Analiza Bilantului in Aprecierea Pozitiei Financiare a Intreprinderii

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 1
CAP.1. BILANTUL CONTABIL - SURSA INFORMATIONALA DE BAZA PENTRU APRECIEREA POZITIEI FINANCIARE 3
1.1.Notiuni generale privind bilatul 3
1.2.Bilanul si pozitia financiara a intreprinderii 4
1.3 Abordari privind bilantul 9
1.4.Structuri bilantiere privind patrimoniul 19
1.5.Norme contabile internationale privind bilantul 30
1.6.Directivele Uniunii Europene si bilantul contabil 35
1.7.Model de prezentare a bilantului contabil in tara noastra 37
Cap.2 PREZENTAREA SC ANTIBIOTICE SA IASI 43
2.1 Descrierea societatii.Scurt istoric 43
2.2 Descrierea cadrului organizatoric 46
2.3.Organizarea si functionarea compartimentului financiar contabil 49
2.4.Lucrari premergatoare intocmirii bilantului contabil 53 
Cap. 3 VALORIFICAREA INFORMATIILOR CONTABILE IN ANALIZA POZITIEI FINANCIARE 60
3.1. Analiza pozitiei financiare cu ajutorul ratelor 60
3.2. Analiza ratelor de structura ale bilantului 67
3.3..Analiza ratelor de lichiditate si solvabilitate 82
3.4. Analiza ratelor de gestiune 89
Cap.4 POSIBILITATILE DE PERFECTIONARE A CONTABILITATII PRIN INFORMATIZAREA ACESTEIA 99 4.1. Sistemul informatic - componenta organizatorica a intreprinderi 99
4.2 Descrierea aplicatiei 102
4.3. Aplicatie informatica 107
CONCLUZII
ANEXE
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Economia reprezinta din punct de vedere al factorului managerial o continua alergare dupa decizia optima, factorul managerial fiind essential; se poate spune ca nu poate exista economie fara conducere, asa cum nu poate exista conducere fara analiza, in cazul de fata analiza performantei societatii comerciale.
Analiza economico-financiara a aparut la sfarsitul secolului al XIX lea in plina perioada de avant economic cand "spiritul antreprenorial" solicita tot mai multe fonduri de investitii pe care le procura din sistemul bancar. Cum fondurile solicitate pentru afaceri erau din ce in ce mai mari, din dorinta de a diminua si chiar elimina riscurile, bancherii au inceput sa solicite informatii pentru asigurarea garantiilor pe care debitorii le aveau. 
Asigurarea unui management performant este conditionata in primul rand si in mare masura, de existenta unui sistem informational capabil sa produca si sa furnizeze operatorilor de decizie al interprinderii, informatii cat mai exacte, complete, relevante si operative.
Prin intregul ei continut, lucrarea de fata imbina armonios teoria abstracta cu realitatea si furnizeaza informatii multiple asupra activitatii economico-financiare a intreprinderii.
Lucrarea este realizata intr-o conceptie unitara, care porneste de la definirea conceptelor, enuntarea si explicarea principiilor care reprezinta bazele teoretico - metodologice ale analizei economico-financiare, relativ dezvoltate, avand in vedere conexiunile multiple dintre economic si financiar.
Structura lucrarii porneste de la prezentarea informatiei contabile si cea financiara, calitatile acestora, rolul si importanta bilantului. 
In Capitolul 2 este prezentata societatea la care s-a facut studiul de caz atat din punct de vedere istoric cat si organizatoric.
Capitolul 3 abordeaza si efectueaza o analiza detaliata a pozitiei financiare a entitatii cercetate: analiza ratelor de structura ale bilantului, analiza ratelor de lichiditate si solvabilitate , analiza ratelor de gestiune.
In Capitolul 4 se prezinta elaborarea unui sistem informatic, pentru a se asigura un flux mai rapid al informatiilor de la unitatile de productie sau vanzare catre compartimentul financiar-contabil si catre factorii de decizie ai societatii.
