Analiza Indicatorilor de Performanță

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
CAPITOLUL I: Prezentarea Băncii Comerciale Carpatica 4
1. Istoric şi informaţii generale 4
2. Organizare şi conducere 6
3. Aspecte legate de resursele umane 9
4. Activitatea comercială 10
5. Descrierea situaţiei concurenţiale şi a cotei de piaţă 13
6. Dependenţa băncii faţă de un client/grup de clienţi 14
7. Diagnosticul financiar al BC Carpatica 15
7.1 Evoluţia macroeconomică a sistemului financiar-bancar 15
7.2 Elemente de evaluare generală 16
7.3 Situaţia financiar-contabilă a băncii 18
CAPITOLUL II: Analiza indicatorilor de performanţă financiară 22
1. Definirea conceptului de performanţă 22
2. Definirea şi calculul indicatorilor de performanţă 26
2.1. Indicatori semnificativi ai contului de rezultate 27
2.2 Sistemul ratelor de expresie a performanţelor bancare 28
Concluzii 43
Anexe 45
Bibliografie 51


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Sistemul bancar este un segment indispensabil în cadrul economiei, avându un rol important în cadrul pieţei financiare. Buna funcţionare a întregii economii este indisolubil legată de crearea unui sistem bancar funcţional, performant, bine consolidat. În aceste condiţii, monitorizarea performanţelor tuturor entităţilor economice a obţinut un rol din ce în ce mai important. Această monitorizare devine vitală în condiţiile în care mediul financiar-bancar este supus unei concurenţe înverşunate şi unor riscuri variate şi necunoscute care pot avea o influenţă negativă asupra activităţii.
Am ales această temă ca urmare impactului pe care îl au instituţiile bancare în cadrul sistemului economic, precum şi a necesităţii stabilirii unui sistem de diagnosticare a activităţii acestora, sistem care să reprezinte baza stabilirii unor soluţii în cazul producerii unor riscuri neprevăzute. De asemenea, subiectul cercetării este motivat şi de situaţia economică actuală, instrumentele de măsurare a performanţei necesitând perfecţionare continuă.
Obiectivul principal al acestei lucrări a fost stabilirea unui set de indicatori de măsurare a performanţelor unei instituţii bancare, având drept suport situaţiile financiare ale Băncii Comerciale Carpatica, care să demonstreze necesitatea stabilirii unui model de analiza a rezultatelor activităţii.
În primul capitol al acestei lucrări, respectiv „Prezentarea Băncii Comerciale Carpatica”, am descris activitatea băncii, în dinamică, pentru a creiona o imagine de ansamblu a acestei instituţii.
Capitolul II, „Analiza indicatorilor de performanţă financiară”, prezintă, pe lângă o scurtă definire a conceptului de performanţă corelat cu cel de risc, obiectivul propus al acestei lucrări, respectiv identificarea acelor indicatori care reflectă cel mai bine performanţa unei instituţii bancare. 
Acest proiect de cercetare se încheie cu prezentarea recomandărilor stabilite pe baza rezultatelor obţinute în urma calculării indicatorilor de performanţă financiară, precum şi a concluziilor generale desprinse din lucrare.
CAPITOLUL I
Prezentarea Băncii Comerciale Carpatica
1. Istoric şi informaţii generale
Banca Comercială Carpatica S.A şi-a început activitatea în data de 15 iulie, anul 1999, cu sediul central în Sibiu, fiind o bancă privată autorizată de către Banca Naţională a României să efectueze operaţiuni financiar-bancare astfel încât să ofere persoanelor fizice şi juridice o gamă cât mai completă de servicii bancare. 
Încă de la momentul înfiinţării, BC Carpatica şi-a propus promovarea inteligenţei autohtone, a capitalului uman şi financiar, dovedind transparenţă, operativitate şi adaptabilitate în rezolvarea problemelor partenerilor săi de afaceri. Potrivit raportului anual din 2008, misiunea băncii este de a-şi consolida imaginea de bancă românească, cu vocaţie naţioanlă, care se impune printr-un spirit european, punând la dispoziţia clienţilor- în special întreprinderilor mici şi mijlocii şi populaţiei - o gamă diversificată de produse şi servicii. De-a lungul timpului, BC Carpatica şi-a definit un set de valori propriu, care a fost adoptat şi împărtăşit de toţi angajaţii băncii.
BC Carpatica s-a remarcat pe piaţa bancară oferind, atât persoanelor fizice cât şi celor juridice, produse şi servicii de bună calitate, adaptate cerinţelor clienţilor, rapiditate în efectuarea operaţiunilor prin intermediul unor proceduri necomplicate şi flexibilitate în afaceri. În politica băncii, clientul reprezintă un partener egal de afaceri. Acest lucru este benefic pentru creşterea încrederii populaţiei în serviciile oferite de bancă.
Potrivit rapoartelor BNR din anul 2010, BC Carpatica face parte din categoria băncilor cu capital majoritar privat autohton, alături de Banca Transilvania, Libra Bank şi Banca Comercială Feroviară, şi se situează pe poziţia a doua în această categorie, în funcţie de activul net bilanţier, după Banca Transilvania.
Pentru a asigura o ofertă diversificată de servicii financiare eficiente, s-a luat decizia consolidării unui grup financiar puternic, în cadrul caruia BC Carpatica este piesa centrală. 
Grupul are următoarea structură:
- SSIF Carpatica Invest SA: societate de servicii de investiţii financiare, înfiinţată în anul 1996. Conform datelor Bursei de Valori din Bucureşti, la sfârşitul anului bursier 2007 este clasată în topul primelor 10 companii de brokeraj din ţară;
- S.C. Carpatica ASIG S.A: societate înfiinţată în anul 1996, cu capital integral privat, facând parte iniţial din puternicul Holding Atlassib; în prezent, societatea dispune de un portofoliu vast de asigurari generale;
- Romticket: furnizor de servicii în domeniul tichetelor de masă; a devenit parte afiliată în anul 2006;
- S.C. Carpatica Life SRL: societate de brokeraj pe piaţa pensiilor private fondată în anul 2007, societatea fiind autorizată pentru toate tipurile de fonduri private de pensii;
- SAI Carpatica Asset Management S.A: înfiinţată în luna august 2007, este cea mai tânără membră a Grupului, şi are ca obiect de activitate administrarea investiţiilor şi a portofoliilor individuale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Indicatorilor de Performanta.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!