Analiza Comparativă a unui Credit Ipotecar Oferit de Cinci Bănci din România unei Persoane Fizice

Cuprins licență Cum descarc?

1. CREDITUL Pag.2
1.1. Elementele constitutive ale creditului Pag.2
1.2. Garanţiile creditului Pag.3
1.3. Tipuri de credit Pag.3
1.4. Funcţiile şi rolul creditului Pag.7
1.5. Riscurile bancare Pag.8
2. APARIŢIA ŞI DEZVOLTAREA CREDITULUI IPOTECAR Pag.10
2.1. Necesitatea creditului ipotecar în Romania Pag.10
2.2. Modalităţi de finanţare a locuinţelor Pag.11
2.3. Surse de finanţare a locuinţelor Pag.12
2.4. Beneficiarii creditului ipotecar Pag.13
2.5. Procedurile acordării creditului ipotecar Pag.14
2.6. Sistemul de creditare ipotecară pe termen lung în România Pag.18
2.6.1. Modalităţi de acordare a creditelor ipotecare Pag.18
2.7. Cei mai importanţi participanţi pe piaţa creditelor ipotecare din România Pag.21
3. STUDIU DE CAZ Pag.23
3.1. Evoluţia creditului ipotecar în sistemul bancar în România Pag.23
3.1.1. Împrumuturi oferite de societăţi bancare pentru consum şi pentru locuinţe Pag.23
3.1.2. Împrumuturi în cadrul uniunii Europene pentru consum Pag.25
3.1.3. Împrumuturi în cadrul uniunii Europene pentru achiziţia de locuinţe Pag.25
3.1.4. Evoluţia marjelor de dobândă la creditele noi şi în sold Pag.26
3.1.5. Calitatea creditelor Pag.28
3.1.6. Perioada de creditare Pag.29
3.2. Evoluţia creditului ipotecar oferit de IFN în România Pag. 30
3.2.1. Entităţi care desfăşoară activităţi de creditare Pag.30
3.2.2. Evoluţia activităţii instituţiilor financiare nebancare privind creditarea Pag.34
3.3. Analiză comparativă a unui credit ipotecar oferit de cinci bănci din România Pag.36
3.3.1. Prezentarea băncilor Pag.36
3.3.2. Prezentare credit ipotecar oferit de primele cinci bănci din România Pag.37
3.3.3. Analiză credit ipotecar oferit de primele cinci bănci din România Pag.41
CONCLUZII Pag.44
BIBLIOGRAFIE Pag.46
ANEXE


