Analiza Diagnostic a Performantelor pe Baza Ratelor Financiare la SC Brasov Walking Tours SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.2
CAPITOLUL I : METODA RATELOR FINANCIARE.3
1.1. Caracteristici ale intreprinderii ca sistem.4
1.2. Utilizarea ratelor in aprecierea echilibrului financiar .13
CAPITOLUL II : UTILIZAREA RATELOR IN ANALIZA RISCURILOR IN PRACTICA INTERNATIONALA.15
2.1. Analiza riscului financiar .15
2.2. Analiza riscului de faliment prin metoda ,,scoring". 21
2.2.1. Modelul Altman.25
2.2.2. Modelul Canon si Holder .27
2.2.3. Functia de scor .28
CAPITOLUL III : PRACTICA IN ROMANIA.32
3.1. Ratele privind rentabilitatea exploatarii . 32
3.1.1. Ratele marjelor beneficiare .32
3.1.2. Ratele privind randamentul activelor . .37
3.2. Ratele de rentabilitate economica . 39
3.3. Ratele de rentabilitate financiara . .43
CAPITOLUL IV : SC BRASOV WALKING TOURS SRL - ANALIZA DIAGNOSTIC A PERFORMANTELOR PE BAZA RATELOR. 50
4.1. Istoric, forma juridica, constituire. 50
4.2. Structura organizatorica .51
4.3. Principalii indicatori economici . .53
4.4. Analiza performantelor.53
4.4.1. Ratele structurii financiare.54
4.4.2. Rata de rentabilitate economica.62
4.4.3. Ratele de rentabilitate financiara.63
4.4.4. Analiza riscului de faliment prin metoda ,,scoring" .63
CAPITOLUL V : CONCLUZII. .68


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In prezent, este deosebit de important pentru o societate comerciala sa realizeze o analiza financiara a evolutiei firmei, mai ales in contextul crizei economice din 2009. Se cer analizati indicatorii financiari pentru a se sti ce masuri trebuie luate in continuare pentru mentinerea pe piata a firmei.
Metoda ratelor financiare constituie o cale foarte buna de analiza a aspectelor financiare, fiind utilizate rate privind rentabilitatea exploatarii - prin intermediul ratei randamentului activelor si a marjelor beneficiare, rentabilitatea economica si rentabilitatea financiara. Nu trebuie uitate metodele de analiza folosite in practica internationala precum modelul Altman, modelul Canon si Holder si functia de scor.
Analiza prin ratele financiare este folosita pentru a observa ,,sanatatea" financiara a firmei nu doar in context romanesc, ci si international. 
Societatea comerciala analizata in prezenta lucrare activeaza in domeniul turismului din 2005, fiind conceputa initial ca o firma cu activitatea principala de prestare de servicii precum turul Brasovului istoric in 7 limbi diferite. De-a lungul timpului, datorita cererii, firma si-a extins activitatea la Turul de 3 Castele, Turul Cetatii Medievale Sighisoara, Turul Sibiului - Capitala Europeana. Anul acesta sunt implementate noi servicii, precum Turul Transilvaniei, Maramuresului si Bucovinei (o excursie de cinci zile), Excursie la Capitala Dacica (3 zile), Turul Vinului (4 zile), Lacuri, Baraje si Pesteri (2 zile). 
Se pune acum intrebarea daca din punct de vedere financiar, firma are motivele sa implementeze aceste servicii si daca, din punct de vedere al riscurilor financiare si de faliment, poate intradevar sa implementeze aceste servicii cu rezultate financiare pozitive.
O analiza similara s-a realizat in 2006 pentru anul 2005, si in urma acestei analize s-a operat schimbarea contractelor de munca ale angajatilor - cei 10 ghizi turistici, in contracte de colaborare pe perioada nedeterminata. Motivele principale au fost constituite de lipsa activitatii aproape completa in perioada noiembrie - martie si lipsa activitatii zilnice, plata unor salarii fiind astfel nejustificata.
