Analiza Activitatii Economice a Firmei pe Piata Serviciilor de Constructii

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
1. BAZELE TEORETICE ALE ANALIZEI ACTIVITATII ECONOMICE 4
1.1. Necesitatea si tipurile analizei economico-financiare. Tipologia factorilor de influenta 4
1.2. Etapele de baza ale activitatii practice de analiza. Baza informationla a analizei activitatii economico-financiare 11
1.3. Metode folosite in analiza economico-finaciara 15
2. ANALIZA RETROSPECTIVA A ACTIVITATII FINANCIARE A INTREPRINDERII 22
2.1. Caracteristica generala a SRL "Mecontec-ZZ" 22
2.2. Analiza situatiei financiare a SRL "Mecontec-ZZ" 25
2.2.1. Analiza structurii activului 25
2.2.2. Analiza structurii pasivului 28
2.2.3. Analiza situatie financiare 31
3. PLANIFICAREA CRESTERII ECONOMICE A INTREPRINDERII IN PERSPECTIVA 41
3.1. Analiza rezultatelor financiare a SRL "Mecontec-ZZ" 41
3.2. Analiza factoriala a rentabilitatii dupa modelul DuPont 48
3.3. Masuri privind optimizarea rentabilitatii financiare 50
CONCLUZII SI RECOMANDARI 57
BIBLIOGRAFIE 59


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Analiza economico-financiara este o necesitate stringenta, iar prin metodele si tehnicile utilizate duce la stabilirea unui diagnostic privind activitatea firmei si pe baza acesteia se pot elabora programe si strategii care duc la imbunatatirea activitatii societatii in viitor.
In prezent foarte multe intreprinderi se confrunta cu probleme de stabilitate financiara si mentinerea pe linia de plutire. Pentru top managementului intreprinderii tot mai des apare necesitatea stringenta de a determina situatia financiara a unitatii economice, pentru luarea deciziilor corecte in vederea prevenirii si inlaturarii factorilor cu actiune distructiva, si crearea pe aceasta baza a conditiilor manifestarii neingradite a factorilor cu influenta pozitiva, asigurand cresterea economica a intreprinderii. Astfel, analiza economica si financiara, prin modelele si procedeele sale, devine un element indispensabil activitatii manageriale a societatilor comerciale. In acest context, un rol primordial il ocupa compartimentul ce include in sine estimarea si analiza rezultatelor economico-financiare obtinute de unitatile de productie pe parcursul perioadei de gestiune, pornind de la diferite forme de profit si terminand cu rentabilitatea generala. Agentii economici din Republica Moldova trebuie sa dispuna de un model analitic justificat in acest domeniu, tinand cont de necesitatile dezvoltarii sferei constructiilor in viitor.
Pentru a evidentia posibilitatile reale de dezvoltare a unitatilor de productie s-a recurs la cercetarea rezultatelor economico - financiare obtinute pe perioada 2008-2010 de catre SRL ,,Mecontec-ZZ". Analiza activitatii intreprinderii s-a efectuat in urmatoarele directii de analiza:
- Situatia financiara a intreprinderii;
- Rezultatele financiare ale intreprinderii;
- Analiza factoriala a rentabilitatii intreprinderii.
Prezenta lucrare este structurata pe trei capitole, dupa cum urmeaza:
Primul capitol contine aspecte teoretice legate de necesitatea si tipurile analizei economico-finaciare a firmei, metode si tehnici utilizate in realizarea obiectivelor analizei economico-financiare, factorii ce influenteza rezultatele activitatii intreprinderii si clasificarea lor, precum si baza informationla a analizei activitatii economic-financiare.
Al doilea capitol contine aspecete teoretice legate de metoda expres de analiza a situatie financiare, caracteristica si analiza situatiei financiare a intreprinderii "Mecontec-ZZ" SRL pe baza indicatorilor si coeficientilor caracteristici.
Al treilea capitol contine analiza amanuntita a rezultatelor financiare a intreprinderii studiate, in baza analizei venitului din vanzari, cheltuielilor de productie, profitului si rentabilitatii. Deasemenea capitolul trei contine analiza factoriala a rentabilitatii finanicare dupa modelul DuPont si masuri privind optimizarea nivelului acestui indicator.
Sursele informationale utilizate pentru realizarea studiului de caz sunt : situatia financiara pe baza bilantului contabil, raportul de profit si pierdere, anexele la bilant. 
Lucrarea de teza contine 14 tabele, 11 figuri si 62 pagini de text dactilografiat.
Scopul lucrarii consta in studierea, cercetarea si evidentierea metodelor progresive ale analizei si estimarii rezultatelor economico-financiare ale SRL "Mecontec-ZZ" in contextual cerintelor economiei de piata si a unui mediu concurential dur.
Scopul formulat urmeaza sa fie atins prin realizarea urmatoarelor sarcini:
1) Argumentarea rolului si functiilor analizei economico-financiare in conditiile actuale ale mediului economic din Republica Moldova;
2) Descrierea metodelor analizei economico-financiare;
3) Aprecierea starii financiare a intreprinderii cercetate;
4) Gasirea unor solutii viabile pentru imbunatatirea principalilor indicatori financiari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Activitatii Economice a Firmei pe Piata Serviciilor de Constructii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!