Analiza Creditarii pe Termen Scurt

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
Capitolul 1 CREDITUL BANCAR IN ROMANIA 
1.1. Evolutia creditului de-a lungul anilor 
1.2. Definirea creditului 
1.3. Clasificarea creditelor 
1.4. Operatiuni preliminare acordarii creditului bancar 
1.4.1. Studiul cererilor de credit 
1.4.2. Garantarea creditului 
1.5. Dobanda bancara 
1.6. Comisioanele si spezele bancare 
1.7. Creditarea activitatii de export pe termen scurt 
Capitolul 2 CREDITAREA PE TERMEN SCURT A PESOANELOR FIZICE 
1.1. Analiza creditului prin punctaj (scoring) 
1.1.1. Criterii specifice de acordare a creditului prin punctaj 
1.1.2. Exemplu practic 
1.2. Garantarea imprumutului 
1.2.1. Parti implicate in garantarea imprumutului 
Capitolul 3 CREDITAREA PE TERMEN SCURT A AGENTILOR ECONOMICI 
3.1. Principii urmarite in activitatea de creditare a agentilor economici 
3.2. Elaborarea situatiei financiare 
3.3. Modalitati de lucru si factori luati in considerare in activitatea de creditare a agentilor economici 
3.4. Analiza manageriala si economico - financiara a firmelor solicitatoare de credite pe termen scurt 
3.4.1. Analiza manageriala 
3.4.2. Analiza performantelor economico - financiare 
3.5. Aplicatie practica 
3.6. Analiza efectiva a solicitarii de credit 
3.7. Urmarirea si controlul creditelor 
Capitolul 4 ANALIZA PORTOFOLILUI DE CREDITE 
4.1. Metodologia Bancii Nationale a Romaniei prin analiza portofoliului de credite 
4.2. Definirea si delimitarea creditelor neperformante 
4.2.1. Urmarile generate de existenta creditelor neperformante 
4.2.2. Cauze care genereaza creditele neperformante 
4.2.3. Prevenirea si stoparea creditelor neperformante 
4.2.4. Metode de recuperare a creditelor neperformante 
4.3. Determinarea, constituirea si utilizarea provizioanelor specifice de risc 
4.3.1. Determinarea provizioanelor specifice de risc 
4.3.2. Constituirea provizioanelor specifice de risc 
4.3.3. Utilizarea provizioanelor specifice de risc 
4.3.4. Inregistrarea in contabilitate a constituirii si utilizarea provizioanelor specifice de risc 
Capitolul 5 CONCLUZII SI PROPUNERI 
ANEXE 
1. Cerere de credit 
2. Contract de credit 
3. Act aditional 
4. Adeverinta de venit 
5. Cerere de credit 
6. Contract de credit 
7. Formulare pentru analiza si clasificarea creditelor si constituirea provizioanelor specifice de risc de catre Banca Comerciala Romana
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
CREDITUL BANCAR IN ROMANIA
1.1. Evolutia creditului de-a lungul anilor
Cu 20 de secole i.e.n., in Codul regelui Hmurabbi din regatul Babilonului existau prevederi cu privire la acordarea si primirea de imprumuturi cu "inscrisuri" pe tablite din lut, care dovedeau asemenea operatuni, dobanzile percepute, constituire de garantii, incredintarea de catre temple a unor depozite de valori, constand, din materiale pretioase, sub forma de lingouri.
Cateva popoare din antichitate, civilizate pentru acele vremuri, cum erau asirienii, egiptenii si ulterior grecii si romanii efectuau, intre altele, in cadrul preocuparilor lor din domeniul comertului, si schimbul de monede din metale pretioase (in lingouri din aur si argint).
Asemenea operatiuni de schimb de monede, primite de monede si alte metale pretioase in depozite, efectuarea de plati atat pe "piata" respectiva, cat si pe altele in localitati situate in alte zone geografice, acordarea de imprumuturi cu dobanda, etc.,sunt operatiuni care in vremea noastra constituie obiectul de activitate al bancilor comerciale.
