Analiza Economico Financiara a Firmei SC Berlin SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA 3
1.1. NECESITATEA ANALIZEI ECONOMICO - FINANCIARE 3
1.2. CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE SI PERFORMANTELE ECONOMICO-FINANCIARE ALE INTREPRINDERII 5
1.3. BILANTUL SI POZITIA FINANCIARA A INTREPRINDERII 10
CAPITOLUL II. PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE BERLIN S.R.L. BARLAD 17
2.1. ISTORICUL SOCIETATII COMERCIALE BERLIN S.R.L. BARLAD 17
2.2. MISIUNE, OBIECTIVE SI VALORI 18
2.3. ANALIZA SWOT A SOCIETATII ANALIZATE 21
CAPITOLUL III. ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA A S.C. BERLIN S.R.L. 23
3.1. ANALIZA PERFORMANTELOR ECONOMICO - FINANCIARE ALE S.C. BERLIN S.R.L. 23
3.1.1. Analiza orizontala si verticala a contului de profit si pierdere 23
3.1.2. Analiza rezultatului net prin solduri intermediare de gestiune 28
3.1.3. Analiza ratelor de rentabilitate 41
3.2. ANALIZA POZITIEI FINANCIARE A S.C. BERLIN S.R.L. 43
3.2.1. Analiza structurii activului si pasivului bilantier 44
3.2.2. Analiza bilantului financiar 47
CAPITOLUL IV. CONCLUZII SI PROPUNERI 57
BIBLIOGRAFIE 61


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o perioada in care se vehiculeaza tot mai mult termenul de criza financiara, analiza impactului acesteia si consecintele impactului au devenit obiectivele majore al oricarei unitati.
Informatia economica reprezinta un element indispensabil al progresului fiind prezenta in toate domeniile de activitate. In contextul dezvoltarii economiei de piata si al sporirii gradului de complexitate al acesteia, informatia economica trebuie sa se dezvolte corespunzator, astfel incat sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a intreprinderilor si rezultatele activitatii economico-financiare. 
Valorificarea eficienta a informatiei economice se poate realiza doar in cadrul unui sistem informational economic in care contabilitatea este o componenta de baza. 
Activitatea contabila are o contributie importanta in economie prin continutul sau, care imbina armonios teoria abstracta cu realitatea fenomenelor studiate. Aceasta furnizeaza un sistem de informatii corelat si verificat, nelasand loc subiectivismului si promovand rigurozitate si exactitate in reflectarea fenomenelor economico-financiare. Importanta comunicarii manageriale a crescut pe masura ce firma si-a extins granitele, iar globalizarea tot mai accentuata a pietelor de capital impune utilizarea, in toata lumea, a unui limbaj unic in contabilitate, fapt realizat prin normalizare si armonizare. 
Cea mai putin costisitoare si cea mai raspandita metoda de comunicare manageriala o constituie situatiile financiare, care de fapt reprezinta nucleul sintezelor contabilitatii. Utilizatorii informatiei din situatiile financiare cauta sa aprecieze rentabilitatea intreprinderii, in general, dar si riscul de nelichiditate al acesteia. 
In contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, fiecare intreprindere, indiferent de dimensiune, sector de activitate sau forma de proprietate, se confrunta cu o serie de probleme privind cerintele mediului in care isi desfasoara activitatea, imbunatatirea performantelor economico-financiare si capacitatea concurentiala in raport cu alte intreprinderi. Analiza economico-financiara are un rol important in realizarea acestor obiective, contribuind, prin metodele si tehnicile utilizate, la cunoasterea starii diferitelor fenomene, identificarea factorilor si cauzelor care provoaca anumite disfunctionalitati si luarea masurilor corespunzatoare pentru reglarea si optimizarea rezultatelor economico-financiare ale fiecarei intreprinderi.
CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA
In conditiile unei economii de piata, fiecare societate, indiferent de marime, obiect de activitate trebuie sa isi imbunatateasca performantele economico - financiare si capacitatea concurentiala in raport cu celelalte intreprinderi aflate in concurenta. Aceasta se realizeaza prin folosirea analizei economico - financiare ca instrument al managementului intern.
1.1. NECESITATEA ANALIZEI ECONOMICO - FINANCIARE
Necesitatea analizei economico - financiare decurge din nevoia de cunoastere a fenomenelor si proceselor din economie, din viata unei societati. Prin intermediul analizei intregul este descompus in partile sale componente, dupa care acestea sunt studiate individual, se determina factorii care le genereaza si se formuleaza concluzii cu privire la prezentul si viitorul activitatii intreprinderii analizate. Sinteza reprezinta reuniunea componentelor intr-un tot unitar, iar caracterizarea deplina a unei activitati sau fenomen presupune imbinarea celor doua, ca mijloace ale cunoasterii.
Analiza economico - financiara reprezinta un instrument eficace la dispozitia factorilor de decizie din intreprindere care permite diagnosticarea starii de performanta si echilibru financiar al intreprinderii la incheierea exercitiului, propunandu-si sa stabileasca punctele tari si punctele slabe ale gestiunii financiare, in vederea elaborarii strategiei de mentinere si dezvoltare a intreprinderii. De asemenea, ea poate face obiectul preocuparilor partenerilor economici si financiar - bancari ai firmei, in vederea fundamentarii unor posibile actiuni de cooperare cu respectiva intreprindere.
Prin cunoasterea post - faptica, curenta si previzionala a activitatii agentului economic, a rezultatelor si rezervelor interne, a cauzelor care le-au generat, analiza economico - financiara contribuie la cunoasterea continua a eficientei utilizarii resurselor uname, materiale si financiare .
Analiza financiara urmareste diagnosticarea situatiilor financiare anuale pentru fundamentarea politicii economico - financiare si a strategiei intreprinderii. 
Analiza economico - financiara a evoluat mult mai ales in ultimii ani datorita diferitelor cauze printre care se numara: 
- necesitatea intreprinzatorilor de resurse financiare pentru investitiile tot mai mari, a caror analiza de rentabilitate se intinde pe mai multi ani, ceea ce a impus bancilor sau institutiilor financiare elaborarea si folosirea unor metode de analiza perfectionate in vederea acordarii sau refuzului unor credite;
- imposibilitatea bancilor de a cere garantii pentru a-si acoperi riscul de nonplata le-a obligat sa puna la punct metode de analiza a riscului economic si financiar;
- dezvoltarea mijloacelor moderne de finantare a impus aprofundarea studiului echilibrelor financiare si al costului capitalului;
- constrangerile politicii creditului, ratele inalte ale dobanzii, inflatia si variatiile cursului de schimb au acutizat problemele financiare ale intreprinderilor;
- dezvoltarea internationala a societatilor a condus la cautarea unor tehnici adaptate pentru efectuarea de comparatii intre situatiile financiare si contabile ale diferitelor tari. 
Cu ajutorul analizei economico - financiare se descopera esenta proceselor si fenomenelor economice, se determina cauzele modificarii acestora si se elaboreaza solutii de prevenire, limitare si inlaturare a acelor cauze care au efecte negative. Ajuta la fundamentarea deciziilor conducerii, dar contribuie si la elaborarea programelor de activitate, la perfectionarea acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico Financiara a Firmei SC Berlin SRL.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!