Analiza Comparativa a unui Credit Ipotecar Oferit de Cinci Banci din Romania unei Persoane Fizice

Cuprins licenta Cum descarc?

1. CREDITUL Pag.2
1.1. Elementele constitutive ale creditului Pag.2
1.2. Garantiile creditului Pag.3
1.3. Tipuri de credit Pag.3
1.4. Functiile si rolul creditului Pag.7
1.5. Riscurile bancare Pag.8
2. APARITIA SI DEZVOLTAREA CREDITULUI IPOTECAR Pag.10
2.1. Necesitatea creditului ipotecar in Romania Pag.10
2.2. Modalitati de finantare a locuintelor Pag.11
2.3. Surse de finantare a locuintelor Pag.12
2.4. Beneficiarii creditului ipotecar Pag.13
2.5. Procedurile acordarii creditului ipotecar Pag.14
2.6. Sistemul de creditare ipotecara pe termen lung in Romania Pag.18
2.6.1. Modalitati de acordare a creditelor ipotecare Pag.18
2.7. Cei mai importanti participanti pe piata creditelor ipotecare din Romania Pag.21
3. STUDIU DE CAZ Pag.23
3.1. Evolutia creditului ipotecar in sistemul bancar in Romania Pag.23
3.1.1. Imprumuturi oferite de societati bancare pentru consum si pentru locuinte Pag.23
3.1.2. Imprumuturi in cadrul uniunii Europene pentru consum Pag.25
3.1.3. Imprumuturi in cadrul uniunii Europene pentru achizitia de locuinte Pag.25
3.1.4. Evolutia marjelor de dobanda la creditele noi si in sold Pag.26
3.1.5. Calitatea creditelor Pag.28
3.1.6. Perioada de creditare Pag.29
3.2. Evolutia creditului ipotecar oferit de IFN in Romania Pag. 30
3.2.1. Entitati care desfasoara activitati de creditare Pag.30
3.2.2. Evolutia activitatii institutiilor financiare nebancare privind creditarea Pag.34
3.3. Analiza comparativa a unui credit ipotecar oferit de cinci banci din Romania Pag.36
3.3.1. Prezentarea bancilor Pag.36
3.3.2. Prezentare credit ipotecar oferit de primele cinci banci din Romania Pag.37
3.3.3. Analiza credit ipotecar oferit de primele cinci banci din Romania Pag.41
CONCLUZII Pag.44
BIBLIOGRAFIE Pag.46
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Creditul ipotecar este o notiune din ce in ce mai intalnita pe buzele majoritatii romanilor, mai ales a celor tineri. Acesta a devenit principala sursa de finantare pentru constructia, achizitia, modernizarea sau extinderea unei locuinte. Pentru tarile cu o economie in curs de dezvoltare, dezvoltarea pietei imobiliare este o doleanta a noi generatii, insa pentru aceasta trebuie sa se imbunatateasca conditiile macroeconomice si gradul de dezvoltare a sistemului financiar bancar.
Cresterea nivelului de trai si imbunatatirea continua a patrimoniului locativ are ca efect nevoia de locuinte si de sisteme de creditare moderne si accesibile. In cadrul unei democratii puternice se presupune ca orice om sa aiba dreptul la o locuinta decenta si usor de contractat. Dreptul la o proprietate imobiliara fiind unul dintre drepturile fundamentale ale unui cetatean intr-o societate moderna.
Pentru lucrarea de licenta am ales sa studiez tema ,, Analiza comparativa a unui credit ipotecar oferit de cinci banci din Romania unei persoane fizice". Domeniul creditelor este un domeniu foarte dinamic si cuprinzator atat calitativ, cat si cantitativ, a carui evolutie marcheaza chiar progresul economic, tehnologic si nu in ultimul rand al omenirii. 
O problema principala pentru majoritatea democratiilor este reprezentata de modalitatea de finantare a constructiei de locuinte. Pentru a rezolva aceasta problema se creeaza o serie de institutii specializate si circuite speciale in acest scop. In Romania, desi s-a creat cadrul legislativ si infrastructura privind acordarea creditului ipotecar, principalele impedimente pentru populatie de a contracta un credit sunt: puterea de cumpararea a populatie care este inca slaba, nivelul ridicat al pretului locuintelor cat si nivelul ridicat al dobanzilor.
