare aeroba, iar tehnicile moderne ale silozului bine uscat si ale celui din baloti urmaresc rezolvarea acestei probleme. In concluzie, silozul bi... vezi detalii

doc

Aspecte Privind Hidroliza Materialelor Lignocelulozice Utilizand Diverse Pretratamente

INTRODUCERE Biomasa, materia prima pentru biocombustibili. Biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primara, iar pentru trei sferturi din populatia globului care traieste in tarile in curs de dezvoltare aceasta reprezinta cea mai importanta sursa de energie. La nivelul Uniunii Europene se preconizeaza crearea a peste 300.000 de noi locuri de munca in mediul rural, tocmai prin exploatarea biomasei. In prezent, in UE, 4% din necesarul de energie este asigurat din biomasa. Se cauta surse regenerabile. Agentia Internationala pentru Energie estimeaza ca in Europa, resursele d... vezi detalii

docx

Sistemul Calitatii in Serviciile de Alimentatie

Economia de piata a intensificat si la nivelul tarii noastre dezvoltarea sectorului tertiar, respectiv al serviciilor, infatisand corespondente ale unor nevoi la fel de importante si numeroase ca si nevoile pentru bunuri materiale. In conditiile competitiei acerbe pe piata , nu mai este de conceput ca un prestator de servicii sa-si ignore clientii, cerintele acestora si reactiile lor ,fie ele pozitive sau negative. Activitatea de alimentatie, efectuata ca si activitate de sine statatoare sau coroborata cu serviciul turistic, are diverse implicatii sociale si raspunderi privind satisfacere... vezi detalii

doc

Utilizarea Informatiei Pedologice in Dezvoltarea Durabila a Teritoriului Lapusnicul Mare

Introducere Activitate traditionala si ramura de baza a economiei nationale, agricultura reprezinta atat principalul furnizor de alimente care pot garanta securitatea alimentara a natiunii, si de materii prime pentru industria usoara si alimentara, cat si un important factor generator de noi peisaje. Pe alta parte, dezvoltarea economiei agricole este influentata sau generata de un complex de factori naturali, socio-demografici si economici, care isi pun amprenta asupra modului de folosinta agricola a terenurilor, asupra repartizarii geografice a productiei agricole si asupra structurilor r... vezi detalii

Hopa sus!