Analiza Fluxurilor Financiare si Elaborarea Tabloului de Finantare la SC Hidroserv Sebes SA

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL 1. ASPECTE GENERALE PRIVIND ANALIZA FLUXURILOR FINANCIARE
1.1 Importanta analizei fluxurilor financiare 6
1.2 Abordarea echilibrului financiar 7
CAPITOLUL 2. ASPECTE TEORETICE, METODOLOGICE SI LEGISLATIVE ALE FLUXURILOR FINANCIARE
2.1 Fluxurile financiare si conexiunea lor 12
2.2 Clasificarea fluxurilor financiare 14
2.3 Calculul indicatorilor echilibrului financiar 17
2.4 Determinarea fondului de rulment 20
2.5 Nevoia de fond de rulment 24
2.6 Notiunea de trezorerie 27
CAPITOLUL 3. STUDIU DE CAZ: ANALIZA FLUXURILOR FINANCIARE LA S.C. "HIDROSERV" SEBES S.A. SI ELABORAREA TABLOULUI DE FINANTARE 
3.1 Analiza situatiei nete 31
3.2 Analiza fondului de rulment 35
3.3 Analiza necesarului de fond de rulment 41
3.4 Analiza trezoreriei nete 44
3.5 Analiza ratei finantarii stabile 46
3.6 Analiza ratei finantarii globale 48
CONCLUZII SI PROPUNERI 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In cadrul economic, politic, social si juridic al oricarei tari, un rol important revine mecanismului financiar prin intermediul caruia se urmareste conducerea si reglarea proceselor economice in concordanta cu interesele nationale.
O componenta esentiala a mecanismului financiar o constituie fondul de resurse financiare publice, in cadrul caruia locul central ii revine fondului bugetar, care reflecta nevoile de resurse la nivelul societatii si posibilitatile de acoperire a acestor nevoi.
Sistemul bugetar national prezinta previziunea pentru o anumita perioada (de regula un an) atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor statului, ale unitatilor administrativ teritoriale si ale institutiilor publice de interes national sau local. Pe de o parte sistemul bugetar este un instrument al statului pentru realizarea politicilor sale economice si pe de alta parte un instrument de informare a opiniei publice si de control din partea Parlamentului in domeniul finantelor publice cu privire la veniturile si cheltuielile cuprinse in cadrul tuturor categoriilor de bugete mentionate.
Potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, modificata si completata, Regulamentul de punere in aplicare al acesteia prin HG nr. 704/1993 in tara noastra exercitiul bugetar coincide cu un an calendaristic, respectiv se initiaza la data de 1 ianuarie si se incheie la 31 decembrie, cu exceptia primului an de activitate, cand acesta incepe la data infiintarii unitatii patrimoniale.
Inchiderea exercitiului bugetar constituie ocazia cu care institutiile publice au obligatia sa intocmeasca documente de sinteza si raportare contabila, cunoscute sub denumirea de situatii financiare, care prin continutul si functiile pe care le indeplinesc reprezinta un instrument deosebit de important in programul de fundamentare al deciziilor privind dirijarea activitatii curente si de perspectiva.
Cresterea gradului de complexitate a activitatii economice a intreprinderilor, in contextul mecanismelor pietei, are implicatii profunde in procesul de conducere, care nu se poate realiza pe baza de rutina, ci pe o studiere atenta a realitatii, pe o analiza stiintifica care sa faciliteze adoptarea deciziilor corespunzatoare.
Integrata in activitatea de conducere a firmei- indiferent de forma de proprietate- analiza economico- financiara constituie un instrument a carui utilitate este validata pe deplin de teoria, dar in special de practica economica.
Prin esenta ei, activitatea de conducere, indiferent de nivelul la care se exercita si de domeniul pe care il vizeaza, implica cunoasterea temeinica a situatiei date, a intregului complex de cauze si factori care o determina, fapt care se realizeaza prin intermediul analizei economico- financiare.
Abordarea intregii problematici este subordonata cerintelor managementului intern al intreprinderii, care trebuie sa asigure utilizarea eficienta a intregului potential de care dispune in vederea sporirii rentabilitatii. In acelasi timp, metodologia prezentata constituie un cadru de elaborare a problematicii firmei, prin prisma obiectivelor si scopurilor unor subiecti din afara firmei, care sunt interesati sa cunoasca activitatea acesteia.
Ca activitate practica, analiza economico-financiara are un caracter permanent, indifernt daca se efectueaza de un organism (compartiment) din interiorul intreprinderii sau din afara acesteia si nu constituie un scop in sine, ci un mijloc pentru realizarea unui obiectiv. Prin analiza se ofera solutii pentru fundamantarea deciziilor. 