Acordarea imprumutului se efectua in baza existentei unor "depozitele" (in intelesul actual al noutatii) administrete de temple, care de-a lungul veacurilor acumulasera bogatii impresionante, concretizate in terenuri, case de locuit, ateliere mestesugaresti, cirezi de vite, turme de oi, stocuri de monede si lingouri din metale protioase,etc.
"Bancherii" chaldeeni, cu peste 20 de secole in urma, acordau imprumuturi si efectuau plati in numerar (cu monede), iar chinezii foloseau "cecul"si ceea ce numim noi astazi "bilete de banca", insa acesta erau sub forma unor certificate convertibile la vedere in aur si argint.
In antichitate cei mai de seama bancheri erau preotii templelor egiptene, grecesti si evreiesti, acestia din urma transformand templele in lacasuri de rugaciune si de cult in institutii cu caracter camataresc.
La greci, bancherii particulari erau cunoscuti sub denumirea de "trapeziti" (de la trapez, care insemna masa), masa la care erau asezati si efectuau operatiunile de schimb de monede, primiri de depozite in monede sau lingouri din aur si argint. Pentru aceste depozite, trapezitii plateau dobanda (pe care o recuperau din dobanzile mai mari percepute la acordarea de imprumuturi, retinandu-si diferenta).
La romani, bancherii particulari purtau diferite denumiri, in functie de specificul activitatii lor, astfel: (1) argentarii sau mensarii (de la mensa/masa) efectuau plati in monede, intermediau pentru plasamente de fonduri si acordau imprumuturi in monede proprii ori straine; (2) numularii, care se ocupau, in special, cu cumpararea si verificarea diferitelor monede aflate in circulatie in acea vreme; (3) feneratores, care erau camatari si care dadeau imprumuturi cu dobanzi foarte mari (:camataresti") si de regula pe termen scurt.
Incepand cu Evul Mediu si continuand cu Epoca Moderna au inceput sa se infiinteze o serie de institutii cu caracter bancar.
Primele banci au aparut in orasele-cetati din Peninsula Italica, dupa cum urmeaza: prima banca infiintata ca atare a fost "Banco di Venetia", in anul 1171, de catre dogele Michele al XI-lea, iar in anul 1584 apare, tot la Venetia, "Banco di Rialto", banca de viramente, care primea depozite si acorda imprumuturi particularilor.
In perioadele urmatoare, in Peninsula Italica au aparut si alte banci, astfel: la Genova, o banca al carui scop era perceperea impozitelor, iar ulterior, in 1407, tot la Genova, a luat fiinta "Banco di San Giorgio". La Florenta, in secolul al XV-lea exista "Banca Salimbeni", iar la Milano lua fiinta "Banco de San Ambroggio" in 1593. La Napoli s-a infiintat banca "Sacra Monte della Pieta", iar ulterior au aparut si bancile "Monte della Pieta", "Sad Maria del Poveri", etc. care, dupa cum le este si denumirea, erau banci cu caracter umanitar (pieta = mila; poveri = saraci). Aceste banci acordau imprumuturi cu dobanda mica.
In Tarile de Jos (Olanda astazi) a luat fiinta in anul 1609 ca banca de stat "Banca Amsterdamului", care a avut la timpul sau un rol destul de important in actiunea de finantare si de sprijinire a marilor companii comerciale si de transport olandeze, in perioada in care tara devenise putere coloniala. Banca Amsterdamului poate fi considerata ca prima banca nationala.
In Germania este infiintata in 1616 "Banca Hamburgului", creata initial ca o banca de depozite, devine ulterior si banca de virament.
In Anglia, printre primii bancheri pot fi mentionati italienii din Lombardia si evreii. Italienii si-au stabilit birourile bancare pe o strada, care ulterior le-a purtat numele: Lombard Street.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Creditarii pe Termen Scurt.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!