Analiza Rapoartelor Financiare ale Agentilor Economici

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Rapoartele financiare reprezinta documentele ce finalizeaza procesul contabil pentru o anumita perioada de gestiune si reflecta situatia privind patrimoniul intreprinderii la o anumita data si rezultatele activitatii economice desfasurate in perioada de dare de seama.
Intocmirea rapoartelor financiare este un proces complex de completare a indicatorilor in cadrul acestor, care caracterizeaza activitatea economico-financiara a interprinderii in perioada de gestiune raportata. 
Acest proces necesita de la contabil cunostinte profunde a legislatiei in vigoare, a detaliilor privind activitatea agentului economic, precum si prudenta, competenta si obiectivitatea in timpul pregatirii darilor de seama. Astfel pentru a veni in ajutorul specialistului scopul tezei date consta in relevarea cadrului teoretic si legislativ a procesului de pregatire a rapoartelor financiare, identificarea si descifrarea a lucrarilor premergatoare, descrierea amanuntita a activitatilor de intocmire a bilantului contabil, raportului privind rezultatele financiare, raportului privind fluxul capitalului propriu, raportului privind fluxul mijloacelor banesti, precum si a anexelor si a note explicative.
In etapa actuala de tranzitie spre economie de piata informatia joaca un rol tot mai important in domeniul derularii afacerilor. In asa mod cresc cerintele fata de calitate si autenticitate informatiilor prezentate atit organului executiv cit si proprietarilor unitatilor economice.
Datorita evolutiei pozitive a businessului in Republica Moldova rapoartele financiare au devenit nu doar o obligatie fata de organul teritorial pentru statistica ci si o sursa informationala de baza a oamenilor de afaceri pentru adoptarea deciziilor si un instrument puternic de influentare a intregului mediului de afaceri.
Un aspect pozitiv al dezvoltarii businessului in Moldova consta in ridicarea nivelului profesional al intreprinzatorilor, astfel in perioada actuala ei manifesta o tendinta de diversificare a afacerilor, diminuind, in asa mod, riscurile. In asa conditii din punct de vedere al intreprinzatorului este imposibil de cunosctut toate amanuntele a fiecarei afaceri detinute si anume aici informatiile furnizate de rapoartele financiare si comparabilitatea acestora intre ele joaca un rol decisiv in procesul de luare a deciziilor economico - financiare corecte.
Importanta practica a temei tratate in lucrarea data deriva din faptul, ca obligatia de a intocmi si prezenta rapoartele financiare, conform legii contabilitatii, o au toti agentii economici inclusiv avocatii si notarii privati care au utilizat pentru tinerea contabilitatii, in perioada de gestiune raportata, sistemul simplificat sau complet al partidei duble.
Pentru un contabil, care prima data intocmeste raportul financiar, devine foarte importanta cunoasterea profunda a cit mai multor aspecte de intocmire a raportului, deoarece anume atunci cind specialistul stie toate detaliile si isi planifica mersul lucrarilor el este capabil sa previna comiterea a celor mai frecvente erori aferente, intirzieri de prezentare a darilor de seama, precum si a altor momente neplacute.
Este bine cunosctut faptul ca in majoritatea cazurilor stiinta se bazeaza pe studierea evenimentelor ce au avut loc in practica. Astfel cu cit mai mult aceasta lucrare va acorda sprijin contabililor - practicieni, cu atit mai usor ei vor indeplini obligatia sa fata de utilizatorii rapoartelor si respectiv vor avea mai mult timp la dispozitie si atentie sa observe aspecte neilustrate la moment, care potential pot servi ca baza pentru initierea a noilor cercetari si investigatii in domeniul si chiar ca obiective pentru perfectionare a legislatiei in vigoare.
In opinia noastra, in general, domeniul contabilitatii se caracterizeaza prin aceea ca practica are o insemnatate mai mare de cit partea teoretica, aceasta din urma fiind doar punctul de pornire in studiere a domeniului dat. De aceea importanta a oricarei abordari in practica paralel o valorifica si in cadrul teoriei contabile. 
Cercetarile tezei respective de licenta se axeaza pe descrierea detaliata si simplificarea maxima a procesului de pregatire a rapoartelor financiare.
In primul capitol este reprezentata baza teoretica a problemei studiate. Notiunile de baza si principalele definitii fara de cunoasterea carora pregatirea raportului financiar ar fi imposibila sau cel putin foarte complexa, reflectate in primele doua parti a capitolului, constituie pilonul teoretic al activitatii de intocmire a darii de seama respective.
Paragraful trei a primului capitol ii confera acestui un aspect practic. Aici sint redate caracteristicile de baza a lucrarilor premergatoare de efectuat, care preceda intocmirea propriu-zisa a fiecarui raport financiar.
Capitolul doi se compune din descrierea pe trepte a activitatilor de pregatire a raportului financiar pe exemplul concret, precum si din descifrarea si explicarea a momentelor cheie.
O parte componenta a acestui capitol o constituie ilustrarile ale borderourilor, analizelor si a altor formulare de raportare, preluate direct din sistemul de gestionare a bazelor de date 1Cv7.7 "???????????", faptul ce-i confera o insemnatate practica majora si concomitent o comparabiltate si posibilitate utilizarii in practica contabila.
Din punctul nostru de vedere in timpul intocmirii raportului financiar mai mare atentie trebuie acordata activitatilor de efectuare a lucrarilor descrise in paragrafele 1, 2, 3, 4, deoarece bilantul contabil, raportul privind rezultatele financiare, raportul privind fluxul capitalului propriu si raportul privind fluxul mijloacelor banesti constituie baza informationala a raportului financiar anual, iar anexele si notele informative reprezinta doar o descompunere in functie de diferite criterii a datelor prezentate in rapoarte enumerate mai sus.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Rapoartelor Financiare ale Agentilor Economici.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!