Lucrarea este constituita pe trei capitole pornind de la teoretic la practic.
In primul capitol am prezentat cateva date generale despre credit, termenii de specialitate utilizati in acest sector, cat si cateva particularitati pe piata creditelor. 
In capitolul al doilea am redat cateva date despre aparitia si dezvoltarea creditului ipotecar, necesitatea creditului ipotecar, principalele modalitati si surse de finantare in Romania. Si tot in cadrul celui de-al doilea capitol am prezentat cei mai importanti participanti pe piata creditelor ipotecare in Romania.
In capitolul al treilea este reprezentata partea practica a lucrarii si contine date privind evolutia creditului ipotecar in sistemul bancar, cat si oferit de institutii financiare nebancare din Romania. Iar, in ultima parte a studiului de caz am selectat primele cinci banci comerciale din Romania si am analizat un credit ipotecar oferit de acestea altul decat Prima Casa. 
CAPITOLUL 1.
CREDITUL
Relatiile de credit au aparut pe o anumita treapta a dezvoltarii productiei de marfuri si bunuri de consum, intr-o anumita perioada a evolutiei relatiilor de schimb, atunci cand, aceasta evolutie a permis trecerea marfurilor de la vanzator la cumparator, fara ca in acel moment sa aiba loc si un transfer de valoare invers, acesta urmand sa se faca ulterior, la un anumit interval de timp.
Creditul este operatiunea prin care se iau in stapanire imediata valori,resure,in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare si de plata a unei sume suplimentare numita dobanda,suma ce renumereaza pe imprumutator. 
Termenul de credit isi are etimologia in latinescul credere= a da cu imprumut, verb care urmat de dativ inseamna a se increde, a se bizui. In dezvoltarea sa istorica, creditul a cunoscut mai multe forme care au avut si perioade de existenta simultana in viata economica a omenirii. Diferentierea formelor de credit este data de complexitatea relatiilor ce se stabilesc intre parteneri cu ocazia acordarii si primirii creditului si ea rezulta din cumularea elementelor constitutive ale creditului.
1.1 . Elementele constitutive ale creditului
Pentru evidentierea functiilor si caracteristicilor creditului, este necesara 
prezentarea elementelor incluse in relatiile de credit, astfel:
- Participantii la raportul de credit;
- Promisiunea de rambursare;
- Scadenta;
- Dobanda ( pretul creditului).
- Participantii la raportul de credit, creditorul si debitorul sunt numiti in 
literatura de specialitate cu termenul ,,subiecte ale raportului de credit". Analiza participantilor la raportul de credite evidentiaza marea diversitate a acestora si dimensiunile ample ale creditarii. Daca se procedeaza la gruparea in trei categorii principale a creditorilor si debitorilor, se disting; populatia, statul, agentii economici. Agentii economici detin o importanta pozitie in randul creditorilor, in cazul in care obtin rezultate financiare pozitive, pentru care cauta cele mai eficiente modalitati de plasare pe piata monetara sau de capital. Disponibilitatile monetare degajate de intreprinderi se constituie in resurse de creditare a activitatilor unitatilor deficitare, fie in mod direct, fie prin intermediul bancilor si al altor institutii financiare.


Fisiere in arhiva (3):

  • Analiza Comparativa a unui Credit Ipotecar Oferit de Cinci Banci din Romania unei Persoane Fizice
    • CUPRINS 27.05.2012.docx
    • Licenta 27.05.2012.doc
    • primele 2 pag 27.05.2012.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!