Analiza Conflictelor in Organizatie

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I: ASPECTE TEORETICE PRIVIND CONFLICTUL ORGANIZATIONAL 5
1.1. Definirea conflictelor 5
1.2. Studii asupra conceptului de conflict 8
1.3. Tipologia conflictelor organizationale 10
Capitolul II: Prezentarea S.C. Kasta Metal S.A. 20
2.1. Prezentarea generala a societatii 20
2.2. Domeniu de activitate, servicii oferite, training 21
Capitolul III: Consultanta manageriala in managementul conflictului pentru Kasta Metal 24
3.1. Caracterizarea proiectului conflictului si consultantei manageriale 24
3.2. Concluzionarea proiectului 37
CONCLUZII 40
BIBLIOGRAFIE 42


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Omenirea intreaga a pasit in noul secol si mileniu cu speranta ca acesta va fi mai bun, mai pasnic, si cu un parcurs diferit de cel trecut. Cel ce a fost considerat cel mai criminal secol al istoriei umanitatii, secolul XX, a fost perioada celor mai puternice imperii dar si a disparitiei lor fulgeratoare, a fost secolul singurelor razboaie mondiale ale istoriei si al celor mai extraordinare revolutii tehnologice, insa este si secolul in care s-a conceptualizat, s-a manifestat fenomenul conflictual, care a atins cote fara precedent. Secolul prezent nu este decat continuatorul fidel al tuturor conflictelor ce au marcat sfarsitul celui precedent, cu grozavii si urmari ce au depasit chiar si perioada razboaielor clasice pe care le-a cunoscut istoria. In prezent, conflictul, starile de criza, au devenit cotidiene, si, la fel ca si razboiul, conflictul a devenit o notiune universala, ca o consecinta a spectrului larg al riscurilor si amenintarilor din mediul international de securitate, potential generatoare de crize si conflicte, care nu fac decat sa determine o gama extrem de variata de conflicte si crize subsecvente atat prin natura, cat si prin intensitatea, viteza de evolutie si amploarea acestora.
Actualmente, conflictele ameninta fundamental securitatea valorilor umane si materiale, cu cauze din ce in ce mai profunde, cu implicatii din cele mai grave si cu necesitatea unei interventii rapide pentru gestionarea acestora.
Conflictele sunt cele care duc la o schimbare negativa severa in mediul national sau international, la existenta unor interactiuni disruptive intre parti, care ameninta valorilor fundamentale ale unui stat/organizatie. Toate acestea nu duc decat la o probabilitate crescuta de aparitie a unor actiuni militare ostile, ce sunt desfasurate pe campuri de lupta, uneori impredictibile, cu forte si inamici greu de reperat sau de anihilat.
In acelasi timp, starile conflictuale sau conflictele prelungite, duc la amenintarea sau perturbarea valorilor fundamentale, a echilibrului si a stabilitatii politice, economice si sociale a unei tarii, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, valorilor materiale si culturale, a mediului inconjurator, intereselor si obiectivelor statului, precum si a indeplinirii obligatiilor sale internationale, pentru a carui inlaturare este necesara adoptarea si punerea in aplicare, unitar si oportun, a unor masuri specifice pentru revenirea la starea de normalitate.
Mediul de securitate internationala de la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI a fost caracterizat de o crestere semnificativa a asimetrismului amenintarilor, a asimetriei conflictelor. Desi posibilitatea declansarii unor confruntari militare majore, intre coalitii de state, devine tot mai putin probabila, mai ales in spatiul euro-atlantic, securitatea internationala ramane instabila, dificila si complexa. Amenintarea reprezentata de proliferarea armelor de distrugere in masa este in crestere si, probabil, ca noi si noi state, unele dintre acestea considerate periculoase, vor intra in clubul nuclear, aceasta dinamica avand capacitatea de a schimba fundamental echilibrul de forte, cel putin la nivel regional.
Fenomenul terorist international constituie una dintre principalele amenintari la adresa societatii umane si a securitatii internationale, continuand sa reprezinte un pericol social deosebit de grav, atat pentru structura si coeziunea sociala, cat si pentru securitatea indivizilor si a statelor, in special atunci cand in actele teroriste sunt folosite arme de distrugere in masa. O forma noua de amenintare asimetrica, conflictuala, o constituie ,,ciberatacurile", care incearca, pe langa exploatarea bazelor sistemelor financiare, comerciale si ale pietelor de capital mondiale, accesarea si/sau blocarea sistemelor informatice critice specifice infrastructurilor nationale sau internationale de securitate si aparare. Nu in ultimul rand, fenomenul tot mai accentuat de colaps intrastatal generat de incapacitatea unor guverne de gestionare eficienta a problemelor economice si sociale interne coroborata, dar nu obligatoriu, cu existenta unor factiuni cu ideologie extremista sau anarhista, este un potential generator de conflicte.
Specialistii in managementul conflictelor si a crizelor, dar si cercetatorii fenomenelor militare si cele care implica problematici ale securitatii si stabilitatii internationale, isi pun tot mai des problema daca interventia militara poate fi mijlocul cel mai eficace in managementul conflictelor, plecand de la ideea ca in toate cazurile trebuie luata in considerare legatura dintre instrumentul militar si cel diplomatic. S-au facut diferentieri intre tipurile de conflict - intrastatale si interstatale - si este sintetizata gama diversa a optiunilor de interventie, incepand de la efortul minim de neimplicare si pana la trimiterea fortelor de reactie rapida. In studiile si cercetarile recente sunt abordate optiunile de interventie si formele de manifestare ale acestora, in scopul managementului conflictului. Gama potentialilor actori care sa poata interveni in diferite conflicte s-a extins in mod semnificativ in perioada de dupa razboiul rece. Una din lectiile invatate consta in marele beneficiu al angajamentului preventiv pentru promovarea alternativelor de negociere spre a stopa represiunea si extinderea violentei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Conflictelor in Organizatie.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

*** Dictionarul explicativ al limbii romane
Arato, Andrew & Cohen, Jean "Civil society and Social Theory", in: Beilharz, P. Robinson, G. & Rundell J. ,Between Totalitarism and apostmodernity, ed. The MIT Press. Cambridge, Massachusetts, London, 1992
Barry Buzan Cooperation and Conflict, London 1997
Bercovitch J Mediation in international conflict, a review of practice, ed. Hartman, United States Institute for Peace, New York, 1997
Bercovitch J The Structure and Diversity of Mediation in International Relations, ed. J.Z. Rubin, New York, St. Martin's Press, 1998
Bomers, Gerard; Peterson, Richard Conflict management and industrial relations, ed. Kluwe-Nijhoff Publishing, Boston, US, 1992
Brecher, Michael and Wilkenfeld, Jonathan A Study Of Crisis, ed. The University of Michigan Press, 1997
Burton, John Conflict: Resolution and Prevention, ed. St. Martin's Press, New York, US, 1990
Consiliul Europei Recomandarea nr.98 / 1998 privind utilizarea medierii, ed. Consiliul Europei, 1998
Constantino, C.; Merchant, C.S. Designing Conflict Management Systems, ed. Jossey - Bass Press, San Francisco, 1996
Cornelius, Helena; 
Faire, Shoshana Stiinta rezolvarii conflictelor, ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1996
Doucet, Ian Resource Pack for Conflict Transformation ed. International Alert, 1996
Erikson, Erik Human Development, articol American Science, 1996
Fisher, R.J. Interactive Conflict Resolution, ed. Syracuse UP, 1997
Fisher, Roger & Brown, Scott Getting Together - Building Relationships As We Negotiate, ed. Penguin Books, US, 1988


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!