Cuprins
- CAPITOLUL I
- S.C. PANTIPS.R.L. - Prezentare generala
- 1.1 Scurt istoric
- 1.2 Profilul societatii
- 1.3 Prezentarea principalelor produse comercializate
- 1.4 Capacitati de productie
- 1.5 Piata de desfacere
- 1.6 Resurse umane
- 1.7 Concurenta
- CAPITOLUL II
- BILANTUL-Sursa principala utilizata in analiza situatiei financiar – patrimoniale
- 2.1 Bilant
- 2.2 Analiza structurii patrimoniale
- 2.2.1 Analiza structurala a activului bilantier
- 2.2.1.1 Analiza activelor imobilizate
- 2.2.1.2 Analiza activelor circulante
- 2.2.2 Analiza structurala a pasivului bilantier
- CAPITOLUL III
- ANALIZA LICHIDITATII
- 3.1 Sistemul de rate de lichiditate
- 3.1.1 Rata lichiditatii generale
- 3.1.2 Rata lichiditatii intermediare
- 3.1.3 Rata lichiditatii immediate
- 3.2 Fluxul de trezorerie
- CAPITOLUL IV
- ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR
- 4.1 Notiunea de echilibru financiar
- 4.2 Analiza fondului de rulment
- 4.3 Analiza necesaruli de fond de rulment
- 4.4 Analiza trezoreriei nete
- CAPITOLUL V
- CONCLUZII
Extras din licență
CAPITOLUL I
S.C. PANTIPS.R.L.
-Prezentare generala-
PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE
1.1 Scurt istoric
Societatea S.C. PANTIPS.R.L. a fost infiintata in anul 1991 de catre inginerul Bulibasa Valerie, un inginer agronom cu o experienta in agricultura de 18 ani, avand ca obiect de activitate fabricarea produselor de panificatie. Exista un singur punct de productie, in orasul Amara, judetul Ialomita, unde societatea a costruit o brutarie moderna.
Astfel a inceput dezvoltarea acestei afaceri de familie care a ajuns ca in prezent sa fie lider pe piata de produse de panificatie in judetul Ialomita, sa fie un concurent important in judetul Calarasi, urmand ca in perioada urmatoare sa intre si pe piata produselor de panificatie din judetul Braila.
1.2 Profilul societatii
S.C. PANTIPS.R.L. are sediul in Amara, Judetul Ialomita, Este inregistrata la registrul comertului sub nr. J21/458/1991, CUI 2072062 si este administrata de Ing. Bulibasa Valerie.
La infiintare societatea a avut ca obiect de activitate fabricarea produselor de panificatie dar in urma fuziunii cu S.C. REM COMERCIAL si cu S.C. EROS S.R.L. societatea s-a dezvoltat si si-a largit aria de activitate, la ora actual avand trei obiective principale de activitate:
• Fabricarea produselor de morarit
• Fabricarea produselor de panificatie
• Cultura cerealelor si arendarea terenurilor agricole
Dupa fuziunea celor trei societati Bulibasa Valerie devine actionar unic, el detinand 100% din actiunile societatii.
Fidelizand consumatorul, preocupat din ce in ce mai mult de asigurarea unei alimentatii sanatoase, S.C. PANTIPS.R.L. foloseste materii prime de cea mai buna calitate, multe dintre ele produse chiar de catre societatea noastra.
De asemenea, toate eforturile noastre s-au indreptat in directia derularii unui amplu program investitional de retehnologizare si modernizare a liniilor de fabricatie, a imbunatatirii si inoirii portofoliului de produse si a crearii unei retele de distributie eficienta.
1.3 Prezentarea principalelor produse comercializate
• Paine proaspata
Oferta PANTIPcuprinde diferite variante de paine proaspata - din faina alba de grau si din fainuri speciale si mixuri de cereale - cu gramaje si forme diverse, pornind de la Paine Alba Simpla in diferite gramaje si pana la specialitati intr-o gama variata ce corespunde celor mai diverse gusturi si nevoi nutritionale:
- Principalele produse din faina alba, livrate zilnic, sunt: Franzela 280g , Painea Casei 330g , Paine alba 1000g , Paine Spicul 280g (fara sare) , Paine Alba Simpla 450g si Paine Alba 350g .
- Painile pentru nutritie speciala intr-o gama variata ce corespunde celor mai diverse gusturi si nevoi nutritionale: Specialitatile alba cu tarate 400g si neagra cu tarate 350g , Paine neagra 750g , Digestia 350g , Paine Integrala 300g , Paine Integrala (fara sare) 300g, Paine neagra (fara sare) 350g.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Analiza Situatiei Financiar-patrimoniale la SC Pantip SRL.doc