Analiza Economico-Financiara a SC Prodaliment Productie si Comert SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
MOTIVATIA, IMPORTANTA SI METODOLOGIA CERCETARII 2
1. PREZENTAREA SC PRODALIMENT SRL 4
2. PRINCIPALI INDICATORI 7
2.1 ANALIZA DE ANSAMBLU A POZITIEI FINANCIARE 7
2.2 ANALIZA LICHIDITATII SI SOLVABILITATII FINANCIARE 36
3.ANALIZA PERFORMANTELOR 43
3.1 ANALIZA DE ANSAMBLU A CONTULUI DE PROFIT SI PIERDERE 43
4.ANALIZA RISCULUI DE FALIMENT 69
4.1 ANALIZA RISCULUI DE FALIMENT PRIN METODE STATISTICE 69
5. CONCLUZII 80
REFERINTE BIBLIOGRAFICE 82


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Orice companie, indiferent de forma de organizare, de marime sau de domeniul in care isi desfasoara activitatea trebuie sa demonstreze in orice moment faptul ca este viabila, ca are capacitatea de a concura pe o piata libera si de a se adapta la mediul de afaceri in continua schimbare.
Sintetic, aceste probleme sunt reflectate de eficienta activitatilor care au la baza anumite determinari cantitativ-calitative ale factorilor de productie, maximizarea randamentului utilizarii lor. O contributie insemnata la cercetarea lor o are analiza economico-financiara, care prin abordarile si tehnicile ei concura la diagnosticarea starii diferitelor fenomene, a cauzelor lor si implicit a actiunilor de reglare si dezvoltare pe un orizont de timp.
Abordarile si tehnicile specifice analizei economico-financiare formeaza continutul prezentei lucrari, care pe langa prezentarea conceptelor generale trateaza prin exemplificare probleme de real interes pentru practica, printre care se cuvin a fi mentionate cele referitoare la: pozitia financiara si performanta, cifra de afaceri si valoarea adaugata, cheltuieli si venituri, rentabilitate, metode de baza ale evaluarii economice a intreprinderii.
MOTIVATIA, IMPORTANTA SI METODOLOGIA CERCETARII
Principalul motiv care sta la baza elaborarii prezentei lucrari este reprezentat de gradul sau ridicat de aplicabilitate la nivel practic. Este bine stiut faptul ca in orice moment cei care au influenta asupra viitorului unei companii ( fie ca este vorba de asociati, manageri, colaboratori sau salariati) trebuie sa cunoasca cel putin la modul general, sau chiar in amanunt, in functie de interesele lor, in ce tendinte se incadreaza compania respectiva, punctele sale forte si punctele slabe, aspecte care pot fi folosite in beneficiul sau si probleme de remediat. In aceasta rezida in primul rand atat motivatia, cat si importanta lucrarii de fata. In plus, pentru realizarea unei analize pertinente a unei companii la un moment dat este nevoie de cunostinte pluridisciplinare, care acopera disciplina contabilitatii (prin examinarea si formularea de opinii asupra situatiilor financiare), disciplina finantelor intreprinderii (calculul fondului de rulment, a necesarului de fond de rulment, a diferitilor indicatori ai activitatii curente), incluzand si elemente de baza din materia evaluarii (spre exemplu analiza modului in care s-a facut repartizarea creantelor si datoriilor pe termen scurt si pe termen lung). Aceasta pluridisciplinaritate constituie o provocare care a contribuit de asemenea la alegerea temei de cercetare.
Cercetarea temei s-a realizat pornind de la surse de date empirice procurate de la societatea comerciala pentru care s-au aplicat cu toate conceptele enuntate in partea teoretica a lucrarii, surse de date reprezentate de: situatii financiare pentru perioada 2003-2006, balante de verificare ale lunii decembrie pentru aceeasi perioada, grafice de rambursare a creditelor, actul constitutiv al societatii comerciale si alte dovezi ale modificarilor ulterioare la acest nivel. Conform prevederilor legale, societatea comerciala intocmeste situatii financiare simplificate. Pentru a se putea realiza o analiza mai detaliata s-au sistematizat datele din balantele de verificare in vederea intocmirii unor situatii financiare standard. Datelor obtinute in urma acestor prelucrari li s-au aplicat metode si procedee specifice stiintei in general (observarea directa, analiza comparata, sinteza, deductia, inductia), furnizate de statistica (metoda indicilor, metoda corelatiei) sau dezvoltate de stiinta economica. Documentarea privind aspectele teoretice prezentate in lucrare s-a realizat prin studiul a numeroase lucrari de profil publicate in tara sau strainatate.
Rezultatul acestor demersuri este constituit de o lucrare in care orice aspect teoretic enuntat este aplicat practic, analizat prin comparatie pe parcursul intregii perioade si prin prisma implicatiilor sale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico-Financiara a SC Prodaliment Productie si Comert SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1.Batrancea, I (2001), Analiza financiara pe baza de bilant, Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca
2.Batrancea, I, Batrancea, L, Borlea, S (2007), Analiza financiara a entitatii economice,Editura Risoprint, Cluj Napoca
3.Brezeanu, P (2003) Diagnostic financiar- instrumente de analiza financiara, Ed Economica, Bucuresti
4.Buse, L (2007), Analiza economico-financiara a firmei, Editura Sitech, Craiova
5.Georgescu N.,(1999) Analiza bilantului contabil, Editura Economica, Bucuresti
6.Ghic G., Grigorescu C. J.(2006), Analiza economico-financiara, Editura Universitara, Bucuresti
7.Greuning H. V.(2005), Standarde Internationale de Raportare Financiara, Ghid practic, Editura Irecson
8.Halpern P., Weston J. F., Brigham E.(1998), Finante manageriale, Editura Economica, Bucuresti
9.OMFP nr. 1752/17.11.2005
10.Peyrard, J. (1996), Analyse financiere, Editura Vuibert, Paris
11.www.bnr.ro 
12.www.insse.ro/cms/rw/pages/ipc.ro.do
13.www.mfinante.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!