Analiza potențialului economic la SC Atlas Gip SA

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3 
Capitolul I.-Potenţialul economic al firmei: concept si indicatorii 4 1.1. Conceptul de potenţial economic al societăţii 8 1.2. Indicatorii care definesc potenţialul economic al firmei 11
1.3. Rolul indicatorilor de potenţial economic în contextul actual 15
Capitolul II.-Prezentarea S.C. ATLAS G.I.P. S.A 19
2.1. Scurtă prezentare a S.C. ATLAS G.I.P. S.A 19
2.2. Structura organizatorică 22
2.3. Situaţia economico-financiară a firmei ..31
2.4. Analiza SWOT a firmei 33
2.5. Evolutia principalilor indicatori de bilanţ ai firmei, în ultimi 
4 ani 40
2.6. Analiza situaţiei firmei in contextual actual 45
Capitolul III.-Potenţialul economic al S.C. ATLAS G.I.P. S.A 52
3.1. Evoluţia potenţialului economic al S.C. ATLAS G.I.P. S.A 52
3.2. Sisteme de indicatori care definesc potenţialul actual al firmei ATLAS G.I.P. S.A. Ploieşti 53
3.3. Propuneri de îmbunatăţire a potenţialului economic al firmei 55
Concluzii 61
Bibliografie 63


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Succesul firmelor depinde, într-o mare măsură, de calitatea managerilor, de capacitatea lor de a le creste eficienţa.
Creşterea importanţei si rolului deciziilor managerilor, datorită creşterii gradului de complexitate a activităţii economice, in contextul mecanismelor pieţei, atrage dupa sine necesitatea tot mai acută a unei baze stiinţifice, a unor măsuri de îmbunătăţire a stării economico-finanaciare. 
Necunoaşterea propriilor puncte forte si puncte slabe si implementarea unor decizii insuficient motivate, care nu au la bază concluzii reale, obţinute în urma cercetării oportune si operative a proceselor si fenomenelor economice, pot influenţa negativ calitatea activităţii economice si financiare.
Tema lucrăii de licentă se referă la problemele enunţate anterior si anume la analiza potenţialului economic al firmei si rolul diagnosticării in luarea deciziilor de către manager.
Lucrarea este structurată in patru capitole. Primul capitol este destinat generalitaţilor privind potenţialul economic al firmei-concept şi indicatori. Al doilea capitol este destinat prezentării firmei. El cuprinde date despre înfiinţare, istoric, produse, obiect de activitate, organigramă, evolutia principalilor indicatori si analiza situaţiei firmei in contextul actual. Capitolul al treilea prezintă potentialul economic al firmei, evoluţia sa si propuneri de îmbunătăţire a acesteia. Ultimul capitol tratează concluziile privind elaborarea prezentei lucrări.
CAPITOLUL I
POTENTIALUL ECONOMIC AL FIRMEI, CONCEPT SI INDICATORI
Potentialul economic al firmei, ca obiect al estimării activităţii ei. 
În literatura de specialitate, se întâlnesc mai multe definiţii ale noţiunii de potenţial economic, ca obiect al estimării activităţii firmei.
Pe măsură ce se aprofundează cercetările istorice şi teoretice, problemele care ţin de definirea potenţialului economic, se amplifică controversele ideologice legate de strategiile de dezvoltare a firmelor.
Potenţialul economic nu se reduce doar la simpla combinare cantitativă a factorilor de producţie existenţi.
Pornind, în istorie de la conceptele pionierilor gândirii economice, mercantiliştii, reprezentanţii liberalismului clasic, keynesiştii, până la cutumele moderne, în centrul atenţiei multor cercetători a stat căutarea unor posibilităţi de valorificare a potenţialului şi a capacităţilor de producţie ale firmei, pentru sporirea fluxului global de avantaje la nivel micro sau macroeconomic.
Odată cu începutul revoluţiei industriale, abordarea noţiunii de potenţial economic al firmei, devine tot mai explicită prin lucrări ca „On the Economy of Machinery and Manufactures”, de Charles Babbage , „Scientific Management”, de Frederic Taylor sau „Administration generale industrielle”, de Henry Fayol. În aceste lucrări noţiunea de potenţial economic al firmei este prezentată ca noţiune de competitivitate. Competitivitatea presupune capacitatea firmei de a lua decizii într-una din situaţiile: 
• determinarea volumului total de capital de producere care trebuie creată; repartizarea capacităţilor de producţie conform tipurilor concrete de produse, specializarea şi amplasarea pe piaţă; 
• determinarea cantităţii de utilaje si materiale pentru producere, stabilirea numărului si calificării forţei de muncă necesare, etc.


Fisiere în arhivă (2):

  • Analiza Potentialului Economic La SC Atlas GIP SA
    • Analiza Potentialului Economic La SC Atlas GIP SA.doc
    • CUPRINS SI BIBLIOGRAFIE.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!