Tratarea fluxurilor financiare pentru determinarea locului firmei in mediul economico-social, intr-o maniera generala evoca ideea de armonie dintre diferitele elemente ale unui sistem, ceea ce in domeniul financiar reprezinta armonizarea resurselor cu nevoile. Echilibrul financiar poate fi definit prin capacitatea intreprinderii de a-si asigura din incasarile sale plata fara intrerupere a datoriilor curente generata de realizarea obiectului sau de activitate sau de legislatia fiscala, astfel incat, aceasta sa poata evita riscul de faliment.
Lucrarea intitulata ,,Analiza fluxurilor financiare si elaborarea tabloului de finantare la S.C. HIDROSERV SEBES S.A.", prezinta in capitolul 1 obiectul de activitate al societatii, structura organizatorica, structura fortei de munca, evolutia capitalului social si evolutia cifrei de afaceri.
In capitolul 2 am prezentat aspectele teoretice, metodologice si legislative ale fluxurilor financiare..
Capitolul 3 prezinta studiul de caz in care am facut analiza situatiei nete, a fondului de rulment si a necesarului lui, a trezoreriei nete, a ratei finantarii stabile si finantarii globale.
CAPITOLUL 1.
ASPECTE GENERALE PRIVIND ANALIZA FLUXURILOR FINANCIARE 
1.1. IMPORTANTA ANALIZEI FLUXURILOR FINANCIARE
Asa cum se prezinta in zilele noastre, economia este rezultatul unui generat evolutiv si al dezvoltarii schimbului reciproc de activitati de la forme inferioare la cele superioare. Intr-un asfel de cadru se dezvolta si actioneaza intreprinderile, care vor aborda, generate de profilul lor de activitate problemele de gestiune financiara ori de cate ori efectueaza o operatiune care priveste aprovizionarea, detinerea sau cedarea de titluri de moneda. 
In procesul cunoasterii, o metoda de cercetare indispensabila o reprezinta analiza, prin intermediul careia se creaza nu numai posibilitatea cercetarii lucrurilor si a fenomenelor, ci se descopera structura, se verifica si se stabilesc legaturile de cauzalitate, factorii care le genereaza si se pot lua decizii pentru activitatile viitoare. In toate domeniile stiintei, analiza joaca rolul unui mijloc necesar cunoasterii ca metoda de cercetare. 
In Romania ultimilor ani, stiinta economica a facut pasi seriosi inainte in ceea ce priveste perfectionarea metodelor de analiza economico-financiara a intreprinderilor in generatia trecerii la economia de piata. A fost deschis un camp larg cercetarilor in domeniul economic si au fost generate procedee si concepte noi de analiza utilizate in tarile cu o economie de piata avansata cum ar fi: fondul de rulment, necesarul sau deficitul de fond de rulment, fluxul de numerar, etc.
O analiza economico-financiara pertinenta este indreptata catre evaluarea aptitudinii intreprinderii de a genera surplusuri monetare care ii garanteaza echilibrul financiar si dezvoltarea. Importanta structurii patrimoniale este data de echilibrul financiar care poate fi definit prin capacitatea intreprinderii de a-si asigura plata fara intrerupere a datoriilor contractate anterior, a datoriilor curente generate de realizarea obiectului de activitate, sau de legislatia fiscala, din incasarile sale, asfel incat aceasta sa poata evita riscul de faliment. Mentinerea echilibrului financiar constituie conditia esentiala a supravietuirii intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Fluxurilor Financiare si Elaborarea Tabloului de Finantare la SC Hidroserv Sebes SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Bernard Colasse, L'analyse Financiere De L'entreprise, La Decouverte, Paris, 2003
Maria-Andrada Georgescu, Administrarea finantelor publice si a bugetului, Editura Pro Universitaria, 2011
Marin Dumitru, Finantele intreprinderii, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2008.
Mariana-Elena Balu, Analiza economic-financiara, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2007.
Morosan Iosefina, Analiza economico-financiara, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2008.
Morosan Iosefina, Analiza economico-financiara, Probleme rezolvate, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2008.
Niculescu Maria, Diagnostic economic, Editura Economica, Bucuresti, 2003.
Niculescu Maria, Diagnostic financiar, Editura Economica, Bucuresti, 2003.
Paul McKoen, Leo Gough, The finance Manual, Financial time management, London, 1997.
State Violeta, Determinarea starii financiare a intreprinderii, Editura Biblioteca, Targoviste, 2006.
Stefanescu Aurelia, Performanta financiara a intreprinderii, intre realitate si creativitate, Editura Economica, Bucuresti, 2005.
Valceanu Gh. s.a., Analiza economico-financiara, Editura Economica, Bucuresti, 2005.
Ordinul Ministerului Finantelor nr. 3055/2009 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, ,,Monitorul Oficial al Romaniei", Partea I, nr. 766 din 10 noiembrie 2009.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!