Analiza evoluției flotei de transport maritim la nivelul UE

Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL 1
CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND NOILE TEHNOLOGII IN TRANSPORTUL MARITIM
1.1. Concepte tehnologice in transportul maritim
In industria navala au fost introduse noi tehnologii, dintre acestea vor fi prezentate conceptul internetul lucrurilor si internetul navelor.
Conceptul internetul lucrurilor (IoT) utilizeaza elemente cum ar fi: baza de date, cititor, cip si un sistem GPS. Acestea urmaresc in detaliu fiecare operatiune desfasurata in transporturi. 
In lantul logistic datele pasive sunt tranformate in inteligenta tinta a afacerii. Acest lucru imbunatateste comenzile primite, precizia, performanta generala si previzibilitatea.
Odata cu dezvoltarea stiintei si a tehnologiei, perceptia traficului, comunicarea, procesarea informatiilor, inteligenta artificiala si sistemul de informatii privind transportul maritim au devenit importante in sprijinirea realizarii acestuia de aceea este propus internetul navelor (IoV) pentru a integra toate aceste tehnologii avansate intr-o platforma care sa raspunda cerintelor transporturilor internationale si regionale. Scopul este de a analiza modul in care sa beneficieze pentru a imbunatati eficienta si siguranta transportului maritim si promovarea dezvoltarii transportului. IoV este introdus si in arhitectura navelor. 
Pentru analizare datelor s-a dezvoltat aplicatia cu numele de Cloud Bases Solution care este instalata in departamentul de control si astfel containerele de exemplu pot fi repozitionate fara costuri suplimentare. Exista combinatia de aplicatii si servicii bazate pe cloud ce permite companiilor de transport sa raspunda si sa gaseasca o solutie rapid. Alta aplicatie, Connected Applications necesita un mijloc fiabil si eficient de transmitere a datelor. Dar progresele tehnologice vor permite aplicatiilor sa transmita date intre ele. 
Desi schimbul electronic de date a fost folosit ca o comunicare pentru o perioada lunga de timp in industria navala, transmisia de date a fost compromisa din cauza standardelor si formatelor.[19] 
90% din miscarea comerciala se realizeaza pe calea navala datorita costului ridicat al transportului aerian. Inainte de a aparea nave complet autonome, se incearca cele controlate de la distanta care pot fi directionate de la un centru de comanda. 
Datorita dezvoltarii tehnologiilor si voiajele pot fi imbunatatite in privinta mentenantei si managementul, care pun in evidenta modul preventiv atunci cand operatiunile sunt intrerupte, sau pot fi imbunatatite economic pentru a oferi plus de valoare solutiilor inteligentei artificiale. 
Industria este motivata economic, avand in vedere ca inteligenta artificiala (AI) actioneaza ca o punte tehnologica ce face legatura intre eficienta, rezultatele financiare si de mediu in cadrul conectivitatii[13]
Conectivitatea IoT poate transforma operatiunile zilnice in retele logistice. Astfel se reduc problemele cum ar fi: perioadele de intrerupere sau procesele de rationalizare, de exemplu portul Rotterdam unde exista un flux continuu privind navele in doc, macarale si containere. Terminalul functioneaza la capacitate maxima, inregistrand o productivitate a containerelor cu 25-50% mai mult decat oricare alt port concurent 
Conectivitatea a fost sustinuta de furnizorul de retea Ericsson. La sfarsitul anului 2017 compania Cargotec din Finlanda, a semnat un acord cu Orange Business Services pentru a dezvolta o retea globala de manipulare. Cargotec este de acord sa foloseasca conectivitatea pentru a mentine bunurile in miscare eficienta si in siguranta. Orange Business Services intentioneaza sa integreze inteligenta, isi propune sa devina lider in manipularea inteligenta a marfurilor.[15]
Inteligenta artificiala conecteaza date si operatiuni de orientare proactiva pentru a mentine navele cat mai mult in miscare folosind datele dintr-un lant de informatii conectat la toate sursele externe aceasta indruma capitanii navelor sa ia decizii mai profitabile in functie de conditiile meteo, de timpul de incarcare a porturilor sau de congestionarea rutelor.
Conectivitatea prin satelit foloseste sateliti pentru a lega echipamente, sisteme, masini sau orice contine transmitator de date. 
Maersk este compania care beneficiaza de lantul de aprovizionare lider in tehnologia de urmarire si monitorizare a containerelor si terminalelor automate. 
Pentru un serviciu total, companiile vor avea nevoie de conectivitate pentru a urmari si a asigura atat marfa cat si echipamentele. Armatorii care doresc sa beneficieze de operarea navelor intr-un mod actual vor avea nevoie de aceasta tehnologie de conectivitate prin satelit si de monitorizare la distanta.
Pe langa dezvoltarea de date si IoT se adauga IoV pentru a aborda arhitectura, caracteristicile si aplicatiile navelor. Constructia sistemul IoV se afla inca in stadiul de pregatire.


Fisiere în arhivă (2):

  • Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE.docx
  • Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE.ppt

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

[1] Agnieszka T., Sylwia W., Risk assessment issues in the process of freight transport performance, Wroclaw University of Science and Technology, 2017
[2] Markus F., Frank T., Digitization in maritime logistics -- What is there and what is missing?, Germany Osnabrueck University , 2017
[3] Nicolae F., Logistica portuara, E-learning Platform of Naval Academy Mircea cel Batran Pres, 2019, www.adlanmb.ro 
[4] Zhe T., Fushun L., Zhixiong L.., Reza M., Yingchun X., The Development of Key Technologies in Applications of Vessels Connected to the Internet, China, Ocean University of China; Iowa State University,USA, 2017
[5] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2016
[6] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2017
[7] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2018
[8]www.researchgate.net/publication/280312588_PLANNING_AND_ORGANIZATION_OF_PRODUCTION_IN_THE_SHIPYARDS
[9]www.researchgate.net/publication/317636923_KEY_TRENDS_IN_THE_GLOBAL_PORT_DUE_TO_TRAFFIC_VOLUMES
[10]www.researchgate.net/publication/326776380_Port_reform_-_key_aspect_of_globalization
[11]www.researchgate.net/publication/326776464_The_quality_of_port_services_-_an_important_factor_in_port_competition
[12] www.en.wikipedia.org/wiki/Maersk_Line#Fleet
[13] www.floship.com/5-ways-technology-is-disrupting-the-shipping-industry/
[14]www.marinemec.com/news/view,ai-machine-learning-and-maritime-sustainability_55703.htm
[15]www.marinemec.com/news/view,iot-takes-maritime-beyond-just-ships_50214.htm
[16]www.mckinsey.com/industries/travel-transport-and-logistics/our-insights/the-future-of-automated-ports
[17]www.portofconstantza.com/apmc/portal/static.do?package_id=st_generale&x=load
[18]www.raconteur.net/finance/technology-digital-port
[19]www.shippingandfreightresource.com/5-technologies-shaking-freight-industry/
[20]www.ship-technology.com/features/smart-ports-increasing-efficiency-cutting-costs/
[21] www.vesseltracking.net/ship/magleby-maersk-9619957
[22] www.vesseltracking.net/ship/venta-maersk-9775763


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!