Analiza si Prognoza Indicatoriilor Economici - Indicatorii de Echilibru Financiar

Cuprins licenta Cum descarc?

I N T R O D U C E R E 1
1. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA SI PROGNOZA INDICATORILOR ECONOMICI 3
1.1. OBIECTUL ANALIZEI ECONOMICO-FINANCIARE 3
1.2. METODA ANALIZEI ECONOMICE-FINANCIARE 4
1.2.1. Definirea obiectului analizei economico-financiare 4
1.2.2. Necesitatea analizei economico-financiara ca metoda a cunoasteriii 7
1.2.3. Tipologia analizei economico-financiare 9
1.2.4. Continutul procesului de analiza economico-financiara 13
1.2.5. Rolul analizei economico-financiare in realizarea functiilor manageriale 15
1.3. ANALIZA PATRIMONIALA 19
1.3.1. Indicatorii de echilibru financiar patrimonial 22
1.3.2. Ratele de echilibru financiar si de indatorare 24
1.4. ANALIZA FUNCTIONALA 26
1.4.1. Ciclurile de functionare ale intreprinderii 26
1.4.2. Indicatorii de echilibru financiar functional 27
2. STUDIU DE CAZ 33
2.1. PREZENTARE GENERALA A S.C. FABRICA DE ZAHAR BOD S.A 33
2.1.1 Prezentare SC Fabrica de zahar Bod SA 33
2.2 STUDIU DE CAZ: INDICATORII ECHILIBRULUI FINANCIAR LA S.C. FABRICA DE ZAHAR BOD S.A. 43
2.2.1 Situatia finaciara la 31.12.2011 43
2.2.3 Analiza riscurilor la SC Fabrica de zahar Bod SA 47
3. CONCLUZII SI PROPUNERII 63
B I B L I O G R A F I E 65
A N E X E 67


Extras din licenta Cum descarc?

I N T R O D U C E R E
Analiza reprezinta o metoda de cercetare care consta in descompunerea sau desfacerea unui intreg in elemente componente procedand la identificarea factorilor, cauzelor si conditiilor care l-au generat, respectiv influentat.
Analiza economica studiaza fenomenele din punct de vedere economic respectiv al consumului de resurse si al rezultatelor obtinute.
Analiza financiara este reprezentata printr-un studiu metodic si sistematic al situatiei si evolutiei unei entitati privind structura sa financiara si rentabilitatea, pornind de la bilant, de la conturile de profit sau pierderi, de la situatia fluxurilor de numerar precujm si de la situatia modificarii capitalurilor proprii.
Analiza economico-financiara reprezinta un ansamblu de concepte, metode, tehnici, procedee si instrumente care asigura tratarea informatiilor interne si externe, in vederea formularii unor aprecieri referitoare la situatia economico-financiara, identificarea factorilor, cauzelor, conditiilor care au determinat-o din punct de vedere al utilizarii eficiente a resurselor umane, materiale si financiare.
Diagnosticul economico-financiar reprezinta finalitatea analizei economico-financiare.
Analiza economico-financiara se poate defini prin sau cu ajutorul mai multor elemente, factori, indicatori.
Echilibrul financiar exprima egalitatea si corelatiile dintre necesarul de resurse financiare si posibilitatiile de corelare a acestor resurse.
Asigurarea echilibrului financiar reprezinta o conditie de baza pentru desfasurarea unei activitati profitabile, iar realizarea acesteia se poate obtine prin reglarea dezechilibrelor care se manifesta in activitatea curenta a entitatii.
In capitolul I sunt prezentate, descrise si discutate toate aspectele teoretice ale indicatoriilor economici de care se tine cont in momentul analizei si prognozei economice. In acest context, firma este determinata sa se raporteze permanent la cererea de piata, trebuie sa anticipeze miscarile concurentei, sa-si autoevalueze resursele de care dispune si sa actioneze in directia cresterii eficientei utilizarii acestora etc. In abordarea sistemica a problematicii firmei un rol deosebit revine analizei economico-financiare, ca instrument de supraveghere a activitatii si performantelor acesteia. Analizei ii revine sarcina, ca prin metodele, procedeele si tehnicile pe care le utilizeaza, sa concure la descoperirea mecanismelor factoriale, a intimitatilor cauzale ale fenomenelor cercetate si pe aceasta baza sa permita diagnosticarea starii acestora in scopul fundamentarii actiunilor de reglare si functionare stabila si eficienta a intreprinderii in sistemul economiei de piata. Intreprinderea isi desfasoara activitatea fiind influentata de o serie de factori externi (economici, sociali, politici, tehnologici, ecologici etc.), asupra carora nu poate avea o influenta directa, deoarece evolutia acestora nu este controlabila la nivel microeconomic. Analiza economica, presupune cercetarea unui fenomen sau proces din punct de vedere economic, ceea ce implica corelativ, evidentierea eforturilor dimensionate prin consumul de resurse materiale, umane si financiare, cat si a efectelor, circumscrise rezultatelor ca valori sociale utile.
Conform notiunilor prezentate in capitolul I, in capitolul II, este prezentata evolutia economica a SC FABRICA DE ZAHAR BOD SA, principalul obiect de studiu fiind indicatorii de echilibru financiar si analiza acestora. 
1. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA SI PROGNOZA INDICATORILOR ECONOMICI
Activitatea oricarei firme, in contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, se desfasoara intr-un mediu dinamic si agresiv. In general, tranzitia, reprezinta o perioada de asezare a lucrurilor si conceptelor in ordinea lor fireasca, deci o schimbare, cu grija fireasca privind adaptarea noilor structuri la cerintele economiei de piata in conditii concurentiale tot mai aspre si mai bine definite (legiferate). Problemele fundamentale cu care se confrunta fiecare firma vizeaza, in principal, stabilirea si consolidarea locului pe care aceasta il ocupa in spatiul economic concret in care activeaza, obiectivul major spre care se indreapta, costurile implicate si sansele de izbanda.
In acest context, firma este determinata sa se raporteze permanent la cererea de piata, trebuie sa anticipeze miscarile concurentei, sa-si autoevalueze resursele de care dispune si sa actioneze in directia cresterii eficientei utilizarii acestora etc. In abordarea sistemica a problematicii firmei un rol deosebit revine analizei economico-financiare, ca instrument de supraveghere a activitatii si performantelor acesteia.
Analiza economico-financiara prin metodologia, procedeele si tehnicile specifice de care dispune, concura la diagnosticarea starii diferitelor procese si fenomene, le descopera structura, stabileste relatiile de cauzalitate, factorii care le guverneaza, descopera legile formarii si dezvoltarii lor, iar pe aceasta baza ofera conducerii posibilitatea adoptarii deciziilor privind imbunatatirea activitatii in viitor. 
1.1. OBIECTUL ANALIZEI ECONOMICO-FINANCIARE
In spatiul socio-economic in care activeaza, intreprinderea trebuie sa-si probeze permanent viabilitatea, capacitatea de concurenta si adaptare, performanta economicofinanciara. Toate acestea, isi gasesc reflectarea in eficienta activitatilor care au la baza determinari cantitativ-calitative ale factorilor productiei, randamente maxime ale utilizarii acestora etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Prognoza Indicatoriilor Economici - Indicatorii de Echilibru Financiar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!