Analiza Instalatiilor de Franare la Autovehiculele Militare

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.
Securitatea la trafic la viteze mari este asigurata intr-o mare masura de eficacitatea instalatiei de franare.
Eficienta cursei de franare se determina dupa o apreciere a cursei de franare sau cu timpul miscarii autovehiculului pana la oprirea deplina. Cu cat mai mare este eficacitatea franelor, cu atat mai mare este viteza sigura, pe care si-o poate permite soferul, si cu atat mai mare este viteza autovehiculului pe ruta.
Franarea este necesara nu numai pentru oprirea rapida a autovehiculului la aparitia brusca a unui obstacol, ci si ca un mijloc de influenta asupra vitezei.
Structura dirijarii cu franele si cerintele catre ea sunt reglementate de GOST-22895- anul 1995.
Conform acestor cerinte instalatia de franare trebuie sa aiba in componenta patru sisteme: de lucru, de rezerva, de parcare si auxiliara. Sistemele pot avea elemente comune, insa si nu mai putin de doua independente.
Fiecare din aceste sisteme include in sine mecanisme de franare, ce asigura rezistenta deplasarii autovehiculului, si comanda franelor, necesara pentru dirijarea cu ele.
Pana in prezent la autovehiculele cu doua punti a autovehiculelor militare se folosea instalatia de franare cu tambur si garnitura si numai in ultimii ani a aparut tendinta de utilizare a instalatiilor de franare cu discuri la rotile din fata a autovehiculelor, deoarece acest mecanism are multe prioritati:
o Fiabilitate inalta;
o Coeficient inalt de eficacitate la franare;
o Stabilitate inalta.
In acest proiect de diploma voi propune un autovehicul cu capacitati inalte de franare (instalatie de franare cu discuri la puntea din fata). 
Utilizarea franelor cu discuri de asemenea permite micsorarea masei instalatiei de franare. Aplicand-o putem micsora masa autovehiculului cu aproximativ - 10%, volumul de lucru la confectionare cu - 13%, sine costul cu - 6%, asigurand concomitent o stabilitate si dirijare mai buna. 
2. ANALIZA INSTALATIILOR DE FRANARE LA AUTOVEHICULELE MILITARE.
2.1. Cerintele, clasificarea, utilizarea instalatiilor de franare la autovehiculele contemporane.
Catre comanda de franare a autovehiculului, ce serveste pentru micsorarea vitezei, inclusiv pana la oprirea deplina si fixarea lui pe loc la parcare, sunt inaintate cerinte majore, deoarece comanda de franare este un mijloc principal de asigurare a securitatii active a autovehiculului. Cerintele catre instalatiile de franare sunt reglementate de GOST 22895-95 si regulile internationale de circulatie pe drumuri.
Cerintele catre instalatia de franare sunt urmatoarele:
1. cursa maximala de franare, incetinirea vitezei la maximum in corespundere cu cerintele GOST - 22895 - 95, la autovehiculele pentru pasageri si camioanelor in dependenta de tipul incercarilor.
2. pastrarea stabilitatii in timpul franarii (criteriile stabilitatii sunt: devierea liniara, devierea unghiulara, unghiul declinarii autotrenului.).
3. stabilitatea proprietatilor de franare la multiple franari. 
4. timp minimal la actiunea comenzii de franare.
5. proportionalitate dintre efortul la pedala si momentul comenzii.
6. instalatia de franare trebuie sa actioneze in scurt timp - efortul la pedala franei in dependenta de destinatia mijlocului de transport trebuie sa fie in diapazonul 500...700N, cursa pedalei franei 80...180mm. 
7. absenta zgomotelor in timpul franarii.
8. fiabilitatea tuturor elementelor in instalatia de franare, elementele principale (pedala franei, cilindrul principal de franare, robinetul de franare si altele) trebuie sa aiba o duritate garantata, dotata cu sistema de semnalizare, ce informeaza soferul despre defectiunile instalatiei de franare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Instalatiilor de Franare la Autovehiculele Militare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!