Analiza Activității Economice a Firmei pe Piața Serviciilor de Construcții

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 2
1. BAZELE TEORETICE ALE ANALIZEI ACTIVITĂȚII ECONOMICE 4
1.1. Necesitatea și tipurile analizei economico-financiare. Tipologia factorilor de influență 4
1.2. Etapele de bază ale activității practice de analiză. Baza informaționlă a analizei activității economico-financiare 11
1.3. Metode folosite în analiza economico-finaciară 15
2. ANALIZA RETROSPECTIVĂ A ACTIVITĂȚII FINANCIARE A ÎNTREPRINDERII 22
2.1. Caracteristica generală a SRL “Mecontec-ZZ” 22
2.2. Analiza situației financiare a SRL “Mecontec-ZZ” 25
2.2.1. Analiza structurii activului 25
2.2.2. Analiza structurii pasivului 28
2.2.3. Analiza situație financiare 31
3. PLANIFICAREA CREȘTERII ECONOMICE A ÎNTREPRINDERII ÎN PERSPECTIVĂ 41
3.1. Analiza rezultatelor financiare a SRL “Mecontec-ZZ” 41
3.2. Analiza factorială a rentabilităţii după modelul DuPont 48
3.3. Măsuri privind optimizarea rentabilității financiare 50
CONCLUZII ȘI RECOMANDĂRI 57
BIBLIOGRAFIE 59


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Analiza economico-financiară este o necesitate stringenta, iar prin metodele si tehnicile utilizate duce la stabilirea unui diagnostic privind activitatea firmei şi pe baza acesteia se pot elabora programe şi strategii care duc la îmbunataţirea activităţii societăţii în viitor.
În prezent foarte multe întreprinderi se confruntă cu probleme de stabilitate financiară şi menţinerea pe linia de plutire. Pentru top managementului întreprinderii tot mai des apare necesitatea stringentă de a determina situaţia financiară a unităţii economice, pentru luarea deciziilor corecte în vederea prevenirii şi înlăturării factorilor cu acţiune distructivă, şi crearea pe această bază a conditiilor manifestării neîngrădite a factorilor cu influenţă pozitivă, asigurând creşterea economică a întreprinderii. Astfel, analiza economică şi financiară, prin modelele şi procedeele sale, devine un element indispensabil activităţii manageriale a societăţilor comerciale. În acest context, un rol primordial îl ocupă compartimentul ce include în sine estimarea şi analiza rezultatelor economico-financiare obţinute de unităţile de producţie pe parcursul perioadei de gestiune, pornind de la diferite forme de profit şi terminând cu rentabilitatea generală. Agenţii economici din Republica Moldova trebuie să dispună de un model analitic justificat în acest domeniu, ţinând cont de necesităţile dezvoltării sferei construcţiilor în viitor.
Pentru a evidenţia posibilităţile reale de dezvoltare a unităţilor de producţie s-a recurs la cercetarea rezultatelor economico - financiare obţinute pe perioada 2008-2010 de către SRL „Mecontec-ZZ”. Analiza activităţii intreprinderii s-a efectuat în următoarele direcţii de analiză:
- Situaţia financiara a întreprinderii;
- Rezultatele financiare ale intreprinderii;
- Analiza factorială a rentabilităţii întreprinderii.
Prezenta lucrare este structurată pe trei capitole, după cum urmează:
Primul capitol conţine aspecte teoretice legate de necesitatea şi tipurile analizei economico-finaciare a firmei, metode şi tehnici utilizate în realizarea obiectivelor analizei economico-financiare, factorii ce influenţeză rezultatele activităţii întreprinderii şi clasificarea lor, precum şi baza informaționlă a analizei activității economic-financiare.
Al doilea capitol conţine aspecete teoretice legate de metoda expres de analiză a situaţie financiare, caracteristica şi analiza situaţiei financiare a întreprinderii “Mecontec-ZZ” SRL pe baza indicatorilor si coeficienţilor caracteristici.
Al treilea capitol conţine analiza amanunţită a rezultatelor financiare a întreprinderii studiate, în baza analizei venitului din vânzări, cheltuielilor de producţie, profitului şi rentabilităţii. Deasemenea capitolul trei contine analiza factoriala a rentabilităţii finanicare după modelul DuPont şi măsuri privind optimizarea nivelului acestui indicator.
Sursele informaţionale utilizate pentru realizarea studiului de caz sunt : situaţia financiară pe baza bilanţului contabil, raportul de profit si pierdere, anexele la bilanţ. 
Lucrarea de teză contine 14 tabele, 11 figuri si 62 pagini de text dactilografiat.
Scopul lucrării constă în studierea, cercetarea si evidenţierea metodelor progresive ale analizei şi estimării rezultatelor economico-financiare ale SRL “Mecontec-ZZ” în contextual cerinţelor economiei de piaţă şi a unui mediu concurenţial dur.
Scopul formulat urmează să fie atins prin realizarea următoarelor sarcini:
1) Argumentarea rolului si funcţiilor analizei economico-financiare în condiţiile actuale ale mediului economic din Republica Moldova;
2) Descrierea metodelor analizei economico-financiare;
3) Aprecierea stării financiare a întreprinderii cercetate;
4) Găsirea unor soluţii viabile pentru îmbunătăţirea principalilor indicatori financiari.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Activitatii Economice a Firmei pe Piata Serviciilor de Constructii.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!