Analiza privind Operatiunile cu Carduri in Practica Bancii Comerciale Romane Erste Bank, Sucursala Braila

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 2
Capitolul.I. Rolul cardului de plata si de credit in activitatea economico-financiara 3
1.1. Concept, istoric, avantaje 3
1.2. Emiterea cardurilor bancare 6
1.3. Autorizarea si decontarea tranzactiilor 7
1.4. Banci acceptatoare si emitente de carduri 8
1.4.1. Banca acceptatoare de plati prin carduri 8
1.4.2. Banca emitenta de carduri 9
1.5. Clasificarea cardurilor 10
1.6. Securitatea cardurilor cu banda magnetica si a celor cu cip 18
1.6.1. Elemente de securitate ale cardurilor cu banda magnetica 18
1.6.2. Securitatea cardurilor cu cip sau inteligent 18
Capitolul.II. Prezentarea Bancii Comerciale Romane Erste Bank 20
2.1. Prezentarea generala a bancii 20
2.1.1. Scurt istoric al Bancii Comerciale Romane 20
2.1.2. Prezentarea activitatii Bancii Comerciale Romane 22
2.1.3. Oferte si servicii bancare 23
2.2. Principalele instrumente de plata si de credit 23
2.2.1. Instrumente de plata si de credit 23
2.2.2. Acte normative ce reglementeaza activitatea cardurilor bancare 26
2.3. Obiectivele si structura Directiei de Carduri ale Bancii Comerciale Romane 28
Capitolul.III. Operatiuni cu carduri in cadrul Bancii Comerciale Romane Erste Bank, sucursala Braila. Studiu de caz 33
3.1. Tipuri de carduri emise de Banca Comerciala Romana Erste Bank. Caracteristici si operatiuni specifice 33
3.1.1. Categorii de carduri emise de Banca Comerciala Romana Erste Bank 33
3.2. Operatiuni privind cardurile bancare 34
3.3. Analiza comparativa privind caracteristicile, costurile si serviciile specifice cardurilor emise de Banca Comerciala Romana Erste Bank 40
3.3.1. Prezentarea cardurilor de debit 40
3.3.2. Prezentarea cardurilor de credit 50
3.3.3. Prezentarea cardurilor co-brand 61
Concluzii si propuneri 68
Bibliografie 70


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Ca mai in toate domeniile, dorinta de imbunatatire si perfectionare a rezultatelor prin experienta si cercetare au condus spre aparitia unor idei ce au reusit sa le depaseasca pe cele actuale.
Cardul bancar nu este altceva decat un instrument de plata ce reprezinta o parte din realizarile civilizatiei, prin evolutia stiintei si practica economica acumulate in zeci de ani de practica si teorie in domeniul tranzactiilor monetare.
Prin prezentarea lucrarii mele de licenta intitulata ,,Analiza privind operatiunile cu carduri in practica BCR Erste Bank" doresc sa prezint cateva idei generale despre banii electronici, a modului de circulatie a acestora si chiar a impactului pe care il au asupra vietii noastre cotidiene.
Valoarea cardurilor bancare este data de conventia incheiata de mai multe banci constituite intr-o mare asociatie cooperatista de banci ce se supun aceluiasi regulament si participa in comun la dezvoltarea sistemului asociatiei.
Prin acceptarea acestei intelegeri pot spune ca a fost primul pas in civilizarea si dezvoltarea schimburilor economice, stiind ca in urma cu sute de ani se foloseau ca instrumente de schimb stofele, vinul, ceaiul, tutunul, cochiliile de scoici, urmand ca mai tarziu acestea sa fie inlocuite cu metalele pretioase in special aur si argint ale caror proprietati le predispuneau la utilizarea monetara.
Mai tarziu cand au aparut bancnotele, acestea confereau detinatorilor posibilitatea de a face plati pentru un bun sau serviciu, de a stinge o datorie sau de a face rezerve prin economisire.
Doua dintre ideile fundamentale ce sustin argumentele conform carora cardul bancar face parte din familia marilor descoperiri, sunt:
-prima idee conform careia raportul dintre avantajele si dezavantajele unui card bancar inclina covarsitor in favoarea avantajelor acestuia si anume prin simplitate, confidentialitate, siguranta, rapiditate si controlabilitate.
-a doua idee prin care se precizeaza ca toate aceste avantaje sunt accesibile pentru oricine doreste acest lucru.
Capitolul I. Rolul cardului de plata si de credit in activitatea
economico-financiara
1.1. Concept, istoric, avantaje
Cardul prin definitie, reprezinta un instrument prin care se pot efectua plati pentru anumite produse sau servicii, in baza unui sistem bazat pe incheierea unor contracte intre detinator, emitent si comerciant sau prestator de servicii.
In baza asa numitelor carti de plata, titularul poate depune sau retrage numerar la si din contul personal, asadar pot spune ca este un instrument de plata fara numerar prin intermediul caruia se poate achita contravaloarea anumitor bunuri sau servicii ce au fost achizitionate de la comerciantii abilitati sau se pot obtine anumite lichiditati de la banca care a emis cardul.
Cardul a aparut pentru prima oara in SUA in anul 1914, acesta fiind emis de catre Compania Western Union in scopul incurajarii cumparaturilor si a cresterii fidelitatii clientilor sai, cu precizarea ca prin acest card se puteau face cumparaturi numai de la aceasta companie, nu si de la altele.
In perioada anului 1950, un American pe nume Frank McNamara impreuna cu partenerul sau Ralph Schneider, creeaza primul card de credit pentru plati in restaurant sub sigla Companiei Diners Club Card, urmand ca intr-o perioada scurta de timp cardul sa fie acceptat la plata de numerosi comercianti iar Diners Club Card sa fie recunoscut drept ca un nou instrument de plata, dezvoltarea acestuia continuind si azi.
In 1958 cardurile de plata cunosc un salt semnificativ datorita bancii americane Bank of America din San Francisco, ce introduce precursorul cardului universal modern cunoscut sub numele de BankAmericard.
Prin intermediul acestui card s-a dovedit repede ca exista o piata extinsa pentru cardul de credit bancar si universal, in sensul ca acesta este acceptat la plata de orice comerciant participant la acest sistem de plata pentru cumpararea oricarui tip de produs si prin care orice detinator al sau putea cumpara pe credit.
Cele mai cunoscute companii detinatoare de carduri sunt Visa si MasterCard, urmand ca in continuare sa le fac o mica descriere.
Visa International este cel mai mare sistem international de carduri din lume, luind fiinta in 1958 atunci cand Bank of America emitea cardul de credit BankAmericard, urmand 
ca bancile ce acceptau cardul de plata sa se grupeze intr-o asociatie care in 1976 capata numele de Visa.
In prezent, Visa este o organizatie producatoare de profit, cu sediul in San Francisco, reprezentand o asociatie de banci si alte institutii financiare avand rolul de a stabili standarde si reguli generale valabile pentru toti membrii asociatiei cu scopul de a asigura dezvoltarea de noi tehnologii si procesarea tranzactiilor prin sistemul propriu de telecomunicatii.
Visa a definit mai multe produse pentru persoane fizice si juridice, respectiv carduri cu banda magnetica si cu cip folosite pentru plati la comercianti, inclusiv prin internet si telefonie mobila, pentru plati intre persoane cat si intre companii si catre guvern.


Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza privind Operatiunile cu Carduri in Practica Bancii Comerciale Romane Erste Bank, Sucursala Braila
    • Analiza privind Operatiunile cu Carduri in Practica Bancii Comerciale Romane Erste Bank, Sucursala Braila.doc
    • finante banci.docx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!