Studiul nu se limiteaza la prezentarea doar conceptuala si metodologica a problemelor de continut, ci are o anumita contributie prin cercetarea aplicativa la societatea comerciala ANTIBIOTICE IASI SA din domeniul productiei si comercializarea produselor farmaceutice. 
CAP.1. BILANTUL CONTABIL - SURSA INFORMATIONALA DE BAZA PENTRU APRECIEREA POZITIEI FINANCIARE
1.1.Notiuni generale privind bilantul
Pentru realizarea functiilor contabilitatii: de informare, decizie si control, este necesar ca in urma lucrarilor curente de contabilitate sa se sintetizeze periodic informatiile generate de conturi si calculele contabile in documente de sinteza expresiv si relevante, accesibile nu numai specialistilor, ci si celor interesati de gestiunea unitatii patrimoniale in calitate de: investitor, administrator, banca, creditor, fiscalitate si alte organisme economice si sociale. Aceste documente de sinteza constituie obiectul de baza al contabilitatii financiare, deoarece redau o imagine fidela asupra situatiei patrimoniale, rezultatelor si situatiei financiare a intreprinderii. Potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale si a Legii Contabilitatii 82/1991, toti agentii economici( toate persoanele juridice) sunt obligati sa intocmeasca bilant contabil.
Bilantul, ca document de sinteza contabila, este principala sursa informationala pentru toti tertii interesati de viata unei societati. Informatiile furnizate de acesta servesc nu numai raportarii unor date obligatorii cerute de organismele publice, ci si unei analize financiare a activitatii desfasurate de societate.
Bilantul contabil trebuie sa ofere o imagine fidela, clara si completa a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de unitatea patrimoniala, presupunand :
- respectarea cu buna credinta a regulilor privind evaluarea patrimoniului;
- respectarea principiilor: prudentei, permanentei metodelor, continuitatatii, a noncompensarii;
- posturile inscrise in bilant trebuie sa corespunda cu datele inregistrate in contabilitate, puse de acord cu inventarul.
Procedeu principal al metodei contabilitatii si baza informationala fundamentala, bilantul propriu-zis este un tablou care cuprinde in forma sintetica si in expresie valorica mijloacele economice patrimoniale, sursele de constituire a acestora, precum si rezultatul unui agent economic la un moment dat.
Bilantul este documentul contabil de sinteza, prin care se prezinta pozitia unitatii patrimoniale la inchiderea exercitiului, precum si in celelalte situatii prevazute de Legea Contabilitatii.
Importanta bilantului contabil deriva din functiile pe care acesta le indeplineste:
1)functia de generalizarea datelor contabilitatii;
2)functia de cunoastere a evolutiei activitatii economico-financiare;
3)functia previzionala
1) Functia de generalizare a datelor in ciclul contabil de prelucrare a informatiilor izvoraste din necesitatea de a grupa datele dispersate ale contabilitatii curente, dupa criterii bine stabilite, intr-un numar restrans de indicatori, care sa poata oferi o imagine de ansamblu asupra situatiei economico-financiare a unitatii patrimoniale.
2) Functia de analiza a mersului activitatii economico-financiare se manifesta prin aceea ca, pe baza bilantului contabil se analizeaza periodic, gradul realizarii indicatorilor proiectati si a rezultatelor, se identifica rezerve si se stabilesc masuri de perfectionare a activitatii economice si financiare.
Adunarile Generale ale Actionarilor, Consiliile de Administratie, managerii unitatilor patrimoniale analizeaza periodic situatia economico-financiara, pe baza bilantului contabil, a anexelor sale si a raportului de gestiune, componente de baza ale darii de seama contabile.
3) Functia previzionala consta in posibilitatea oferita de bilant de a orienta activitatea viitoare. In acest scop, intocmirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru perioadele urmatoare se fundamenteaza pe evolutia situatiei patrimoniale si a rezultatelor prin comparatie cu perioada considerata baza de raportare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Bilantului in Aprecierea Pozitiei Financiare a Intreprinderii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!