Analiza elementelor componente ale produsului hotelier

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul 1. Conceptul de produs turistic şi elementele componente 3
1.1 Produs turistic- Produs hotelier 3
1.2 Servicii de cazare hotelieră 7
1.3 Serviciile unităţilor de alimentaţie 10
1.4 Servicii de agreement 13
Capitolul 2. Prezentarea societăţii S.C Trorusul S.A 17
2.1 Scurt istoric 17
2.2 Prezentarea activităţilor şi serviciilor oferite 18
2.3 Structura organizatorică şi prezentarea departamentelor 25
Capitolul 3. Analiza principalilor indicatori ai activităţii societăţii S.C Trotusul S.A 29
3.1 Analiza principalilor indicatori economico-financiar 29
3.2 Indicatori de sezonalitate 34
3.3 Indicatorii volumului de activitate 37
Concluzii şi propuneri 39
Bibliografi 42


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul reprezintă un fenomen economico – social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi influenţat de evoluţia acesteia. Adresându-se unor segmente largi şi răspunzând pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaşează printr-un înalt dinamism, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Complexitatea fenomenului turistic plasează într-o poziţie centrală prestatorul de servicii turistice, obligat să se implice într-un fel sau altul în toate celelalte activităţi care au atingere cu turismul. 
De fapt, pentru companiile prestatoare de servicii, activitatea se bazează pe competenţa personalului, una dintre cele mai valoroase resurse ale unei firme de turism fiind resursele umane.
Industria hotelieră, apreciată în cele mai multe ţări că o activitate autonomă, distinctă a domeniului turistic, reuneşte într-un sistem coerent toate procesele desfăşurate în unităţile de cazare generate de primirea, sejurul şi plecarea călătorului. Conţinutul acestui domeniu a evoluat pe măsura dezvoltării capacităţilor de cazare şi a implicării lor în activitatea turistică, amplificându-se cu noi funcţii şi forme de prestaţii. Studierea unei firme de turism se deosebeşte esenţial de cea a unei firme de comerţ tocmai prin faptul că produsele acesteia sunt de fapt servicii şi pentru care prima impresie, data de ambianţă, comportamentul personalului este foarte importantă. Acestea reprezintă elemente de materializare a serviciului, mod de punere în practică şi realizarea prestaţiilor.
Am ales această temă şi anume “Analiza elementelor componente ale produsului hotelier” în primul rând pentru că face parte din domeniul turismului, domeniu pe care îl refer din cele trei studiate şi anume turismul, comerţul şi serviciilor, dar care totodată le reuneşte pe toate acestea trei într-un singur concept.
Practica de specialitate din domeniul turismului pe care am efectuat-o în anul II de studiu a cântărit foarte mult în decizia mea de a alege această temă, iar workshopul de la Durau mi-a confirmat că această alegere a fost una inspirată. Un alt element care a influenţat alegerea acestei teme este şi faptul că doresc să lucrez în acest domeniu, iar prin intermediul acestei lucrări am învăţat şi aprofundat multe cunoştinţe, pe care le-am observat puse în practică la Hotelul Trorus din Oneşti, judeţul Bacău.
Obiectivele urmărite de mine în realizarea acestei lucrări sunt urmaoarele: însuşirea unei game cât mai largi de cunoştinţe din acest domeniu, analizarea fiecărui element în parte din cadrul produsului hotelier, dar şi analiza principalilor indicatori şi anume cei economico-financiari, indicatorii sezonalităţii şi indicatorii volumului de activitate. Aceşti indicatori ajuta la aprecierea performantei şi la stabilirea poziţiei financiare a oricărei societăţi din domeniul turismului şi te ajuta să îţi formezi o viziune a celor petrecute în spatele birourilor.
Lucrarea este structurata pe trei capitole şi anume: capitolul 1: Conceptul de produs hotelier şi elementele sale componente, capitolul 2: Prezentarea societăţii S.C. Trotusul S.A. şi capitolul 3 intitulat Analiza principalilor indicatori ai activităţii societăţii S.C. Trotusul S.A.
Primul capitol cuprinde noţiunile teoretice legate de problemă de analizat, plecând de la general şi anume de la produsul turistic, făcând legătura cu produsul hotelier, care este parte integrantă a produsui turistic. Apoi fiecare element al produsului hotelier şi anume serviciile de cazare, cele de alimentaţie şi cele de agrement sunt luate în parte şi analizat amănunţit.
Cel de al doilea capitol prezintă după o descriere a societăţii, caracteristicile şi totodată oferta Hotelului Trotuş în ceea ce priveşte cazarea, alimentaţia şi posibilităţile de agrement. Acest capitol reia în mare măsură conceptele care în primul capitol erau doar teoretice şi le prezintă în mod practic.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Elementelor Componente ale Produsului Hotelier.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

Anastasiei B, (2004), Marketing turistic, Editura Tehnopres, Iași
Balaure V, Cătoiu I., Vegheș C. (2005), Marketing turistic, Editura Uranus, București
Baron P., Neacșu N., Snack O. (2006), Economia turismului, Editura Pro Universitaria, București;
Butnaru G.I., Niță V. (2010), Gestiune Hoteliera, Editura Tehnopress, Iași;
Draica C., (2003), Turism internațional. Practici de elaborare și distribuție a produsului turistic, Editura All Beck, București;
Ferent E. (2007), Economia și managementul turismului, Editura Politehnium, Iași;
Iațu C., Muntele I. (2006), Geografia Turismului, Editura Sedcom Libris, Iași;
Jugănaru I.D., Stănciulescu G.(2006), Animația și animatorul în turism, Editura Uranus, București;
Kolb B.M. (2009), Tourism marketing for cities and towns, Editura Elsevier, SUA
Lămătic G. (2010), Unitățile de alimentație publică – organizare și funcționare, Editura Blue Sim & Co, Iași
Lupu N. (2005), Hotelul - Economie si Management, Editura All Beck, București;
Medlik S. (2001), The Businessof Hotels, Editura Biddles Ltd, Marea Britanie;
Micu C., Stănciulescu G.(2009), Economie și gestiune în turism, Editura C.H. Beck, București
ORDIN nr. 636 din 12 mai 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice [http://www.turism.gov.ro/ro/site/3/cadru-legislativ-general]


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!