Analiza Managementului Unitatilor cu Functii de Alimentare si Cazare

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3 
CAPITOLUL I CARACTERISTICA MANAGEMENTULUI HOTELIER
I.1. Activitatea de cazare 6
I.2. Tipuri de unitati de cazare 8
CAPITOLUL II MANAGEMENTUL CLASIFICARII INDUSTRIEI HOTELIERE
II.1. Clasificarea hotelurilor 12
II.2. Criterii de clasificare a obiectivelor de cazare 15
II.3. Sistemul de franchising in industria hoteliera 20
CAPITOLUL III PROCESUL MANAGERIAL IN DOMENIUL HOTELIER
III.1. Procesul managerial in domeniul hotelier 22
III.2. Activitati conexe cu cea de receptie 28
III.3. Compartimentele de deservire in cadrul hotelurilor 29
III.4. Factori care influenteaza pretul (tariful) de cazare 38
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
Fiecare al patrulea european isi petrece vacanta in hotel, preponderent fiind familistii din orase. Turismul cu cazare in hotele, datorita interesului crescind din partea turistilor, devine o afacere profitabila. Aceasta afirmatie este valabila si pentru Republica Moldova. Turismul hotelier reprezinta fenomene cu o anumita vechime, care au capatat valente noi in epoca moderna. Interesul pentru agrement si refacerea potentialului fizic si psihic in mediul hotelier a inceput sa creasca pe la mijlocul secolului XIX, ca o reactie a stresului datorat de viata urbana si de procesul industrializarii. In prezent inetresul pentru zona hoteliera si pentru viata la tara si petrecerea timpului liber in acest areal a crescut, el nefiind legat de exclusivitate, de arii de exceptionala frumusete naturala sau de atractii istorice, culturale sau religioase.
In perspectiva integrarii Republicii Moldova pe piata mondiala a turismului, dezvoltarea hotelariei trebuie sa constituie una din principalele directii ale dezvoltarii hotelurilor, fiind complex, atat aducator de venituri cat si de mentinere a echilibrului ecologic si de dezvoltare sociala, pe multiple planuri.
Actualitatea temei. Spatiul hotelier dintotdeauna a fost reprezentat de mediul inca nealterat, valentele traditionale spirituale, cu precadere cele etnofolclorice, viata socio-economica si mediul inconjurator. Prin aceste calitati mediul hotelier ofera conditii favorabile dezvoltarii agroturismului. Cu toate ca agricultura a fost prima indeletnicire a omului, forma de turism in acest domeniu este recenta. Odata cu dezvoltarea intensiva a procesului de urbanizare, stresul si poluarea devin factori nocivi tot mai prezenti in orase. Orasenii resimt din cind in cind nevoia de a se intoarce la natura si de a gasi echilibrul fizic si psihic pe care orasul nu le poate oferi. Tot mai multi turisti doresc sa cunoasca pe viu in hoteluri ospitalitatea, obiceiurile gastronomice, artizanatul, portul si folclorul popular, indeletnicirile si ritualurile satesti. Chiar si terapia muncii fizice este in egala masura punct de atractie. 
Desi dezvoltarea hotelariei in turismului rural si agrar este intens mediatizata, iar antreprenorii apreciaza aceasta forma de turism ca una din oportunitatile de dezvoltare si diversificare a afcerilor, trebuie de remarcat ca nu sunt nici pe departe valorificate eficient toate oportunitatile de care dispune Republica Moldova. Pentru impulsionarea acestui domeniu este necesar de valorificat la maxim resursele disponibile.
Actualitatea si complexitatea problemei, punctele forte si slabe care trebuie studiate in continuare au determinat alegerea temei respective.
Nivelul de cercetare stiintifica. Suportul metodologic si teoretic al tezei il constituie nemijlocit lucrarile fundamentale ale teoreticienilor de peste hotare dar si cele ale savantilor precum: Snak, O., Sandu, P., Moldovan-Scholz Maria., Mathis, R , Arthur, R., La colectia bazei teoretice privind conceptul de management in turism, functiile si factorii de crestere a potentialului hotelier, a fost posibila in urma studierii unor monografii ca: Management pentru intreprinzatori, Managementul intreprinderilor mici si mijlocii, Modern Hotel and Motel Management, Introduction to Hospitality Management, Management in servicii. In calitate de suport metodologic a fost utilizata legislatia nationala cu privire la reglementarea activitatii in hotel, anuare statistice, publicatii etc.


Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza Managementului Unitatilor cu Functii de Alimentare si Cazare
    • ANEXE.docx
    • teza de an ff menegement hotelier.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Arthur, R., The Hotel Assistant Manager, Barrie & Jenkins, 1995
Baird, J.W., Stull, J.B., Business Communication: Strategies and Solution, McGraw-Hill, 1995
Bauman, Z. Etica postmoderna, trad. rom. Doina Lica, Timisoara, Editura Amarcord, 2000
Brenner, S.N., Molander, E.A., Is the Ethics of Business Changing?, Harvard Business Review, January/February, 1997
Burloiu Petre , Managementul resurselor umane, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2001
Caprarescu Gheorghita Managementul strategic al firmei de comert si turism, Bucuresti; Ed.Rosetti. 2005
Chivu, I. Dimensiunea resurselor umane, Editura Luceafarul, Bucuresti, 2003
Cole A. G. Managementul personalului, Editura CODECS, Bucuresti, 2000
Cole, G.A., Management - Theory and Practice, Low-Priced, 2002
Cristureanu, C., Economia si politica turismului international, Casa Editoriala pentru Turism si Cultura ABEONA, Bucuresti, 2002
Donaldson, B., Sales Management - Theory and Practice, MacMillan Press, 2004
Emilian, R., Management in servicii, Academia de Studii Economice, Bucuresti, 2005


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!