Analiza Comparativa a Aspiratoarelor de Praf

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 1
I. Locul si rolul aspiratoarelor in cadrul marfurilor electrocasnice 2
1.1 Scurt istoric 2
1.2 Clasificarea aspiratoarelor 3
II. Aspiratoare de praf - prezentare generala 6
2.1 Partile componente si principiul de functionare 6
2.2 Aspiratoarele cu flux orizontal de aer 9
2.3 Aspiratoarele cu flux vertical de aer 11
2.4 Aspiratoarele Cyclone Dyson 12
2.5 Aspiratoarele pentru spalat 13
III. Calitatea si fiabilitatea aspiratoarelor de praf 14
3.1 Caracteristici de calitate ale aspiratoarelor de praf 14
3.2 Metode si tehnici de masurare a nivelului calitatii aspiratoarelor de praf 16
IV. Analiza comparativa a calitatii aspiratoarelor de praf comercializate pe piata romaneasca 23
4.1 Identificarea principalilor producatori si distribuitori de aspiratoare de praf pe piata romaneasca 23
4.2 Analiza comparativa a calitatii prin metoda indicatorului complex al calitatii 26
Concluzii 42
Bibliografie 44
Anexa 1. Electrolux ZO6352 Superlative 47
Anexa 2. Bosch Sfera BSA 2190 48
Anexa 3. Daewoo RC-370F 49
Anexa 4. LG Cyking Medi V-CC162HT 50
Anexa 5. Miele MEDICAIR Plus 700 51
Anexa 6. Panasonic MC-E7303 KW79 52
Anexa 7. Samsung Smart Wing Sc7830 53
Anexa 8 - Grafice 54


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Industria aparatelor electrocasnice este intr-o continua dezvoltare, deoarece are in vedere confortul pe care fiecare persoana tinde sa il aiba fie acasa, fie la serviciu. 
De aceea, pe langa produsele, de acum traditionale, cum sunt: frigiderele, masinile de spalat, aspiratoarele, fiarele de calcat, cuptoarele cu microunde, rasnitele de cafea, filtrele de cafea, aparate de aer conditionat, roboti de bucatarie, mixere s.a., apar pe piata produselor electrocasnice o diversitate de alte produse, de exemplu: fierbator de oua, cantare electronice de bucatarie, aparat electric de deschis conserve, aspirator pentru firimituri utilizat in bucatarie, cutit electric, aparat electric pentru sandwichuri, etc.
In sprijinul visului fiecarei gospodine de a avea o locuinta curata si tinand cont de putinul timp liber pe care aceasta il mai are pentru curatenie, dupa orele de serviciu si ingrijire a familiei, noua tehnologie in domeniul aspiratoarelor isi face simtita prezenta cu cat mai multe oferte tentante.
Prezenta lucrare isi propune o scurta analiza a celor mai importante caracteristici de calitate a aspiratoarelor de praf pentru a cunoaste raporturile calitative reale dintre marfurile care compun segmentele de piata. Permanenta publicitate persuasiva si nu intotdeauna corecta in privinta calitatii produselor conduce la manifestarea unui comportament de cumparare nejudicios.
Cumparatorul trebuie sa fie in cunostinta de cauza atunci cand trebuie sa aleaga, deci el trebuie sa cunoasca cat mai multe caracteristici de calitate ale aparatului care urmeaza a fi cumparat, pentru ca acesta sa raspunda nevoilor sale reale iar pretul acestuia sa se incadreze in sursele de venit existente. 
Comportamentul consumatorilor fata de dotarea locuintelor cu bunuri de folosinta indelungata va urma mereu o curba ascendenta, indiferent ca se porneste de la grade diferite de inzestrare. De aceea innoirea sortimentala in domeniul bunurilor de folosinta indelungata trebuie sa satisfaca un plus de conditii pentru consumator, si anume: satisfacerea mai buna a nevoilor, calitate imbunatatita, preturi mai mici, mai accesibile, prezentare mai placuta, ambalare si servire mai functionale. In domeniul aspiratoarelor aceste se pot traduce prin: design, dimensiuni reduse, usurinta in utilizare, flexibilitate, mentenabilitate. Avand atatea intrebuintari si oferindu-ne atatea satisfactii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta. El ne ajuta sa avem o viata mai comoda si mai curata.
CAPITOLUL I. LOCUL SI ROLUL ASPIRATOARELOR IN CADRUL MARFURILOR ELECTROCASNICE
Marfurile electrocasnice satisfac trebuinte legate de activitatile specifice din gospodarii. Aparatele si masinile electrocasnice furnizeaza utilizatorilor, pe baza folosirii energiei electrice, a lucrului mecanic, a caldurii sau a temperaturilor scazute, rapiditate si comoditate in realizarea activitatilor gospodaresti. Astfel omul se elibereaza de multe din sarcinile zilnice consumatoare de timp.
1.1 Scurt istoric al aspiratoarelor de praf
Aspiratorul de praf a fost unul din cele mai dorite aparate electrocasnice intre anii 1920 -1960. In 1937 circa 2,3 milioane de aparate erau folosite in intreaga lume, desi pretul era uneori chiar mai mare decat un salariu mediu lunar. Din totalul gospodariilor alimentate cu electricitate in anul 1938, 27% detineau un aspirator iar in anul 1948 procentul a crescut la 48%.
Aspiratorul electric a declansat trei mari obsesii : dorinta pentru curatenie in gospodarie, dorinta de a economisi timpul si cresterea eficientei si statutul conferit de detinerea unui aparat de ultima moda. Primul aspirator primitiv a fost inventat in 1870. In anul 1876 Anna Bissell a modificat si imbunatatit acel maturator primitiv, pe care l-a numit Maturatorul de Covoare Bissell iar compania Bissell a fost una din companiile cu cea mai indelungata activitate in domeniul aspiratoarelor pentru covoare. In anul 1905 Chapman si Skinner au inventat aspiratorul electric portabil, care insa datorita dimensiunilor nu a fost apreciat de catre consumatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Aspiratoarelor de Praf.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!