Analiza Preferintelor Turistilor Privind Formele de Turism Practicate in Zona Maramures

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins pag. 1
Introducere pag. 2
Capitolul 1. Forme de turism-abordare teoretica pag. 3 
1.1. Conceptul de turism pag. 3
1.2. Clasificarea formelor de turism pag. 5
Capitolul 2. Turismul in Romania pag. 10
2.1. Evolutia turismului in Romania pag. 10
2.2. Formele si tipurile de turism intalnite in Romania pag. 11
2.3. Zone cu potential turistic ridicat din Romania pag. 15
Capitolul 3. Prezentarea zonei Maramures pag. 25
3.1. Caracterizarea geografica a zonei Maramures pag. 25
3.2. Dezvoltarea economica a zonei Maramures pag. 27
3.3. Obiceiuri si traditii specifice zonei Maramures pag. 30
3.4. Obiective turistice din Maramures pag. 34
3.5. Forme de turism practicate in zona Maramures pag. 39
Capitolul 4. Studiu de caz- Analiza preferintelor turistilor privind formele de turism practicate in zona Maramures pag. 46
Concluzii pag. 52
Propuneri pag. 54
Bibliografie pag. 55


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Turismul reprezinta astazi, prin rolul si continutul sau un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar din ce in ce mai mare de tari din intreaga lume.
Fiind receptiv la schimbarile civilizatiei contemporane, turismul evolueaza sub impactul acestora, dinamica sa integrandu-se procesului general de dezvoltare.La randul sau, prin vastul potential atat uman cat si material pe care il antreneaza in desfasurarea sa, precum si prin efectele benefice asupra domeniilor de interferenta, turismul actioneaza ca un factor stimulator al progresului si al dezvoltarii unei zone sau al unei tari.
In lucrarea de fata am ales sa va prezint analiza preferintelor turistilor privind formele de turism practicate in zona Maramuresului, si am ales aceasta zona deoarece mi-a captat atentia prin traditiile sale si prin obiectivele sale turistice, si totodata, este o zona din tara noastra cu un potential turistic foarte ridicat si de aceea cred ca trebuie valorificata mult mai mult si sa i se acorde mai multa importanta.
Lucrarea este structurata in patru capitole dupa cum urmeaza: in capitolul unu este abordat din punct de vedere teoretic conceptul de turism, fiind mai apoi clasificate si prezentate tipurile si formele de turism existente. In capitolul doi se prezinta turismul din tara noastra si felul in care a evoluat pana in prezent, mentionand tot aici si formele si tipurile de turism ce se regasesc in tara noastra precum si zonele cu potential turistic ridicat din Romania. In capitolul trei este descrisa zona Maramuresului din mai multe puncte de vedere: caracterizare geografica precizind aici tipurile de relief intalnite, tipul de clima, hidrografia zonei cat si flora, fauna si populatia; felul in care s-a dezvoltat zona din punct de vedere economic; traditiile specifice si maniera in care sunt respectate precum si obiectivele turistice si nu in ultimul rand formele de turism care se regasesc in aceasta zona; si capitolul patru in care este efectuat un studiu de caz privind formele de turism practicate in zona Maramuresului, mai exact care este cea mai practicata si atractiva forma de turism. Consider ca Maramuresul este o zona cu un potential turistic foarte ridicat din tara noastra si ar trebui valorificata mult mai mult deoarece este una dintre putinele zone in care se mai pastreaza cu sfintenie traditiile din strabuni si se predau mai departe tinerei generatii.
CAPITOLUL 1.
FORME DE TURISM - ABORDARE TEORETICA
1.1. Conceptul de turism
Inca de la aparitia primelor societati, omul s-a manifestat ca o fiinta mobila din motive comerciale, de sanatate, religioase sau pentru simpla dorinta de descoperire. Astfel, se remarca, ca turismul este o activitate foarte complexa, prin urmare este dificila gasirea unei definitii pentru aceasta. Termenul de turism este de origine franceza si a aparut in secolul XVIII-lea, derivand din limba latina de la "turnus"care inseamna a calatori in circuit pe cand alti autori il desemneaza ca provenind din limba engleza de la verbul "to tour" care inseamna a calatori.
Insa pentru Organizatia Mondiala de Turism, definitia turismului depaseste cu mult imaginea turismului ca vacanta si cuprinde "toate activitatile pe care le realizeaza persoanele in timpul calatoriilor si sederii lor in locuri diferite de ambientul obisnuit , pentru o perioada neintrerupta de pana la un an, in scopuri de petrecere a timpului liber, pentru afaceri si alte motive" 
Astfel, in 1883, in Elvetia, un prim document oficial se refera la activitatea hoteliera, iar in 1896, E. Guyer Freuler publica studiul, ,,Contributii la o statistica a turismului", in care turismul este definit ca, un fenomen al timpurilor modern, bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatatii si schimbare a mediului, de cultivare a sentimentului de receptivitate fata de frumusetile naturii rezultat al dezvoltarii comertului, industriei si perfectionarii mijloacelor de transport


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Preferintelor Turistilor Privind Formele de Turism Practicate in Zona Maramures.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!