Analiza diagnostica a activității de marketing a IS CVC Mileștii Mici

Extras din licență Cum descarc?

Introducere 
„Departamentul de vînzări nu este toată compania, dar ar fi bine ca toată compania să fie un departament de vînzări.” 
Anonim 
Cînd un produs se vinde repede şi bine, toată lumea spune: „ a avut o bună strategie de marketing”, şi unele eşecuri sunt puse adeseori pe seama marketingului, evident, în sens negativ, o strategie greşită de marketing. Ce înseamnă totuşi cu adevărat marketingul, unde începe şi unde se sfîrşeşte acest proces, se pot întreba unii. Marketingul este un cuvînt mai elegant pentru „a vinde” şi înseamnă a avea bun simţ şi răbdare mai multă decît orice altceva, a explicat succint Jay’Conrad Levinson, părintele „ Gverilla Marketing”.
Astăzi marketingul contează mai mult ca oricînd, dar nu atît cît trebuie. Marketingul trebuie să se bazeze pe mai multă inteligenţă pentru a înţelege aspectele complexe şi pe mai multă imaginaţie pentru a ieşi în evidenţă, pentru a da afacerii o orientare dinspre exterior către interior, ca şi dinspre interior către exterior, pentru a face afaceri în termenii doriţi de client şi a asigura o creştere profitabilă, pentru a crea mai multă valoare pentru clienţi şi acţionari, oferind prezentul şi creînd în acelaşi timp viitorul. 
Economia de piaţă este de neconceput fără cercetări de marketing, veritabil radar menit să ofere informaţii necesare elaborării de prognoze, un mijloc de orientare auto cuprinzătoare ale firmelor. Realizarea profitului presupune nu numai perfecţionări tehnice , tehnologice şi organizatorice , dar şi strategii de comercializare competitive, atît pe piaţa internă cît şi pe piaţa externă. În acest sens firmele trebuie să-şi alinieze produsele la cerinţele şi tendinţele pieţii, să dea dovadă de receptivitate, capacitate de adaptare la dinamica pieţii. 
Philip Kotler e de părere că "marketingul este acea funcţiune a firmei care identifică nevoi şi dorinţe încă nesatisfăcute, le defineşte ca atare şi le măsoară intensitatea şi potenţialul de profitabilitate, stabileşte care sunt pieţele-ţintă pe care le poate servi cel mai bine organizaţia, decide asupra produselor, serviciilor şi programelor adecvate pentru servirea pieţelor astfel selectate şi le cere tuturor celor din organizaţie să se gândească la client şi să-l servească”. 
Capitolul I. Analiza diagnostică a activităţii de marketing a Î.S.CVC„MileştiiMici”.
1.1. Caracteristica generală a întreprinderii. 
Domeniul de activitate si istoria întreprinderii
Istoria viticulturii este destul de veche, aceasta a apărut aproximativ cu 15 mln. ani în urmă.
Viticultura în Moldova a apărut în antichitate, aproximativ în anul 600 î.e.n. Apariţia viticulturii şi a vinificaţiei în Moldova se leagă cu cotropirea ei de către trupele armate a dinastiei romane. Soiuri din care se obţin vinuri de calitate superioară se plantau pe teritoriul deţinătorilor de suprafeţe imense, care produceau vin nu numai pentru uzul personal, dar şi pentru comercializarea lui pe teritoriul ţării şi în afara ei. Din momentul cînd vinul a căzut sub supravegherea de stat şi a începuit să se dezvolte activ, vinul pentru Moldova a devenit marfa şi produsul de bază destinat exportului. 
Sectorul vinicol este unul dintre cele mai importante pentru Republica Moldova – producator tradiţional de vinuri, afirmat pe parcursul mai multor ani. Pe seama vinificaţiei revine o pătrime din exportul ţării şi 9% din Produsul Intern Brut, în ramura sunt antrenate 25% din resursele de muncă industriale.
Una din cele mai cunoscute şi apreciate întreprinderi în prezent este Întreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici”, fondată în 1969 este amplasată în apropierea satului Mileştii Mici din raionul Ialoveni. 
