Analiza Diagnostic a Rentabilitatii la SC Flexa Truck SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
Capitolul I - Analiza diagnostic - continut, concepte,obiective, importanta 5
1.1 Continutul si abordare conceptuala; 5
1.2 Obiectivele analizei diagnostic; 6
1.3 Importanta analizei diagnostic 7
Capitolul II - Analiza diagnostic a rentabilitatii (concepte teoretice) 8
2.1 Analiza situatiei pe baza contului de profit si pierdere 9
2.2 Analiza diagnostic pe baza ratei rentabilitatii 15
Capitolul III - Studiu de caz 24
3.1 Prezentarea generala a societatii comerciale SC Flexa Truck SRL 24
3.2 Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Flexa Truck SRL pe perioada 2007-2009 27
Capitolul IV 52
1. Concluzii 52
2. Bibliografie 55


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Astazi concurenta are un rol foarte important in viata de zi cu zi, fie ca este vorba de planul economic, social, politic sau spiritual. Concurenta reprezinta un fenomen foarte important pentru viata economica, dar si pentru viata sociala, deoarece ea reprezinta factorul motor care motiveza, atat afacerile, cat si existenta oamenilor.
Pentru a desfasura o activitate rentabila si pentru a face fata concurentei, societatile comerciale trebuie sa-si monitorizeze permanent capacitatea sa de adaptare si organizare, de inovatie, de durabilitate, pentru obtinerea performantelor economico-financiare, care trebuie sa corespunda cu cerintele riguroase ale pietei.
O analiza economico-financiara a societatilor comerciale se realizeza pe baza criteriilor rentabilitatii, a eficientei si competitivitatii, pe valorificarea maxima a resurselor materiale si umane. Esentialul in analiza economica il constituie luare in considerare a relatiilor structural-functionale si a celor de cauza efect.
Diagnosticul economico-financiar are ca scop determinarea disfunctionalitatilor si repararea simptomelor, cercetarea si analiza faptelor si responsabilitatilor, elaborarea si aplicarea practica a unor solutii pentru cresterea performantelor. Pentru realizarea acestor obiective, diagnosticul implica: stabilirea problemelor supuse radiografierii; asigurarea informatiilor ce urmeaza a fi folosite; analiza si prezentarea rezultatelor intr-un raport in care sa se reflecte obiective, stari, aprecieri si recomandari.
Analiza economica are ca obiectiv principal cunoasterea modului de functionare a unui sistem si stabilirea masurilor pentru a-l regla, fiind necesar un sistem de informatii care sa reflecte starile functiunii intreprinderii.
Pentru prezenta lucrare ''Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Flexa Truck SRL'', au fost necesare urmatoarele surse de informatii:
- Bilantul pe anul 2007, 2008 si 2009;
- Contul de profit si pierdere pe anul 2007, 2008 si 2009.
Motivul alegerii acestei teme a fost dorinta de a studia modul in care aceasta societate reuseste sa obtina profit in fiecare an si daca desfasoara o activitate rentabila pe parcursul perioadei de timp studiata.
Lucrarea incearca sa scoata in evidenta, prin analiza efectuata, o serie de factori interni sau externi, de cauze care au condus la inregistrarea unor situatii favorabile sau nefavorabile, precum si o diagnosticare a activitatii economice prin stabilirea punctelor forte, dar si a punctelor slabe in aceasta activitate.
Pornind de la conceptia ca profitul si rentabilitatea sunt indicatorii care constituie ratiunea de a fi a unei entitati economice, voi incerca sa prezint radiografia societatii pe baza acestor indicatori.
Pentru determinarea rentabilitatii societatii Flexa Truck, pe perioada 2007-2009, profitul va fi analizat atat din punct de vedere structural, cat si din punct de vedere al factorilor care il influenteaza.
Capitolul I. Analiza diagnostic
1.1 Continutul si abordare conceptuala
Determinarea realitatii economice necesita o metoda specifica care integreaza abordarea clasica bazata pe cunoasterea relatiilor de cauzalitate si a legilor interne ale formarii si desfasurarii fenomenelor, cu cea sistemica axata pe studierea coerentei acestora intr-un mediu in continua schimbare. O asemenea abordare permite o corecta evaluare a starii de fapt, cat si identificarea vulnerabilitatilor si oportunitatilor de dezvoltare, indispensabila deciziilor de management ale unei firme.
Diagnosticul economico-financiar este un instrument managerial care conduce la formularea unor judecati de valoare calitative si/sau cantitative privind starea, dinamica si perspectivele in afaceri ale unui agent economic. Diagnosticul intreprinderii se realizeaza de conducerea firmei, de cadre abilitate ale acesteia (din punct de vedere al pregatirii si competentei), de specialisti externi, de echipe mixte formate din specialisti interni si externi.
Analiza diagnostic presupune diminuarea disfunctionalitatilor unei firme, cercetarea si analiza faptelor si responsabilitatilor, identificarea cauzelor disfunctionalitatilor, elaborarea unor programe de actiune prin a caror aplicare practica se asigura redresarea sau ameliorarea performantelor. 
Efectuarea unui diagnostic al firmei poate fi facut atat in situatia in care aceasta are dificultati, cat si in situatia in care se urmareste imbunatatirea performantelor ei. Din acest motiv, analiza diagnostic este deosebit de complexa deoarece in economie :
- acelasi efect poate fi generat de cauze diferite ;
- efecte diferite se pot combina intr-un mod complex de actiuni sau forte ; 
- complexitatea si intensitatea cauzei pot determina nu numai intensitatea fenomenului dat, ci si calitatea lui ;
- in fenomenul analizat pot aparea insusiri pe care anterior nu le avusese nici unul din elementele fenomenului ;
- in realitatea obiectiva, insusirile esentiale se combina cu cele neesentiale, secundare sau intamplatoare 
Se considera ca analiza diagnostic este indispensabila atunci cand:
- sunt initiate actiuni de restructurare industriala/privatizare;
- se realizeaza asocieri, se constituie societati mixte, se initiaza colaborari cu parteneri straini;
- se constata o situatie de criza in cadrul unitatii;
- se urmareste imbunatatirea controlului preventiv;
- se incheie sau se reinnoiesc contracte manageriale;
- se solicita imprumuturi bancare sau subventii bugetare.
Diagnosticul, de un real ajutor in cunoasterea situatiei economico-financiare, furnizeaza informatiile necesare aprecierii situatiei trecute si prezente si care constituie totodata o baza pentru estimarile viitoare, ajutand conducerea intreprinderii sa determine actiunile ce trebuie desfasurate in viitor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic a Rentabilitatii la SC Flexa Truck SRL.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!