Analiza Situatiei Patrimoniale prin Prisma Lichiditatii, Solvabilitatii si Echilibrului Financiar

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 2
Capitolul I - Prezentarea pozitiei financiare 3
1.1. Patrimoniul - obiect al contabilitatii. 3
1.2. Bilantul - suport al analizei pozitiei financiare 5
1.3. Analiza situatiei patrimoniale pe baza bilantului 16
Capitolul II - Prezentarea de ansamblu a societatii 19
2.1. Statutul juridic si profilul de activitate. 19
2.2. Principii, politici si metode contabile. 20
2.3. Participatii si surse de finantare 20
2.4. Structura organizatorica. Organigrama. 20
2.5. Dimensiunea si complexitatea activitatii 22
2.6. Obiectivele de dezvoltare si modernizare a unitatii economice 23
2.7. Situatia furnizorilor si clientilor 24
2.8. Situatia creantelor si datoriilor 25
2.9. Analiza ratelor de structura ale cifrei de afaceri 27
Capitolul III - Analiza situatiei patrimoniale la 
S.C. Audio Vision S.R.L. 
29
3.1. Prezentarea bilantului 29
3.2. Analiza structurii patrimoniale a intreprinderii 30
3.3. Analiza lichiditatii si solvabilitatii 40
3.4. Analiza echilibrului financiar 44
Concluzii 47
Bibliografie 49


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Informatia economica este prezenta in toate domeniile de activitate, reprezentand un element indispensabil al progresului. In contextul dezvoltarii economiei de piata si al sporirii gradului de complexitate al acesteia, informatia economica trebuie sa se dezvolte corespunzator ca arie, continut si operativitate, astfel incat sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a intreprinderilor si rezultatele activitatii economico-financiare. Valorificarea eficienta a informatiei economice se poate realiza doar in cadrul unui sistem informational economic in care contabilitatea este o componenta de baza. 
Activitatea contabila are o contributie importanta in economie prin continutul sau, care imbina armonios teoria abstracta cu realitatea fenomenelor studiate. Aceasta furnizeaza un sistem de informatii corelat si verificat, nelasand loc subiectivismului si promovand rigurozitate si exactitate in reflectarea fenomenelor economico-financiare. 
Cea mai putin costisitoare si cea mai raspandita metoda de comunicare manageriala o constituie situatiile financiare, care de fapt reprezinta nucleul sintezelor contabilitatii. Utilizatorii informatiei din situatiile financiare cauta sa aprecieze rentabilitatea intreprinderii, in general, dar si riscul de lichiditate al acesteia.
Identificarea modalitatilor de actiune pentru asigurarea echilibrului intre resursele mobilizate si modul de utilizare a acestora de catre o intreprindere reprezinta obiectivul esential al analizei financiare, care, pe baza datelor din bilant, urmareste aprecierea pozitiei financiare a acesteia. Analiza pozitiei financiare a intreprinderii reprezinta un studiu amplu, static si dinamic, asupra activelor, datoriilor, capitalului propriu si asupra corelatiilor care se stabilesc intre aceste elemente. 
Obiectivele analizei financiare deriva din obiectivul fundamental al activitatii intreprinderii si anume ,,cresterea valorii firmei". Un asemenea obiectiv implica o rentabilitate superioara, dar in acelasi timp si asigurarea lichiditatilor, a solvabilitatii, a echilibrului financiar. 
CAPITOLUL I: PREZENTAREA POZITIEI FINANCIARE
1.1. Patrimoniul - obiect al contabilitatii
Contabilitatea reflecta continuu si in totalitate existenta si modificarea elementelor patrimoniului ce apar datorita operatiilor economice din cadrul unitatilor patrimoniului.
Sub aspect juridic, patrimoniul poate fi definit ca fiind totalitatea drepturilor si obligatiilor in expresie baneasca apartinand unei persoane fizice sau juridice.
Sub aspectul economic, patrimoniul poate fi definit ca reprezentand totalitatea, respectiv, universalitatea valorilor corporale (tangibile) si necorporale (netangibile), contabilizate sub forma de bunuri materiale, nemateriale ori financiare, de avere circulanta, de trezorerie (cash, depozite bancare si alte valori) si creante. Ele trebuie sa apartina subiectului de drept care este intreprinderea si care intra sub incidenta cadrului juridic creat pentru stimularea activitatilor intr-o economie de piata. 
Ca unitate sintetica de structura, patrimoniul are urmatoarele trasaturi caracteristice: 
- este o universalitate juridico-economico-financiara;
- este personal, in sensul ca apartine unei anumite persoane si este netransmisibil fiind conditie fundamentala de intemeiere ontologica a persoanei;
- este distinct fata de persoana careia ii apartine si nu este inclus acesteia;
- este unic si indivizibil.
Patrimoniul poate fi alcatuit dintr-o varietate extrem de complexa si de diversa de bunuri, creante si obligatii, care laolalta alcatuiesc o universalitate. Existenta unui patrimoniu presupune imbinarea a doua elemente:
1. persoana fizica sau juridica, ca subiect de drepturi si obligatii;
2. bunurile economice, ca obiecte de drepturi si obligatii.
Intre obiectele de drepturi si obligatii, pe de o parte, si drepturile si obligatiile, pe de alta parte, sta persoana fizica sau juridica in calitatea sa de subiect de drepturi si obligatii. 
Patrimoniul poate deveni obiect de studiu al contabilitatii numai in cazul in care el este investit, adica utilizat in activitatea economica in vederea obtinerii de bunuri si servicii destinate vanzarii, cumpararii, ori in activitati administrative si social-culturale prin care se satisfac necesitati reale ale sociatatii.
Literatura de specialitate prezinta numeroase interpretari si variante in definirea si analiza patrimoniului ca obiect al contabilitatii. Ma voi referi in continuare la conceptia economico-juridica a patrimoniului potrivit careia acesta, in contabilitate se dedubleaza ca patrimoniu economic si respectiv juridic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Situatiei Patrimoniale prin Prisma Lichiditatii, Solvabilitatii si Echilibrului Financiar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!