Întreprinderea a fost fondată ca Secţie de Păstrare a Vinurilor de Marcă în componenţa sovhozului-fabrică „Moldova”. Primele stocuri de vin au fost aduse aici la sfîrşitul anilor ¢60, iar rezultatele au fost, pur şi simplu, impresionante. Umeditatea relativă (85-95%) şi temperatura constantă (+12–+14ºC) sunt condiţii ideale care asigură păstrarea şi maturarea adecvată a vinurilor sub pămînt. 
Cantităţile nu prea mari de vin (nu mai mult de 100 mii dal) erau păstrate în budane de stejar şi cisterne emailate, în beciurile de la Mileştii Mici. Cu cit mai mult vinul este păstrat în astfel de condiţii, cu atît mai mult îşi îmbunătăţeşte calităţile sale organoleptice. Timp de mai multe decenii aici se aduc cele mai bune vinuri din Moldova devenind excepţionale vinuri de colecţie şi vinuri de calitate superioară.
Trei factori primordiali s-au îmbinat armonios pentru îmbunătăţirea şi elaborarea produselor vinicole de elită de-a lungul istoriei creării şi fondării Î.S. CVC „Mileştii Mici”: 
• materia primă de înaltă calitate pentru producerea vinurilor, 
• vase tehnologice performante pentru păstrarea vinului, 
• condiţii ideale pentru maturarea vinului. 
Din cele mai vechi timpuri, locatarii acestui sat îşi construiau case din piatră, dobîndind zăcămintele de calcar din galeriile subterane, situate în apropiere, toate lucrările efectuîndu-se manual pînă în anii ¢60 ai secolului XX.
Actualmente, galeriile subterane de la Mileştii Mici se întind pînă la suburbiile Chişinăului. Acestea, avînd o arhitectură originală în stilul vechilor castele feudale, cascada cu apă cristalină, sunt în permanenţă vizitate de delegaţii oficiale de stat, de numeroşi turişti sau de cei interesaţi de frumuseţile naturale care dezvaluie cultura şi tradiţiile poporului moldovenesc.
Lungimea totală a galeriilor este de aproximativ 200 km, dintre care cca. 55 km (o suprafaţă de 182 mii m²) sunt utilizate în scopuri tehnologice. Grosimea stratului pînă la suprafaţă variază de la 30 la 85 m. Butoaiele mari de stejar au fost asamblate la întreprindere în anii 70-80 cu o capacitatea de 600 - 2000 dal de vin.
ÎS CVC „Mileştii Mici” dispune de o colecţie de vinuri, care a marcat faima şi prestigiul întreprinderii nu numai pe piaţa internă ci şi pe cea internaţională a vinurilor. În luna august a anului 2005 „Colecţia de Aur” Mileştii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colecţie de vinuri din lume. Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 2 mln de butelii de vin se păstrează în colecţie, vinurile comercializîndu-se atît în ţară, cit şi peste hotare.
Arhitectura în stil gotic amintesc de vechile temple greceşti. Vinul este păstrat la o adancime de 80 m, în butelii, în caze. Fiecare caza dispune de un paşaport pe care este indicat numărul cazei, denumirea vinului, anul recoltei strugurilor şi anul depozitării vinului în colecţie.
Vinurile de colecţie sunt vinuri excepţionale, cel mai vechi vin datînd din 1969. „Milestscoe 1986”, „Dnestrovscoe 1984”, „Cabernet 1986”, „Codru 1986”, „Negru de Purcari 1986”, „Gratiesti 1986”, „Auriu 1986”, „Trandafirul Moldovei 1986” sunt vinuri care reprezintă imaginea vinificaţiei nu numai în Moldova, ci şi peste hotarele ei.
Vinurile din colecţie sunt păstrate cu nespusa grijă şi atenţie. Microclima care se creează (temperatura şi umeditatea constantă) nu fac decat să îmbunătăţească calităţile vinului. Buteliile au un design foarte special şi o etichetă originală care imită harta orăşelului vinicol subteran. Unele caze din „Colecţia de Aur” se dau în chirie, astfel cei interesaţi în mod deosebit de colecţionarea vinurilor, au posibilitatea să şi le păstreze aici.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Diagnostica a Activitatii de Marketing a IS CVC Milestii Mici.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!