Analiza si Perfectionarea Stilurilor de Management

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere . 4
Lista figurilor . 5
Lista tabelelor . 6
Capitolul 1. Aparitia, definirea si continutul managementului . 7
1.1. Aparitia managementului . 7
1.2. Definirea managementului . 10
1.3. Subiectul, obiectul si continutul managementului . 14
1.3.1. Subiectul managementului-managerul . 14
1.3.2. Continutul managementului . 18
Capitolul 2. Stiluri si tipuri de management . 22
2.1. Definirea stilului de management . 22
2.2. Clasificarea stilurilor de maagement. 25
A. In functie de atitudinea fata de responsabilitate. 27
B. Dupa modul de luare a deciziilor . 28
C. In raport cu valorile care orienteza activitatea cadrelor de conducere. 30
D. Teoria X, Y si Z . . 46
Capitolul 3. Studiu de caz: Analiza stilului personal de conducere . 50
Concluzii . 64
Bibliografie . 66


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Stilul reprezinta un comportament distinctiv sau caracteristic, o metoda particulara de a actiona.Conducerea este un element esential al vietii, un factor cheie in eficientizarea organizatiilor.
Stilul de conducere reflecta modul in care managerii isi exercita atributiile si rolul pe care il au in organizarea si conducerea muncii, antrenand si stimuland subordonatii pentru atingerea obiectivelor stabilite. Moul in care este aplicat un stil sau altul de conducere depinde de capacitatea managerului de a se conecta la realitatea unitatii din care face parte.
Principala idee este ca nu exista o reteta infailibila sau general valabila in legatura cu alegerea unui stil de conducere eficient in absolut in orice situatie si indiferent de conjunctura. Pornind de la aspectele teoretice si analizand situatia concreta a realitatii in care se afla, fiecare manager trebuie sa isi defineasca stilurile proprii care sa ii asigure rezultatele dorite.
In urma analizei efectuate in lucrare reiese ca stilurile de management practicate sunt variate si ca fiecare dintre acestea poate fi eficient, in conditiile in care managerii tin cont atat de particularitatile organizatiei cat si de cele ale subalternilor, adaptandu-se la realitatea din care fac parte.
Capitolul 1 APARITIA, DEFINIREA SI CONTINUTUL MANAGEMENTULUI
1.1 APARITIA MANAGEMENTULUI
Desi este o stiinta relativ tanara, stiinta managementului a avut un impact deosebit asupra dezvoltarii societatii umane, impact care a fost mult mai evident in tarile occidentale si relativ mai modest in fostele tari cu economie centralizata. In lucrarea sa fundamentala, acum peste 40 de ani, Peter Drucker spunea: "Aparitia managementului ca o institutie esentiala, distincta si deschizatoare de drumuri este evenimentul central in istoria moderna. Doar rareori s-a intamplat ? daca s-a intamplat vreodata ? ca o noua institutie de baza, un nou grup conducator, sa se fi manifestat atat de repede cum managementul o face de la inceputul acestui secol. Doar rareori in istoria umanitatii o noua institutie s-a dovedit atat de repede a fi indispensabila; si in putine cazuri o noua institutie a aparut cu atat de neansemnata opozitie, tulburare sau controverse cum s-a intamplat in cazul managementului. Managementul va ramane institutia dominanta si de baza probabil tot atat timp cat insasi civilizatia de Vest va supravietui". Indiscutabil, aprecierea formulata de Drucker s-a confirmat pe deplin, din anii '50 si pana in prezent, iar rolul managementului in dezvoltarea sociala se va accentua si mai mult in secolul viitor. 
Managementul stiintific a fost elaborat in SUA de catre inginerul Friederick Taylor, care s-a consacrat eliminarii ineficientei si imbunatatirii productivitatii muncii, iar lucrarea sa ,,Principiile managementului stiintific" aparuta in anul 1911 este considerata a fi o contributie insemnata in domeniul managerial.
F.Taylor a accentuat dimensiunea economica a muncii si motivatiei, aratand ca stiinta si experimentele puteau contribui la rezolvarea problemelor tehnice, dar ca aveau un aport mai mic la solutionarea cerintelor psihologice ale lucrarilor. Prin aplicarea realizarilor stiintei in management a crescut eficienta, insa Taylor a fost criticat pentru exploatarea lucratorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Perfectionarea Stilurilor de Management.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Andres S., Evaluarea si perfectionarea stilului de management in institutiile financiare, Editura Mirton, Timisoara, 2006;
2. Blake Robert R. si Jane S. Mouton, The New Managerial Grid, Editura: Gulf Publishing Company, Houston,1978;
3. Burdus E. si I. Popa, Fundamentele managementului organizatieieditura a3a, Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2013;
4. Ciurea J. B., Management, Editura Eftimie Murgu, Resita, 2009;
5. Cornescu V. et al, Managementul organizatiei, Editura All Beck, Bucuresti, 2003;
6. Malos Raul Cezar, Management, Editura Eftimie Murgu, Resita,2008;
7. Massie J. L., The study of management, Editura Harper & Row Publicters, New York, 1972;
8. Nicolescu O. si Verboncu I., Management, Editura Economica, Bucuresti, 1995;
9. Nicolescu O. si Verboncu I., Management editia a3a revizuita, Editura Economica, Bucuresti, 1999;
10. Nicolescu O. si Verboncu I., Managementul organizatiei, Editura Economica, Bucuresti, 2007;
11. Nicolae Aurelian Bibu, et al., Managementul organizatiei, Editura Mirton, Bucuresti, 2008;
12. P. F. Drucker, The practice of management,Editura HeinemannProfessional Publishing Ltd, London;
13. Russu C., Management, Editura Expert, Bucuresti, 1993;
14. Vlasceanu Mihaela, Psihologia organozatiilor si conducerii, Editura Paidela, Bucuresti, 1993;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!