Agrotehnică aplicată la principalele culturi în cadrul unității agricole SC Agrocomplex Luncă Pașcani SA

Cuprins licență Cum descarc?

Lista tabelelor si figurilor
Introducere 7
Partea I
Capitolul I. Importanta si necesitatea problemei luate in studiu 8
Capitolul II. Cercetari in tara si strainatate privind problema luata in studiu 10
2.1. Lucrarile solului .. 10
2.2. Fertilizarea . .. 18
2.3. Combaterea buruienilor ... 23
Capitolul III. Descrierea cadrului natural 26
3.1. Asezarea geografica 26
3.2. Regimul temperaturilor ... 27
3.3. Regimul precipatiilor .. 29
3.4. Regimul vanturilor .. 30
3.5. Aspectul pedologic .. 30
3.6. Aspectul geomorfologic . .. ... 31
3.7. Aspectul hidrologic . 32
3.8. Vegetatia . 33
Partea II
Capitolul IV. Aspecte economico-organizatorice .. 34
4.1. Scurt istoric . 34
4.2. Mijloace de productie .. 35
4.3. Organizarea muncii . 37
4.4. Eficienta economica la S.C.AgroComplex Lunca Pascani S.A ... 38
Capitolul V. Agrotehnica aplicata si eficienta economica la culturile de grau, porumb 
si floarea soarelui in perioada 2014-2017 . .. 41
5.1. Agrotehnica aplicata si eficienta economica la graul de toamna in
perioada 2014-2017 . . . 42
5.2. Agrotehnica aplicata si eficienta economica la cultura de porumb in
perioada 2014-2017 ... . .. 54
5.3. Agrotehnica aplicata si eficienta economica la floarea soarelui in 
perioada 2014-2017 .. .. 64 Concluzii generale . ... 75
BIBLIOGRAFIE ... . 78


