Analiza Juridica a Constructiei Site-urilor de Internet - Politici si Practici de Utilizare

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Introducere
2. Capitolul I: Constructia site-urilor de Internet
2.1. Domeniile Internet
2.1.1. Notiunea ,,domeniu Internet"
2.1.2. Limitele dreptului de folosinta a unui domeniu .ro
2.1.3. Litigiul ,,airfrance.ro"
2.1.4. Typosquatting-ul
2.1.5. Concluzii
2.2. Contracte informatice in constructia site-urior de Internet
2.2.1. Natura juridica a contractelor informatice
2.2.2. Conditii de validitate a contractelor informatice
2.2.3. Negocierea contractelor informatice
2.2.4. Contractul de gazduire
2.2.5. Contractul de design si dezvoltare
2.3. Realizarea continutului informational al unui site web
2.3.1. Notiuni fundamentale
2.3.2. Probleme legale ce apar in utilizarea link-urilor
2.3.3. Cuvinte cheie si meta tag-uri
2.3.4. Protectia juridica a serviciilor bazate sau constand in accesul conditionat
3. Capitolul II: Politici si practici de utilizare
3.1. Sfera privata in Internet
3.1.1. Notiuni fundamentale
3.1.2. Posta electronica la locul de munca
3.1.3. Spaming-ul
3.1.4. Protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date in reglementarea Legii nr. 677/2001
3.2. Comertul electronic
3.2.1. Notiuni generale
3.2.2. Arhitectura unui sistem de comert electronic
3.2.3. Contractele electronice
3.2.4. Comunicarile comerciale efectuate prin posta electronica
3.2.5. Implicatiile aplicatiilor peer-to-peer in legislatia romaneasca
3.3. Semnatura electronica
3.3.1. Notiuni generale
3.3.2. Semnatura electronica ca mijloc de proba
3.4. EGuvernarea si EDemocratia
4. Concluzii
5. Anexe
6. Bibliografie
,,Imperiile viitorului sunt imperiile mintii."
Winston Churchill


Extras din licenta Cum descarc?

1.Introducere
Omenirea a progresat in ultimii 50 de ani mai mult decat in orice alta perioada a istoriei sale. Informatia si informatica constituie prezentul si viitorul pentru ca aproape orice sfera a societatilor moderne este strans legat de tehnologia informatiei.
Odata cu aparitia Internetului, o ,,noua revolutie industriala" este pe cale sa rastoarne viziunea traditionala asupra difuzarii informatiei si, mai larg, asupra comunicarii in general. Se vorbeste din ce in ce mai des despre ,,Societatea Informationala", acest concept definind o economie si o societate in care colectarea, stocarea, prelucrarea, transmisia, diseminarea si utilizarea cunostintelor si informatiilor, inclusiv dezvoltarea tehnicilor de comunicatie interactiva, joaca un rol esential. Societatea informationala reprezinta o noua etapa a civilizatiei umane, un nou mod de viata calitativ superior care implica folosirea intensiva a informatiei in toate sferele activitatii si existentei umane, cu un impact economic si social major. Societatea informationala permite accesul larg la informatie al membrilor sai, un nou mod de lucru si de cunoastere, amplifica posibilitatea globalizarii economice si a cresterii coeziunii sociale.
Suportul tehnologic al noii societati se constituie prin convergenta a trei sectoare: tehnologia informatiei, tehnologia comunicatiilor, productia de continut digital. Progresul tehnologic a permis aparitia unor noi servicii si aplicatii telematice multimedia, care combina sunetul, imaginea si textul si utilizeaza toate mijloacele de comunicatie (telefon, fax, televiziune si calculatoare). Dezvoltarea acestor noi mijloace de comunicatie si de tehnologia informatiei reprezinta un factor important de crestere a competitivitatii agentilor economici, deschizand noi perspective pentru o mai buna organizare a muncii si crearea de noi locuri de munca. Totodata se deschid noi perspective pentru modernizarea serviciilor publice, a asistentei medicale, a managementului mediului si noi cai de comunicare intre institutiile administratiei publice si cetateni. Accesul larg la educatie si cultura - pentru toate categoriile sociale, indiferent de varsta sau de localizarea geografica - poate fi de asemenea realizat cu ajutorul noilor tehnologii. 
Este o axioma faptul ca societatea informationala, bazata pe cunoastere, are un impact profund asupra sistemului economic, social, politic si juridic. In mai putin de o generatie, revolutia informationala si introducerea calculatoarelor in fiecare aspect al vietii a schimbat lumea. Ceea ce preocupa acum toate societatile moderne este nu numai cum sa utilizeze mai eficient si sa dezvolte continuu domeniul tehnologiei informatie, ci si sa stabileasca cadrul legal in care sa se desfasoare interactiunile in acest domeniu.
Revolutia informationala a prins total nepregatite statele in ceea ce priveste sistemul de drept. Un expert in domeniul tehnologiei informatiei spunea, cu o ironie dureroasa ca, ,,e o groaza de tehnologie in societatea informationala si asa de putin drept". Schimbarea impusa dreptului de revolutia informationala trebuie sa fie una radicala. Dreptul prin legaturile sale ample cu fenomenele economice si sociale, trebuie sa tina pasul cu societatea informationala bazata pe cunoastere si sa o reflecte. 
Noua civilizatie informatica se bazeaza pe disponibilitatea si accesibilitatea informatiei. Informatia a devenit o proprietate nationala vitala, cu o valoare strategica - daca nu este protejata prin drept, poate fi cucerita sau distrusa.
Tranzitia catre societatea informationala in Romania, ca o componenta relevanta a dezvoltarii, nu inseamna numai modernizarea si extinderea infrastructurii informationale si de comunicatie, cat mai ales acoperirea vidului legislativ inregistrat cu privire la activitatile de informatica, la procesul de informatizare si in general in domeniul tehnologiilor informatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Juridica a Constructiei Site-urilor de Internet - Politici si Practici de Utilizare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!