Alimentarea cu Apa Potabila

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I
CARACTERISTICI TEHNICE ALE ALIMENTARILOR CU APA POTABILA .5
1.1. Apa potabila. Concept. Rol. 5 
1.2. Scheme de alimentare cu apa .7
1.2.1. Schema generala a alimentarilor cu apa .7
1.2.2. Scheme caracteristice pentru alimentarea cu apa a centrelor
populate si a industriilor . .9
1.3. Cantitatile de apa necesare in alimentari cu apa .11
1.4. Calitatea apei de alimentare 20 
1.4.1. Caracteristicile calitative ale apelor naturale.20 
1.4.2. Standarde si reglementari28
CAPITOLUL II
REGIA AUTONOMA MUNICIPALA BUZAU .32
2.1. Cadru legislativ.32
2.2. Scurt istoric35
2.3. Baza tehnico-materiala.36
2.4. Factorul uman.39
CAPITOLUL III 
TRATAREA APEI41
3.1. Consideratii generale asupra tratarii apei41
3.2. Corectarea mirosului si gustului apei.42
3.3. Decantarea apei42
3.4. Filtrarea apei.51
3.5. Dezinfectarea apei.54
3.6. Corectarea caracteristicilor chimice ale apei58
3.7. Influenta apei asupra starii de sanatate a populatiei60
3.7.1. Patologia hidrica infectioasa&61
3.7.2. Patologia hidrica neinfectioasa64
CAPITOLUL IV
SITUATIA REZULTATELOR ECONOMICO-FINANCIARE LA RAM BUZAU 69
4.1. Analiza cheltuielilor.69
4.2. Analiza veniturilor77
4.3. Analiza rezultatului82
4.4. Principalii indicatori de analiza a potentialului financiar si a evolutiei
bonitatii financiare84
CONCLUZII SI PROPUNERI93
ANEXA
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Viata oamenilor in centrele populate urbane poate fi dusa in conditii bune de igiena si confort daca, pe langa alte utilitati, se rezolva in mod satisfacator si lucrarile de alimentare cu apa potabila si industriala.
In asezarile rurale, oamenii gasesc cu usurinta apa de baut in straturile subterane de mica adancime deoarece cantitatile de apa sunt relativ reduse comparativ cu distanta la care sunt amplasate locuintele intre ele. In schimb, cand oamenii traiesc in aglomeratii mari, cand locuintele sunt amenajate pe un spatiu restrans, apa de buna calitate si in calitati suficiente nu se mai poate gasi in apropierea locuintei. Ea trebuie adusa de la diferite distante si distribuita printr-o instalatie centralizata.
Alimentarea cu apa a centrelor populate trebuie sa satisfaca nevoile gospodaresti (baut, gatit, spalat, stropitul gradinilor), nevoile publice (consumul in institutiile publice, stropitul si udatul strazilor, stropitul spatiilor verzi, alimentarea fantanilor arteziene), nevoile industriale si cele de stingere a incendiilor.
Dezvoltarea in ritmuri mereu crescande a centrelor populate si a industriei impune perfectionarea procedeelor tehnice, captarea apei din sursele naturale, imbunatatirea calitatii apei, transportul, inmagazinarea in rezervoare situate in apropierea consumatorilor si distribuirea apei prin conducte sub presiune pana la fiecare punct de consum. Toate aceste constructii si instalatii alcatuiesc impreuna sistemul centralizat de alimentare cu apa.
Prin folosirea in scopuri gospodaresti se modifica unele caracteristici calitative ale apei, aceasta transformandu-se in apa uzata care trebuie sa fie evacuata in mediul natural. Toate constructiile si instalatiile care au rolul de a colecta apele uzate si cele meteorice, a le transporta pana in exteriorul centrului populat, a le epura pana la gradul necesar asigurarii conditiilor de salubritate a apei in rau si a le descarca in cursul de apa natural, alcatuiesc sistemul centralizat de canalizare.
In orasul Buzau, de alimentarea si buna functionare a acestor doua sisteme centralizate se ocupa Regia Autonoma Municipala Buzau. In etapa actuala nu se mai poate concepe traiul intr-o localitate precum Buzaul fara o alimentare cu apa si o canalizare corespunzatoare, strans legate de planul de sistematizare al acestora.
CAP.1 CARACTERISTICI TEHNICE ALE ALIMENTARILOR CU APA POTABILA
1.1. Apa potabila. Concept. Rol 
Apa este un factor primordial al conditiilor de viata de pe Terra, dar totodata este si factor major al conditiilor de confort.
Apa este substanta minerala cu cea mai mare raspandire pe suprafata pamantului, constituind, in fond, biosfera. Se estimeaza ca planeta dispune de 1,37 miliarde km3 de apa, dar circa 97,2 % este constituita din apa marilor si oceanelor. Deci volumul de apa dulce reprezinta 2,8 % ceea ce inseamna aproximativ 38,36 milioane km3 de apa dulce. O mare parte din aceasta cantitate se afla stocata in calotele glaciare de la poli, peste 25 milioane km3, iar restul o regasim in fluvii, rauri, lacuri, panza freatica, apa meteorica.
Citand din standardele de calitate a apei din tarile dezvoltate apa este cel mai important aliment. Omul se poate lipsi in extremis de apa pentru alte folosinte, dar nu si de apa de baut. Rezista timp destul de indelungat fara mancare, dar foarte putin fara apa. Cu toate ca gaseste apa in foarte multe alimente, el nu se poate lipsi de apa lichida. De aceea pentru om cea mai importanta apa a fost, este si va fi apa potabila. Pentru a o cunoaste vom vedea de ce este asa de importanta in organismul uman. Apa este un constituient fundamental al organismului uman. Modificari mici ale cantitatii de apa
din organism produc tulburari grave, iar insuficienta aportului de apa este mult mai putin tolerata decat carenta in alte alimente.
Cantitate si repartizare. Proportia de apa din organism variaza dupa varsta: de la peste 97 % la embrionul de 7 zile scazand la 80 % la nou-nascut, 60-65 % la adult si 50-55 % la varstnic.
Procentul de apa variaza dupa intensitatea proceselor metabolice. Acest fapt se reflecta si in proportia diferita a apei din tesuturi: smalt dentar 0,2 %, dentina 10 %, tesut osos 22 %, tesut adipos 20 %, tesut cartilaginos 55 %, muschi striat 75 %, rinichi 80 %, creier 85 %, plasma sangvina 90 %. Femeile avand o proportie mai ridicata de tesut adipos, procentul de apa din corp depinde de sex. El este in medie 52 % la femei si 63 % la barbati. La obezi, procentul de apa poate scadea astfel pana la 40 %.


Fisiere in arhiva (2):

  • CUPRINS.doc
  • Alimentarea cu apa potabila.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!