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Pentru realizarea unor culturi de calitate si productive din punct de vedere cantitativ, solul reprezinta principalul factor care poate decide indeplinirea cu succes a obiectivelor propuse. Plantele au nevoie de un strat germinativ bine ingrijit si bogat in nutrienti, lucru care se poate realiza printr-o agrotehnica corespunzatoare.
Prin prezentul proiect, avand ca tema "Agrotehnica aplicata la principalele culturi" s-au prezentat principalele lucrari efectuate si eficienta acestora in ceea ce priveste productia obtinuta, cat si calitatea recoltelor. Principalele lucrari ale solului s-au concretizat in pregatirea patului germinativ prin aratura cu intoarcerea totala sau partiala a brazdei, lucrari cu cizelul, urmate de lucrari ale solului cu diferite masini: combinator, grapa, cultivator, tavalug, nivelator. Lucrarile de intretinere si fertilizare corezpunzatoare, aplicate pe intreaga perioada de vegetatie, au contribuit la cresterea productivitatii pe hectar si la imbunatatirea insusirilor fizico-chimice ale solului.
Prezentul proiect se imparte in cinci capitole intitulate astfel: Capitolul 1: Importanta si necesitatea problemei luate in studiu, Capitolul 2: Cercetari in tara si strainatate.privind problema luata in studiu, Capitolul 3: Descrierea cadrului natural, Capitolul 4: Aspectee economico-organizatorice, Capitolul 5: Agrotehnica aplicata si eficienta economica la culturile de grau, porumb si floarea soarelui.
Capitolul I vizeaza notiuni generale despre agrotehnica aplicata solului prin lucrari de pregatire si fertilizare. Acestea reprezinta o importanta veriga din lantul care constituie productia dorita a unei culturi. Continutul capitolului II creioneaza o paralela intre agrotehnica aplicata in tara noastra si cea folosita in strinatate.
Capitolul III cuprinde elemente despre cadrul natural, descrise intr-un mod succint, al Municipiului Pascani, locatia Societatii Comerciale AgroComplex Lunca Pascani S.A., in cadrul careia s-a realizat partea de cercetare a acestui proiect. In capitolul IV s-au oferit informatii cu privire la partea economico-organizatorica a exploatatiei agricole.
Capitolul V ofera informatii cu privire la agrotehnica si eficienta economica a exploatatiei, avandu-se in vedere culturile de grau de toamna, porumb si floarea soarelui.
In definitivarea acestui proiect, pentru partea teoretica am consultat materiale din domeniul agricol, iar pentru cea de-a doua parte am folosit informatii si documente din cadrul exploatatiei agricole analizate.
PARTEA I
CAPITOLUL I
IMPORTANTA SI NECESITATEA PROBLEMEI LUATE IN STUDIU
Agricultura, a fost, este si va fi o ramura indispensabila a existentei umane, cu adanci implicatii pe plan politic, economic, cat si social, asigurand hrana pentru populatie, materie prima pentru industrie si suport pentru regenerarea biomasei.
Pentru a putea garanta productii mari si de calitate, plantele au nevoie ca solul sa aiba caracteristici adecvate si un grad mare de fertilizare si ingrijire. Procesul de fertilizare reprezinta elemente complexe de natura fizica, chimica si biologica insusite solului, fiind puternic influentate de anumiti factori agrotehnici, cat si de conditiile climatice.
Nevoia obtinerii unor productii mari, de calitate si constante, implica tehnologii noi care sa asigure un potential ridicat al productiei in opozitie cu reducerea consumului de carburant si pierderile provocate de buruieni, daunatori, boli si factori climatici nefavorabili, insa avand in vedere si evolutia fertilitatii solului in timp.
Orice lucrare asupra solului influenteaza insusirile asupra acestuia si impune diferite conditii pentru aplicarea ei. Aceasta lucrare asupra solului nu se poate efectua oricum si oricand, pe de o parte datorita conditiilor pedoclimatice, iar pe de alta parte datorita insusirilor biologice ale plantei. Prin urmare, pentru a putea lucra solul intr-un mod corespunzator, in conditiile in care cream un strat de sol favorabil cresterii si dezvoltarii plantei, se combina mai multe tipuri de lucrari, acestea alcatuind un sistem.
Sistemele de lucrare aplicate solului reprezinta preocuparea prezenta a specialistilor care au in vedere adoptarea unui ansamblu de masuri in vederea definirii notiunii de agricultura. In urma unor studii a rezultat ca sistemele de lucrare clasice a solului, ce se bazeaza pe procesul de maruntire si afanare a solului, precum si intoarcerea brazdei, sunt in contradictie cu anumite procese ce favorizeaza conservarea si intensificarea activtatilor microbiene a solului, in detrimentul costurilor mult mai mari. Unii autori, ca si alternativa, recomanda adoptarea sistemului de lucrari minime a solului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Agrotehnica aplicata la principalele culturi in cadrul unitatii agricole SC Agrocomplex Lunca Pascani SA.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Ailincai C., 2007 -  Agrotehnica terenurilor arabile. Editura Ion Ionescu de la Brad Iasi, ISBN-978-973-7921-98-7.
2. Ailincai C., Jitareanu G., Bucur D., Ailincai D., 2011, Long Term Effects of Crop Residues and Fertilization on Poduction and Soil Fertility, Cercetari Agronomice in Moldova nr.2, Iasi.
3. Avarvarei Teona., 1999, Agricultura Generala vol I, Ed. Ion Ionescu de la Brad, Iasi, pp. 94 -  95.
4. Gus P., Lazureanu A., Sandoiu D., Jitareanu G., Stancu I. 1998 -  Agrotehnica. Editura Risoprint, Cluj Napoca, ISBN 973-656-090-2.
5. Gus P., Rusu T., 2011 -  Sistemele nevonventionale de lucrare alternative agrotehnice si economice pentru agricultura durabila, Al 6-lea Simpozion cu participare internationala "Sisteme de lucrari minime ale solului", Cluj-Napoca ISSN 2247-75-35
6. Gus P., Rusu T., Stanila S., 2003 -  Lucrari neconventionale ale solului si
sistema de masini, Editura Risoprint CN.
7. Hera Cr., Sin Gh., 1980 - Metode agrotehnice in cultura plantelor agricole. Editura Stiintifica si enciclopedica, Bucuresti, ISBN
8. Hera C., Idriceanu, A., Stan S., Popescu S., Vines I., 1982, Influenta fertilizarii asupra calitatii recoltei la porumb. Analele I.C.C.P.T., L.
9. Iacob V., Puiu I., Ulea E., 1998. Fitopatologie agricola. Editura ,,Ion Ionescu de la Brad", Iasi.
10. Jitareanu G. si colab., 2006, Influenta unor sisteme de lucrare a solurilor asupra unor indicatori pedomorfologici si fizici ai cernoziomului cambic din Campia Moldovei, Conferinta Nationala de Stiinta Solului cu participare internationala 100 de ani de Stiinta Solului in Romania, editia XVIII, Cluj Napoca, 20 -  26 august 2006.
11. Jitareanu G., Ailincai C., and Bucur D., 2007- Soil fertility management in North-East Romania, Journal of Food, Agriculture & Environment Vol.5: 349-353.2007.
12. Muntean L.S., 2003 -  Fitotehnie, editia a 3- a, Ed. Ion Ionescu de la Brad Iasi, ISBN 973-8014-80-8
13. Nedeff V., 1995 - Modificarea unor insusiri fizice si fizico mecanice ale solului si influenta acestora asupra productiei de grau prin aplicarea tehnologiilor cu lucrari reduse ale solului. Cercetari Agronomice in Moldova, vol. 3-4, Iasi, pag. 31-39, ISSN 0379- 5837.
14. Onisie T., Jitareanu G. (1991) -  Lucrari practice de Agrotehnica, Universitatea Agronomica Iasi.
15. Onisie T., Jitareanu G. (2000) -  Agrotehinca, Editura Ion Ionescu de la Brad Iasi
16. Roman Gh. si colab. (2012) -  Fitotehnie vol.I, vol.II, Editura Universitara Bucuresti.
17. Volf Mariana., 2008 - Agrochimie, Ed. Renaissance, ISBN 978-973-8922-46-4
18. Zaharia M. (2011) -  Tehnologia culturilor de camp, Editura ,,Ion Ionescu de la Brad" Iasi
19. *** - http://agrointel.ro/33015/tehnologia-no-till-succes-urias-in-occident-dar-cat-de-buna-este-pentru-fermele-din-romania/
20. *** - https://www.bayer.com/en/the-future-of-agriculture-and-food.aspx
21. *** - https://www.gazetadeagricultura.info/constructii-instalatii-echipamente/619-irigatii/405-irigarea-culturilor-agricole.html
22. *** - http://www.azomures.com/newsletter/porumbul-si-fertilizarea-echilibrata/
23. *** - https://www.gazetadeagricultura.info/plante/plante-tehnice/470-floarea-soarelui/351-cultura-de-floarea-soarelui.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!