Analiza Performantelor la Raiffeisen Bank - Diagnoza Riscului Bancar

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. 1. Prezentarea generala a Raiffeisen Bank 4
1.1 Diagnoza juridica si evolutia bancii 4
1.2 Diagnoza comerciala 9
1.3 Modul de organizare si de conducere al Raiffeisen Bank 13
1.4 Analiza potentialului Raiffeisen Bank 18
Cap. 2. Performantele Raiffeisen Bank.Impactul riscului ce actioneaza la Raiffeisen Bank 23
2.1 Performantele comerciale 23
2.2 Analiza profitului si a ratelor de rentabilitate 29
2.3 Analiza solvabilitatii si lichiditatii 36 
2.4 Principalele riscuri bancare la nivelul bancii 42
Cap. 3. Masuri pentru cresterea performantelor si diminuarea riscurilor la nivelul bancii ( concluzi si propuneri) 53
Anexe 55
Anexa nr. 1 : Structura organizatorica a Raiffeisen Bank 55
Anexa nr. 2 : Bilantul contabil la Raiffeisen Bank la 31 decembrie 2004, 2005, 2006 56
Anexa nr.3 : Contul de profit si pierdere la Raiffeisen Bank la 31 decembrie 2004, 2005, 2006 57
Bibliografie 60


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Prezentarea generala a Raiffeisen Bank
1.1 Diagnoza juridica si evolutia bancii.
Istoria sistemului bancar isi gaseste originile in trecutul indepartat, existand marturii foarte vechi ce atesta practicarea unor activitati care, intr-o forma mai mult sau mai putin evoluata, se pot constitui ca primii pasi pe taramul practicii bancare. 
Aparitia bancilor moderne este strans legata de dezvoltarea comertului cu cetatile indepartate si acumularea capitalului monetar in special pe aceasta baza, expresie a dezvoltarii productiei manufacturiere si a expansiunii generale ale economiei. Legate de nevoile comertului si de dezvoltarea principalelor operatiuni prin intermediul ofertelor comerciale acestea au primit atributul de comerciale.
Bancile comerciale sunt institutii financiare specializate atat in atragerea de resurse ( constituirea de depozite) si plasarea acestora prin acordarea de credite, cat si in efectuarea platilor intre titularii de cont, agentii economici. 
Raiffeisen Bank, asa cum se prezinta azi, a luat fiinta la 28 iunie 2002, din fuziunea prin absortia Raiffeisen Bank ( Romania) SA de catre Banca Agricola- Raiffeisen SA.
Banca Agricola, una dintre cele mai mari banci romanesti de stat din perioada 2000-2001, a fost privatizata prin cumpararea pachetului majoritar (98,84% dintre actiuni, de catre RZB-Austria si Fondul Romano-American de Investitii, in aprilie 2001. In perioada 17 august 2001-25 iunie 2002 a functionat sub denumirea de Banca Agricola- Raiffeisen SA.
Istoria institutiei care astazi este Raiffeisen Bank in Romania incepe acum mai bine de 130 de ani. Astfel, la data de 30 octombrie 1872 se infiinteaza Creditul Funciar Rural ; in 1892 in baza Legii pentru crearea creditului agricol se infiinteaza Creditul Agricol; la 1 aprilie 1937 s-a fondat Creditul National Agricol. In 1947 aceasta entitate a fost incorporata de catre Banca Nationala Romaniei, dar in decembrie 1968 s-a separat de aceasta, luand fiinta Banca pentru Agricultura si Industria Alimentara, ca unitate semi-autonoma avand ca principal scop deservirea agriculturii si a intreprinderilor din industria alimentara. 
La 1 decembrie 1990 s-a infiintat Banca Agricola, in baza Legii nr.15/1990 si a HG nr.1196/1990, ca societate pe actiuni, persoana juridica romana. Incepand cu septembrie 1991, Banca Agricola a fost condusa pe baze comerciale, in concordanta cu evolutia economiei romanesti catre o economie de piata functionala. Pana la data de 17 august 2001, banca a functionat sub denumirea de Banca Agricola SA, avand un capital majoritar de stat ( reprezentat prin FPS, apoi prin APAPS), dar si actionari privatizati ( SIF-urile si proprii angajati). Ulterior, banca si-a largit sfera de activitate, angajandu-se in servicii bancare pentru persoane fizice si juridice, inclusiv finantari, plati factoring si forfetare, adresandu-se in special sectorului privat. Banca avea, inainte de privatizare, aproximativ 3600 de angajati si o retea nationala de sucursale, agentii si reprezentante care ajungea la un numar de 210 locatii. Datorita unei gestiuni defectuase a afacerilor, Banca Agricola a acumulat un portofoliu semnificativ de credite neperformante si a inceput sa inregistreze pierderi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Performantelor la Raiffeisen Bank - Diagnoza Riscului Bancar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!