Alcaloizi folosiți în farmacie

Cuprins licență Cum descarc?

CAPITOLUL I: ALCALOIZII.3
1.1. Introducere.3
1.2. Istoric.5
1.3. Răspândire.8
1.4. Localizare si structura.12
1.5. Clasificare.13
CAPITOLUL II: ALCALOIZI IZOCHINOLINICI.16
2.1. Prezentare plante.16
2.2. Papaver somniferum.16
2.3 Cortex Chinae. Scoarţă de China.25
CAPITOLUL III: ALCALOIZI CU NUCLEU PURINIC.32
3.1.Cafeina 33
3.2.Teofilina.34
3.3.Teobromina.37
3.4.Seminţe de cafea.39
3.5Folium Nicotianae. Frunză de tutun.43
3.6 Atropina.46
3.7 Scopalmina.49
CONCLUZII.53
BIBLIOGRAFIE.54


Extras din licență Cum descarc?

MOTTO:
„În momentul admiterii mele în profesia medicală, mă angajez să consacru viaţa mea în folosul umanităţii. Voi lupta cu toate mijloacele pentru onoarea şi nobilele tradiţii ale profesiei mele.”
(Jurământul Universal propus de O.M.S în 1948 )
ARGUMENT
Lucrarea de faţă prezintă finalul acumulării noţiunilor teoretice în orele de curs şcolar, referitoare la plante, modul lor de acţiune, unele neajunsuri ale administrării acestora, căile şi mecanismul lor de acţiune.
În alegerea acestei profesii a contat preocuparea mea pentru studiul plantelor, noţiunile teoretice găsindu-şi aplicare în timpul stagiului practic efectuat în unitaţile „Plafar”.
Am observat importanţa cunoaşterii plantelor în ceea ce priveşte acţiunea şi reacţiile adverse produse.
Dintre capitolele studiate, m-am oprit la studierea aprofundată a plantelor şi substanţelor active, din această grupă facând parte cele care conţin alcaloizi.
În această grupă intră şi aşa-numitele droguri, adică narcoticele şi stupefiantele, cum sunt: morfina şi derivaţii săi (heroină), haşiş, nicotina şi altele, care din păcate scurtează viaţa sau seceră în fiecare an zeci sau chiar sute de mii de vieţi, în special în rândul tinerilor.
CAPITOLUL I: ALCALOIZII
1.1.Introducere
Alcaloizii sunt substanţe organice azotate, în general, de origine vegetală, heterociclice, alcaline, cu structuri chimice complexe şi variate, care pot produce efecte fiziologice considerabile asupra omului şi animalelor, în doze mari, chiar moartea. 
La ora actuală, se cunosc, aproximativ 5000 de alcaloizi. Recent au fost puşi în evidenţă şi la unele specii de animale. 
Spectrul prezenţei alcaloizilor în lumea vegetală este deosebit de neuniform. La ciuperci există numai câteva specii la care se află alcaloizi, bunăoară în scleroţii de la Claviceps purpurea se află ergotamina. Dintre Pteridophytae, numai familiile Equisetaceae şi Lycopodiaceae au câteva specii care prezintă alcaloizi. De asemenea, la gimnosperme numai în familiile Ephedreaceae şi Taxaceae există specii care conţin alcaloizi. Se apreciează că la angiosperm, este peste 20% din specii conţin aceste substanţe. În cadrul acestora, alcaloizii sunt fost răspândiţi la dicotiledonate şi, în mod deosebit, la familiile: Papaveraceae, Solanaceae, Rutaceae, Rubiaceae, Apocynaceae, Runanculaceae, Berberidaceae, Fabaceae, Loganiaceae, Lauraceae, Asteraceae, Lobeliaceae, Erytroxylaceae, Sterculiaceae etc. la monocotiledonate, alcaloizii se găsesc la specii din familiile Liliaceae şi Amaryllidaceae. De remarcat, este faptul că o aceeaşi specie poate conţine mai mulţi alcaloizi. De exemplu, în opium, latexul de la specia Papaver Somniferul (macul), se află trei grupe de alcaloizi, iar în speciile genului Cinchona (arborii de chinină) se află într-o proporţie mai mică sau mai mare, patru tipuri de alcaloizi principali: chinina, chinidina, cinconina, cinconidina.


Fisiere în arhivă (1):

  • Alcaloizi Folositi in Farmacie.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Alexan M.; Bujor O.; Crăciun F.- Flora Medicinală a României, Editura Ceres, Bucureşti, 1992;
2. Andrei M. – Anatomia plantelor, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1978;
3. Andrei M. – Morfologia generală a plantelor, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 1997;
4. Beldic A. – Flora României. Determinanţi, ilustrar al plantelor vasculare, volumul I şi II, Editura Academiei RSR, Bucureşti, 1979;
5. Bujor O.; Alexan. M. – Plante medicinale- izovor de sănătate, Editura Ceres, Bucureşti, 1981;
6. Borza Al. – Dicţionar etnobotanic, Editura Academiei RSR, Bucureşti, 1968;
7. Călinescu R. – Curs de geografia plantelor cu noţiuni de botanică, litografia şi topografia învăţământului, Bucureşti, 1958;
8. Ciocârlan V. – Flora ilustrată a României, Editura Ceres, Bucucreşti, 2002, ediţia a doua;
9. Ciulei J., Grigorescu Em., Stănescu Ursula – Plante medicinale fitochimice si fitoterapice, volumul I şi II, Editura Medicinală, Bucureşti, 1993;
Crăciun Fl., Bujor O., Alexan M. – Farmacia naturii, Editura Ceres, Bucureşti , volumul I 1976, volumul II 1977.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!