Scopul si obiectivele acestei lucrari sunt de a analiza starea financiara actuala a firmei Brasov Walking Tours prin intermediul analizei ratelor financiare si a implementarii modelelor Altman, Canon si Holder, si metoda ,,scoringului."
CAPITOLUL I
METODA RATELOR FINANCIARE
Pentru o firma, o politica generala viabila, cu adaptari operative si curajoase la schimbarile drastice ale pietei reprezinta conditia principala de supravietuire. O astfel de politica generala se fundamenteaza pe baza unei analize dinamice a situatiei prezente si viitoare. Conducerea trebuie sa obtina un echilibru financiar pe fondul unor procese de consum si de productie capabile sa faca fata concurentei, fiscalitatii si nivelului inflatiei.
Punctul de plecare in revizuirea periodica a obiectivelor din politica generala a firmei este analiza starii economico - financiare a firmei la anumite date. Aceasta analiza aduce informatii referitoare la randamentul functionarii structurii de productie si la modul in care piata recunoaste valoarea inmagazinata in produse si servicii de catre procesele de consum si de productie organizate de respectiva unitate economica. 
Stiinta economica a sintetizat procedee, instrumente si metodologii care sa faca din adoptarea de decizii financiare un proiect bine fundamentat, lipsit pe cat posibil de influente subiective si de abateri de la cerintele legilor economice. Acest moment important al procesului decizional cuprinde actiuni precum Informarea, Analiza Informationala, Sinteza solutiilor optime, Adoptarea solutiei optime ca decizie. 
Urmeaza implementarea deciziei economice in structura firmei. Dupa trecerea la faza de realizare, misiunea serviciului financiar continua cu urmarirea efectelor si fundamentarea unor actiuni de reglare operativa a procesului decizional.
Declansarea masurilor de corectare din mers a realizarii deciziei economice este in principal, in grija serviciului financiar. Incheierea periodica a situatiilor financiare, a situatiei patrimoniului sau determinarea celor mai reprezentativi indicatori privind starea financiara a firmei dau serviciului financiar prilejul sa simta pulsul proceselor economice din firma. Misiunea de a tine sub control mersul activitatii economice e mult facilitata de realizarea unei bugetari operative si pe centre de responsabilitate a activitatii.
Facilitarea unei activitati economice de succes se poate realiza cu ajutorul bugetarii. Ea trebuie privita ca o activitate continua ce se deruleaza pe tot parcursul anului si in legatura cu toate domeniile si procesele care caracterizeaza firma. 
Operatiunea de control a activitatii economice prin bugete are un rol foarte important in cadrul activitatii firmei, iar forma cea mai operativa si penetranta de control este reprezentata de Depistarea si analiza diferentelor (ecartului) dintre rezultatele previzionate si cele reale. 
Principiul folosit de analiza este cel al substituirilor in lant, determinandu-se efectul fiecarui factor de influentare, in timp ce ceilalti factori raman constanti. 
Realizarea consecventa a obiectivului major al unei intreprinderi - maximizarea valorii sale patrimoniale (cresterea patrimoniului net, a averii actionarilor) poate avea loc numai in conditiile unei activitati profitabile si de mentinere a echilibrului financiar.
Echilibrul financiar, intr-o forma simplificata, este definit de egalitatea dintre venituri si cheltuieli. Intr-o determinare financiara insa, echilibrul financiar exprima egalitatea dintre sursele financiare si mijloacele economice necesare desfasurarii activitatii de exploatare si comercializare pe termen lung si scurt. In aceste conditii realizarea si mentinerea echilibrului financiar se manifesta ca o tendinta, insotita de momente de dezechilibru (discrepante in surse si mijloace). Mentinerea echilibrului financiar este un obiectiv permanent al politicii financiare si poate fi considerat atins, cand exercitiul financiar se incheie cu trezorerie pozitiva.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic a Performantelor pe Baza Ratelor Financiare la SC Brasov Walking Tours SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!