Amenajarea Sistemului de Restauratie

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.4
Capitolul 1
Restaurantul si amplasarea.6
1.1 Amplasarea restaurantului in zona georgrafica.6
1.2 Manifestari locale si obiective turistice in zona Sucevita.7
Capitolul 2 
Estetica cladirii si amenajarea salonului restaurantului.10
2.1Constructia si instalatiile.10
2.2Amenajarea interioara a salonului restaurantului. Spatii de primire si servire.12
2.3 Principii de ergonomie aplicabile in spatiile de servire.14
2.4 Ergonomia mijloacelor de munca.16
2.5 Principii ergonomice aplicabile in spatiile de servire. 16
Capitolul 3
Concepte juridice pentru restaurante.18
Capitolul 4
Amenajarea sistemului de restauratie a pensiunii ,,Paraul rece".25
4.1 Echipamente din dotarea restaurantului.29
4.1.1 Dotarea cu mobilier a salii de mese.30
4.1.2 Dotarea cu obiecte de inventar a salii de mese.32
4.2 Dotarea barului.37
4.2.1 Dotarea cu echipamente si aparatura a barului.38
Bibliografie.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Peisajul natural, din judetul Suceava ofera posibilitati excelente pentru practicarea turismului rural, aspect ce permite recreerea in decorul mediului rural, experimentarea unor activitati inedite, participarea la diverse evenimente reprezentative sau vizitarea unor puncte de atractie care nu sunt disponibile in zonele urbane.
Primul capitol se numeste "Stadiul actual al restaurantelor si amplasarea pensiunii" si este practic o introducere in turismul din Sucevita. In cadrul acestui capitol este prezentat satul Sucevita atat din punct de vedere istoricului sau turistic cat si din punct de vedere al resurselor turistice de care dispune si caracteristicile privind amplasarea, potentialul demografic si economic al zonei.
In capitolul al doilea "Estetica exterioara a cladirii restaurantului si amenajarea interioara a salonului restaurantului am prezentat caracteristici ale constructiei si instalatiilor, precum si prezentarea spatiilor de primire si servire.Principiile ergonomice in restaurant si cunoasterea acestora prezinta o importanta deosebita pentru activitatea de servire din restaurante, fiind unul din cele mai eficiente mijloace in rezolvarea relatiilor dintre prestatorii de servicii si mijloacele si obiectele muncii, in optimizarea proceselor de productie si servire astfel incat, intreaga activitate sa fie eficienta, realizata rational, cu eforturi minime din partea oamenilor si cu posibilitati concrete, ca maine sa fie continuata de aceeasi maniera sau sa se gaseasca solutii mai bune pentru adaptarea lucratorilor la meseria lor, pentru obtinerea unei eficiente sporite a fortei de munca, pentru reducerea consumului de energie a lucratorului din restaurante.
Capitolul al 3-lea contine conceptele juridice ce stau la baza proiectului, toate activitatile facandu-se cu aprobarea Ordinelor Ministerului Sanatatii nr. 975/16.12.1998 (privind normele igienico-sanitare pentru alimente) si nr. 976/16.12.1998 (privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor), si al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare.In acest capitol am prezentat obiectivele Managementului Calitatii precum si cele doua organizatii cu responsabilitatiin domeniu din Romania: O.P.C. - Organizatia pentru Protectia Consumatorilor si A.N.P.C. - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor.
Capitolul al 4-lea cuprinde amenajarea propriu-zisa a sistemului de restauratie din pensiunea " Paraul rece", fiind prezentate echipamentele, mobilierul din dotarea restaurantului, inventarul de servire: vesela, tacamurile, paharele, articole de lenjerie si mobilierul, echipamente si aparatura din dotarea barului si bauturile achizitionate pentru o saptamana.
1.RESTAURANTUL SI AMPLASAREA
1.1 Amplasarea restaurantului in zona geografica
Restaurantul reprezinta un local public care imbina activitatea de productie cu cea de 
servire, oferind un sortiment variat de produse alimentare si bauturi. 
La restaurantul clasic putem identifica cateva caracteristici: 
o Amplasarea se face in orase sau in zone de interes turistic ;
o Se asigura o varietate sortimentala largita si servirea se face cu personal specializat ;
o Din punct de vedere al constructiei se vor identifica urmatoarele spatii la nivelul unui restaurant: parcare sau acces auto, hol dotat cu sau fara garderoba, saloane de servire diferite care sa asigure conditii corespunzatoare pentru oferirea de servicii, bucatarie proprie si spatii de depozitare;
Amplasarea restaurantului, are un rol important in asigurarea succcesului potential pe piata respectiva si din acest motiv sunt luati in considerare o serie de factori atat la nivel de zona geografica cat si la nivel de local.
Alegerea zonei geografice - presupune analiza urmatorilor factori: 
Compatibilitatea zonei cu obiectul principal. Din acest punct de vedere s-a distins categoria de zone cu un potential favorabil, aceasta fiind:
o zona montana turistica si de agrement
Alegerea localizarii in cadrul zonei- presupune analiza oportunitatilor unor locatii bine identificate pentru dezvoltarea serviciilor de alimentatie. In acest sens s-au ales urmatorii factori: 
Factorul amplasare - reprezinta potentialul locatiei din perspectiva numarului de persoane care se pot constitui in segmentul potential de consumatori ai unitatii. Acest factor se poate stabili pornind de la traficul de persoane corespunzator unor zone pe intervale de timp diferite si frecventa de cumparare a serviciilor si produselor specifice unitatii. Cu acest factor se poate identifica zona de impact primara la nivelul consumatorilor din piata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Sistemului de Restauratie.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!