Analiza Diagnostic a SC Acvila SRL Macin

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I: Dezvoltarea sectorului cereale-oleaginoase in Romania, in perioada de tranzitie 7
1.1. Cererea si consumul de cereale-oleaginoase in Romania 15
1.2. Evolutia suprafetelor si productiilor de cereale-oleaginoase in Romania 29
1.3. Strategia sectorului de cereale in procesul de integrare a Romaniei la Uniunea Europeana 50
CAPITOLUL II 58
2.1. Diagnosticul activitatilor desfasurate de S.C. Acvila SRL 58
2.1.1. Scurta prezentare a S.C. Acvila SRL 58
2.1.2. Organizarea structurala a S.C. Acvila SRL 59
2.1.3. Analiza structurala a S.C. Acvila SRL 64
2.2. Diagnosticul potentialului tehnico - productiv 66
2.2.1. Baza tehnico-productiva a S.C. Acvila SRL 66
2.2.2 Structura pe culturi a SC Acvila SRL 67
2 3. Structura de productie la SC Acvila SRL 69
2.3.1. Diagnosticul activitatii de personal 71
2.3.2. Analiza structurii organizatorice la SC Acvila SRL 72
2.4. Diagnosticul economic 77
2.5. Diagnosticul activitatii de marketing 84
2.5.1. Piata societatii S.C. Acvila SRL 84
2.5.1.1.Piata de desfacere a S.C. Acvila SRL 84
2.5.1.2.Piata de aprovizionare a S.C. Acvila SRL 90
2.6. Diagnosticul activitatii financiare 94
2.6.1. Analiza veniturilor si cheltuielilor efectuate de S.C. Acvila SRL 94
2.6.2. Necesitati de retehnologizare si investitii la S.C. Acvila SRL 97
2.6.3. Strategia de dezvoltare a S.C. Acvila SRL 99
2.6.4. Obiective pentru cresterea veniturilor urmarite de SC Acvila SRL 104
CONCLUZII 110
BIBLIOGRAFIE 112


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea intitulata ''Analiza diagnostica a S.C. Acvila SRL Macin '' urmareste evidentierea activitatii desfasurate de societate, al carei obiect de activitate il constituie agricultura, insemnand cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a furajelor.
Documentarea s-a realizat pe baza bibliografiei romanesti, a culegerii de informatii de la societate, a prelucrarii si sintetizarii acestora, precum si pe baza unor obiective stabilite de intreprindere in vederea obtinerii rezultatelor dorite.
''Analiza diagnostica a S.C. Acvila SRL'' prezinta evolutia sectorului de cereale-oleaginoase in tara noastra, anume transformarile care s-au produs in acest domeniu dupa 1989.
Faramitarea exagerata a proprietatilor prin aplicarea Legii fondului funciar a produs o multitudine de dezechilibre in economia Romaniei, care a condus la o incapacitate, a producatorilor agricoli, de folosire a terenurilor agricole, anume, imposibilitatea acestora de a folosi ingrasaminte chimice si multe altele care s-au reflectat asupra cantitatii si calitatii productiei agricole. 
O agricultura performanta nu se poate realiza decat pe suprafete mari, insa pentru aceasta este nevoie de un cadru legislativ care sa contribuie la realizarea unor ferme agricole viabile, capabile sa treaca la utilizarea eficienta a pamantului.
Efectele tranzitiei asupra modelelor de consum s-au concretizat in special, prin accentuarea caracterului de subzistenta cel putin pentru un segment al populatiei, caracterizata printr-un consum crescut de cereale, consum relativ mare de grasimi de origine animala, consum redus de fructe, cu diferente mari in functie de anotimp.
De asemenea, in urma analizelor facute se observa o ingustare a cererii interne de agregate pentru produsele agroalimentare de provenienta interna. Aceasta a fost cauzata de scaderea puterii de cumparare a populatiei si a unor posibilitati de patrundere pe piata interna a unor produse din afara tarii. Astfel, consumul final al populatiei a scazut in 2002 cu 2,3 % comparativ cu 1989, in contextul diminuarii puterii de cumparare si a veniturilor. 
O analiza de ansamblu a actualei productii cerealiere pune in evidenta o serie de lipsuri de ordin agrotehnic si economic. S-au creat puternice dezechilibre intre cererea si oferta de cereale. In comparatie cu tarile Uniunii Europene, suprafata cultivata cu cereale, in tara noastra, este mai mare, insa randamentele la ha sunt de 2-3 ori mai mici.
O agricultura moderna si competitiva presupune utilizarea unei forte de munca mai putin numeroasa, respectiv la un nivel tehnic si tehnologic avansat, ponderea fortei de munca din agricultura este in prezent de 40% din totalul populatiei active.
Integrarea agriculturii romanesti in structurile agricole ale UE este dificila, presupune respectarea unor restrictii dure, dar este absolut necesar pentru viitorul tarii noastre eficientizarea acestui sector. 
Procesul de integrare are loc treptat, prin adoptarea mecanismelor de piata, astfel incat acest proces trebuie minutios pregatit pentru a nu produce perturbatii pe pietele diferitelor produse si pentru a obtine avantaje ca urmare a realizarii unui nivel de dezvoltare economica apropiat celui european.
''Analiza diagnostica a SC Acvila SRL'' are doua parti: prima parte prezinta sectorul de cereale-oleaginoase in tara noastra, in perioada de tranzitie, anume: tendinta cererii si consumului de cereale-oleaginoase, evolutia suprafetelor si a productiilor acestora in Romania, precum si masurile luate de autoritati in procesul de integrare in structurile Uniunii Europene.
Partea a doua prezinta o analiza mai delicata a unei societati comerciale (S.C. Acvila SRL Macin ) ce cuprinde structura organizatorica a unitatii, baza tehnico-productiva, activitatea de personal, activitatea economica si financiara si relatia cu piata a firmei.
Astfel lucrarea exemplifica, pe scurt, o serie de probleme cu care se confrunta agricultura Romaniei in perioada de tranzitie spre o economie functionala. Agricultura se afla in plin proces de restructurare si organizare in conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeana. Finalitatea reformei trebuie sa se regaseasca in cresterea competitivitatii pe ansamblul sectorului agroalimentar si in fiecare din componentele sale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic a SC Acvila SRL Macin.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!