Analiza Contului de Profit si Pierdere

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de licenta se numeste ,, Elaborarea si analiza contului de profit si pierdere", cu studiu de caz la S.C. TRANSIMPEX S.R.L. 
Lucrarea cuprinde sapte capitole. Primul capitol prezinta definirea, structura si organizarea cheltuielilor si a veniturilor. In cel de al doilea capitol am prezentat un scurt istoric despre contul de profit si pierdere precum si prezentarea mai multor modele ale contului de profit si pierdere. In capitolul trei este prezentarea firmei, cu un scurt istoric al societatii si prezentarea serviciilor oferite de firma. Capitolul numarul patru cuprinde lucrarile preliminare pe care le face societatea pentru a intocmi contul de profit si pierdere. Analiza contului de profit si pierdere este prezentata in capitolul cinci. Analiza contului de profit si pierdere cuprinde tabloul soldurilor intermediare de gestiune, capacitatea de autofinantare, precum si ratele de rentabilitate. Concluziile si propunerile, pe baza analizei efectuate sunt prezentate in capitolul sase. Capitolul sapte cuprinde aplicatia informatica privind contul de profit si pierdere. 
CAPITOLULUL I
CHELTUIELI - VENITURI CONCEPTE FUNDAMENTALE IN MASURAREA PERFORMANTEI INTREPRINDERII
1.1.Definirea si structura cheltuielilor si a veniturilor
Orice activitate pe care o desfasoara agentii economici necesita, in mod obiectiv, anumite consumuri de munca vie si materializata, care poarta denumirea generala de cheltuieli. Ele reprezinta sumele sau valorile platite pentru: consumurile, lucra!rile executate si serviciile prestate de care beneficiaza unitatea patrimoniala, cheltuieli cu personalul, executarea unor obligatii legale sau contractuale si cheltuieli extraordinare.
Cheltuielile, ca de altfel si veniturile, se delimiteaza, inclu!siv in contul de profit si pierdere, in functie de natura lor, in sensul activitatii care le genereaza in trei categorii si anume: cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare si cheltuieli extraor!dinare.
in cadrul fiecareia din primele doua categorii semnificative de cheltuieli, se face diferentierea pe grupe si feluri de cheltuieli si respectiv pe elemente de cheltuieli. 
Totodata, sunt delimitate inca doua grupe de cheltuieli, cu caracter specific, care privesc amortizarile si provizioanele si im!pozitul pe profit.
Grupele de cheltuieli amintite, se au in vedere in ceea ce priveste organizarea contabilitatii, in sensul ca in Planul general de conturi sunt stabilite sase grupe de conturi pentru cheltuielile de exploatare (60, 61, 62, 63, 64, 65), care au structura etero!gena si cate o singura grupa de conturi pentru fiecare din celelalte patru categorii de cheltuieli (66, 67, 68, 69), asa cum prevad reglementarile contabile in vigoare.
Cheltuielile de exploatare se refera la complexitatea activitatilor economice pe care intreprinderea le poate desfasura, fiind sistematizate in cinci categorii, care se amintesc in cele ce urmeaza.
Cheltuieli privind consumurile de materii prime, materiale auxiliare, combustibilul, materialele de ambalaj, piese!le de schimb, semintele si materialele de plantat, furajele si alte materiale consumabile, costul de achizitie al materialelor de natura obiectelor de inventar 
consumate, costul de achizitie al materialelor nestocate, trecute direct asupra cheltuielilor, costul 
de achizitie al energiei si apei consumate, costul de achizitie al animalelor si pasarilor si costul marfurilor si ambalajelor vandute.
Cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de terti pentru: intretinere si reparatii; redevente, locatii de gestiune si chirii; studii si cercetari, inclusiv sumele platite pentru contrac!tele de cercetare; cheltuieli cu alte servicii executate de terti (colaboratori, comisioane, inclusiv cele platite agentilor economici cu activitate de comert exterior); cheltuieli de protocol, reclama si publicitate; cu transportul de bunuri si personal; pentru depla!sari, detasari si transferari; cheltuieli postale si taxe de telecomu!nicatii, servicii bancare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Contului de Profit si Pierdere.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!