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Creditul ipotecar este o noțiune din ce în ce mai întâlnită pe buzele majorității românilor, mai ales a celor tineri. Acesta a devenit principala sursă de finanțare pentru construcția, achiziția, modernizarea sau extinderea unei locuințe. Pentru țările cu o economie în curs de dezvoltare, dezvoltarea pieței imobiliare este o doleanță a noi generații, însă pentru aceasta trebuie să se îmbunătățească condițiile macroeconomice și gradul de dezvoltare a sistemului financiar bancar.
Creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea continuă a patrimoniului locativ are ca efect nevoia de locuințe și de sisteme de creditare moderne și accesibile. În cadrul unei democrații puternice se presupune ca orice om să aibă dreptul la o locuință decentă și ușor de contractat. Dreptul la o proprietate imobiliară fiind unul dintre drepturile fundamentale ale unui cetățean într-o societate modernă.
Pentru lucrarea de licenţă am ales să studiez tema ,, Analiza comparativă a unui credit ipotecar oferit de cinci bănci din România unei persoane fizice”. Domeniul creditelor este un domeniu foarte dinamic şi cuprinzător atât calitativ, cât şi cantitativ, a cărui evoluţie marchează chiar progresul economic, tehnologic şi nu în ultimul rând al omenirii. 
O problemă principală pentru majoritatea democrațiilor este reprezentată de modalitatea de finanțare a construcției de locuințe. Pentru a rezolva această problemă se creează o serie de instituții specializate și circuite speciale în acest scop. În România, deși s-a creat cadrul legislativ și infrastructura privind acordarea creditului ipotecar, principalele impedimente pentru populație de a contracta un credit sunt: puterea de cumpărarea a populație care este încă slabă, nivelul ridicat al prețului locuințelor cât și nivelul ridicat al dobânzilor.
Lucrarea este constituită pe trei capitole pornind de la teoretic la practic.
În primul capitol am prezentat câteva date generale despre credit, termenii de specialitate utilizați în acest sector, cât și cateva particularități pe piața creditelor. 
În capitolul al doilea am redat câteva date despre apariția și dezvoltarea creditului ipotecar, necesitatea creditului ipotecar, principalele modalități și surse de finanțare în România. Și tot în cadrul celui de-al doilea capitol am prezentat cei mai importanți participanți pe piața creditelor ipotecare în România.
În capitolul al treilea este reprezentată partea practică a lucrării și conține date privind evoluția creditului ipotecar în sistemul bancar, cât și oferit de instituții financiare nebancare din România. Iar, în ultima parte a studiului de caz am selectat primele cinci bănci comerciale din România și am analizat un credit ipotecar oferit de acestea altul decât Prima Casă. 
CAPITOLUL 1.
CREDITUL
Relațiile de credit au apărut pe o anumită treaptă a dezvoltării producției de mărfuri și bunuri de consum, într-o anumită perioadă a evoluției relațiilor de schimb, atunci când, această evoluție a permis trecerea mărfurilor de la vânzător la cumpărător, fără ca în acel moment să aibă loc și un transfer de valoare invers, acesta urmând să se facă ulterior, la un anumit interval de timp.
Creditul este operaţiunea prin care se iau în stăpânire imediată valori,resure,în schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare şi de plată a unei sume suplimentare numita dobândă,sumă ce renumerează pe împrumutător. 
Termenul de credit își are etimologia în latinescul credere= a da cu împrumut, verb care urmat de dativ înseamnă a se încrede, a se bizui. În dezvoltarea sa istorică, creditul a cunoscut mai multe forme care au avut și perioade de existență simultană în viața economică a omenirii. Diferențierea formelor de credit este dată de complexitatea relațiilor ce se stabilesc între parteneri cu ocazia acordării și primirii creditului și ea rezultă din cumularea elementelor constitutive ale creditului.
1.1 . Elementele constitutive ale creditului
Pentru evidenţierea funcţiilor şi caracteristicilor creditului, este necesară 
prezentarea elementelor incluse în relaţiile de credit, astfel:
- Participanţii la raportul de credit;
- Promisiunea de rambursare;
- Scadenţa;
- Dobânda ( preţul creditului).
- Participanţii la raportul de credit, creditorul şi debitorul sunt numiţi în 
literatura de specialitate cu termenul ,,subiecte ale raportului de credit”. Analiza participanţilor la raportul de credite evidenţiază marea diversitate a acestora şi dimensiunile ample ale creditării. Dacă se procedează la gruparea în trei categorii principale a creditorilor şi debitorilor, se disting; populaţia, statul, agenţii economici. Agenţii economici deţin o importantă poziţie în rândul creditorilor, în cazul în care obţin rezultate financiare pozitive, pentru care caută cele mai eficiente modalităţi de plasare pe piaţa monetară sau de capital. Disponibilităţile monetare degajate de întreprinderi se constituie în resurse de creditare a activităţilor unităţilor deficitare, fie în mod direct, fie prin intermediul băncilor şi al altor instituţii financiare.


Fisiere în arhivă (3):

  • Analiza Comparativa a unui Credit Ipotecar Oferit de Cinci Banci din Romania unei Persoane Fizice
    • CUPRINS 27.05.2012.docx
    • Licenta 27.05.2012.doc
    • primele 2 pag 27.05.2012.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!