Analiza Experimentala a unor Repere Metalice cu Compozitii Chimice din Sistemul de Aliere Fe3C Aflate in Componenta unui Distribuitor al Fluxului de Presiune

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I . Introducere .4
CAPITOLUL II . Analiza structurala.5 
2.1 Oteluri carbon.5
2.2 Oteluri mediu aliate pentru constructii de masini.10
2.3 Oteluri pentru rulmenti.15 
2.4 Fonte maleabilizate.16 
CAPITOLUL III . Tratamentul termic al materialelor.24
3.1 Imbunatatirea.24 
3.1.1 Calirea martensitica volumica.24 
3.1.2 Revenirea inalta.38 
3.2 Revenirea joasa.42 
3.3 Maleabilizarea fontelor albe.43
CAPITOLUL IV . Metode de cercetare.49
4.1 Determinarea compozitiei chimice.49 
4.2 Determinarea duritatii.53 
4.2.1 Duritatea Brinell.54
4.2.2 Duritatea Rockwell.60
4.3 Analiza microscopic.64
4.3.1 Microscopul optic.64 
4.3.2 Pregatirea probelor.68 
CAPITOLULV . Lucrari experimentale.71 
5.1 Determinarea compozitiei chimice.71 
5.1.1 Aparatura folosita.71 
5.1.2 Rezultate compozitie chimica.72 
5.1.3 Stabilirea marcilor de material conform STAS.72 
5.1.4 Poze macroscopice.73
5.2 Determinarea duritatii.74 
5.2.1 Aparatura folosita.74 
5.2.2 Rezultate experimentale obtinute.75 
5.3 Analiza microstructurii.76 
5.3.1 Prezentarea microscopului.76 
5.3.2 Prezentarea microstructurii.76 
CAPITOLUL VI . Stabilirea tipului de tratament termic aplicat materialelor
6.1 Tabel centralizat.77
6.2 Diagrame de tratament termic.78
CAPITOLUL VII . Concluzii.80
CAPITOLUL VIII . Bibliografie.82


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I . Introducere
Dezvoltarea principalelor ramuri industriale , metalurgia ; constructia de masini ; chimia ; energetica ; electrotehnica si electronic ; constructiile ; transporturile ; in anii revolutiei tehnico-stiintifice impugn o cunoastere corespunzatoare a fundamentelor stiintifice care stau la baza producerii , prelucrarii si utilizarii metalelor si aliajelor . Ponderea insemnata a materialelor metalice in productia industriala a tarii noastre este un rezultat al politicii de industrializare si dezvoltare al Romaniei . Ca rezultat al acestei politici la sfarsitul anului 1978 productia anuala de otel in tara noastra era de aproape 12 milioane de tone si cea de aluminiu de peste 200 mii de tone , reprezentand circa 550 kg de otel , respective 10 kg de aluminiu , pentru fiecare locuitor al tarii . Materialul metallic are o importanta deosebita deoarece acesta este incorporat , astazi , in masini , aggregate , instalatii , aparate , etc . 
Cresterea in ritm sustinut a economiei nationale implica dezvoltarea continua a ramurilor producatoare si prelucratoare ale industriei metalurgice precum si a industriilor beneficiare de material metallic , cu valorificarea plenara a metalelor si aliajelor . Ca urmare a progreselor din metalurgia extractiva si prelucratoare au fost puse la dispozitia tehnicii actuale o gama vasta de material metalice capabile sa raspunda exigentelor din domeniul constructiilor de masini , al transporturilor , energeticii , industriei chimice , constructiilor aerospatiale , tehnicii nucleare , electronicii , etc . In acest efort de dezvoltare , " studiul metalelor " , ca ramura a metalurgiei fizice teoretice si aplicate , se constituie ca o disciplina de invatamant informativa si formativa pentru toate categoriile de ingineri . 
Dezvoltarea continua a tuturor ramurilor industriei metalurgice si a constructiilor de masini impune , pe de o parte , cresterea si diversificarea productiei de semifabricate si piese metalice , iar pe de alta parte , valorificarea plenara a metalelor si aliajelor . Tratamentele termice si termochimice au un rol deosebit de important intre operatiile tehnologice de prelucrare a metalelor si aliajelor prin turnare , deformare plastic , aschiere , taiere , etc , sub forma de semifabricate , piese si scule , asigurand , prin modificarea compozitiei chimice si fizice , valorile prescrise pentru caracteristicile mecanice , fizice sau chimice , corespunzator conditiilor de prelucrare ulterioara sau de solicitare in exploatare . 
In comparatie cu alte procese tehnologice de prelucrare la cald a metalelor si aliajelor in totalul costurilor operatiilor proceselor tehnologice de tratamente termice si termochimice , costurile privind materiile prime , materialele si manopera au o pondere foarte mica in comparatie cu costurile privind energia termica . Eficienta tratamentelor termice si termochimice se reflect , la metalurgistul prelucrator si la constructorul de masini si utilaje , prin micsorarea greutatii subansamblurilor si ansamblurilor si prin marirea durabilitatii si sigurantei in exploatare. Acest obiectiv este corelat si cu cel privitor la reducerea consumului de energie termica si cresterea productivitatii utilajelor si suprafetelor de productie in sectiile si sectoarele de tratamente termice si termochimice . 
Pe de alta parte , utilizarea rationala a materialelor metalice implica valorificarea tuturor caracteristicilor tehnologice si de exploatare a acestora . Acest lucru este posibil prin modificari controlate ale structurii , modificari care se pot realize numai prin tratamente termice si termochimice . 
CAPITOLUL II . Analiza structurala
2.1 Oteluri carbon
In practica sunt foarte mult utilizate aliajele fierului cu carbonul . Aceste aliaje se impart pe baza diagramei fier-carbon in oteluri si fonte , otelurile fiind aliajele care contin carbon de la 2,08 respectiv 2,11 % ( punctul E' respectiv E al diagramei fier-carbon ) , iar fontele , aliajele care contin mai mult de 2,08 respectiv 2,11 % C . 
Potrivit diagramei fier-carbon , otelurile se impart in oteluri hipoeutectoide si oteluri hipereutectoide , primele continand de la 0 la 0.77 % C iar ultimele de la 0,77 la 2,11 % C . Otelurile cristalizeaza dupa sistemul Fe-Fe0C ; ele sint formate din ferita si cementita . Un otel are proprietati intermediare , proprietati ce caracterizeaza ferita si cementita , adica in comparatie cu ferita este mai dur si mai putin plastic decit aceasta , dar nu atit de dur si de fragil ca cementita .


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Experimentala a unor Repere Metalice cu Compozitii Chimice din Sistemul de Aliere Fe3C Aflate in Componenta unui Distribuitor al Fluxului de Presiune.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!